keskiviikko 12. syyskuuta 2007

Kiven tie kallioksi, osa 0

Tästä alkaa uusi sarja:
KIVEN TIE - osa 0
Alussa oli Kivi
Kivi oli Kallion luona
ja Kivi oli Kallio

En kai vielä kertonut ole, mutta itse asiassa kuultuna olen Kivilinnan rakentaja. Kivilinnan rakentajat hyvin tietävät, että kivilinnaan tarvitaan kiviä, eikä mikä tahansa kivi kelpaakaan.

Itse käytän Kivilinnaan vain huolellisesti käsin valikoituja kiviä. Viereisessä kuvassa löysin eilispäivänä kaksi hienoa kiveä Eläintarhan Neste-huoltista vastapäätä olevalta mäeltä. Erityisvahvistetulla takatelineellä oleva kivi on ~1½ x suurempi kuin vahvistetusta etukorista ylitsevuotava kivi. Tavallisten polkupyöräilijöiden ei tulisi kokeilla kivien rahtaamista, sillä siihen kelpaavat vain kivicertifioidut fillarit, joita on saatavilla Metsästä.


Olen käyttänyt polkupyörää kivirekkana. Tarkkojen laskelmieni mukaan olen kuljettanut polkupyörilläni vuosien mittaan noin 12680 kivikiintokuutiodesimetriä kiveä Kivilinnaan. Olen kuullut ohi ajavilta kanssapyöräilijöiltä monia mainioita kommentteja kivikuorimistani, ja nyt tuon sellaisen kuvan ensi kertaa nettiin. Tosin kuvan kivikuorma ei ole niitä raskaimpia, koska ajoin polkien tuon Kivilinnaan; raskaimmat kivet pitää kiltisti taluttaa...
Enivei... Nyt nuokin kivet pääsivät kauan odottamaansa lepoon Kivilinnan muiden arvokkaiden kivien joukkoon; ymmärrän hyvin, miten kivet ovat joutuneet odottamaan matkustelua jopa miljardeja vuosia, koska niin harva ihminen ymmärtää kivien kaipuuta liikkumiseen.

Kivetkin kaipaavat sitä, että niillä olisi jokin elämäntarkoitus. Kalliosta irti lohkaistuilla kivillä on kovin irrationaalinen olotila, joka suuresti muistuttaa elämästä syrjäytyneiden poliitikoiden tarkoituksetonta puhkumista. Kuitenkin, ihminen ei voi liittää irtokiviä takaisin lujaksi kallioksi. Ihminen voi kuitenkin tehdä edes jotain kivien irrationaalisen tilanteen parantamiseksi; kokoamalla kaikki sopivat kivet yhdeksi kivilinnaksi. Kivilinna on kodittomille kiville oivallinen koti --sen lisäksi, että kivilinna tarjoaa toissijaisesti pesäpaikan myös ihmisille.

Hyvät kuulijat; tämä tarina on tosi. Tämä on kertomus erään yksinäisen kiven matkasta takaisin kivien yhteyteen, takaisin Kallioksi, jonka virkaa hoitaa arvokkaasti Kivilinna, eli Ihmisen Pesä.
jatkuu (to be continued)...

2 kommenttia:

Arschniwa kirjoitti...

Jos antaisit tarkan osoitteen kivilinnaasi voisin roudata autollani yhden kivikuorman ihmisen pesään.

sinenmaa kirjoitti...

Hei,
Olen joskus suostunut siihen, kun joku on halunnut tarjota mulle vaikkapa rakennustarpeita; olen saanut pelkkää jätettä. Palkkatyöläiset muutenkin pitävät metsää kaatopaikkanaan, -ja mulla kuluu arvokasta elämänaikaani siihen, että roudaan typerien ihmisten jätteitä roskiksiin.

En voi siis ottaa "apua" vastaan, koska kokemukseni mukaan ihmiset haluavat ainoastaan poistaa omista pikkuympyröistään roskansa mahdollisimman helpolla, eli typerästi.

Jos sulla on oikeesti hyvää kiveä, niin mikä estää sinua rakentamasta niistä itsellesi kivilinnaa, jolloin sun ei tarvitse käydä töissä hankkiaksesi rahaa kuntoliikuntaa varten?