tiistai 18. maaliskuuta 2008

Talouden asiantuntija

Nyt on jälleen vuorossa talouden asiantuntijan puheenvuoro. Tosin ymmärrän kyllä, että kaikki palkanvaatijat ja kunniaan uskovat (uskovaiset (myös ateistit), rikkaat (kuten poliitikot) ja oppineet (esimerkiksi filosofit ja lainoppineet)) eivät edelleenkään usko mitään muuta kuin viikon ajan kantapäätään, koska heiltä puuttuu täydellisesti omaehtoinen ajattelu.

Koko ihmiskunnan historia on ollut yhtämittaista sotaa, sisällissotaa. Se on vain oppineiden julistama uskomus, että kun ihmisiä ei tapeta fyysisesti, niin silloin on rauha, mutta jokainen tajuaa, että kun häneltä menee rahallinen elämä alta pois, niin hänen tuntemuksensa eivät juurikaan eroa taisteluhaudassa makaavan sotilaan tuntemuksista.

Ihmiset, jotka eivät kehity vaatimattomuudessa, kehittyvät kyllä hyviksi vaatijoiksi. Ja rikkaat tarvitsevat vaatijia ja valittajia, jotta rikkaat voisivat itse tuntea olevansa rikkaita. Tavisten vaatimukset on se moottori, joka pyörittää sellaista systeemiä, joka virroittaa köyhien työn suoraan rikkaiden omaisuuksiksi.

Jos rikkailla ei olisi valtavia laumoja kaiken sortin vaatijia, niin silloin myöskään rikkaat eivät voisi rikastua, vaan jopa hekin joutuisivat esiintymään suurina luopujina, tosin pakosta, mutta kuitenkin.

Kun ihminen osaa olla vaatimaton ilman mitään tunteilua tai pakottamista, niin silloin hän kykenee myöskin erinomaiseen ajatteluun. Sillä vaatijat (kaikki rikkaat ja rikkaiksi haluavat) eivät pysty ajattelemaan mitään sellaista, mitä vaatimattomat ajattelevat. Tämä huomataan näistäkin artikuloiduista lauseista, jollaisia yksikään palkanvaatija ei pysty muotoilemaan.

Kun ihminen on vaatimaton, niin silloin se on hänelle yksi lysti, mitä rahamaailmalle tapahtuu. Talouden asiantuntijana en voi mitenkään olla millään tavoin huolissani maailman "taloutta" nyt kohdanneesta lamasta, joka johtuu yksinkertaisesti siitä, ettei se ole viisasta pitää yllä systeemiä, jonka osat ovat epätasa-arvoisia. Ei ole älykästä olla huolissaan älyttömyydestä ja sen jatkamisesta.

Mitä sanoisitte moottorista, jossa nokka-akselin sanottaisiin olevan moottorin toiminnan kannalta arvokkaampi kuin kampiakselin? Mitä se semmoinen saisi aikaan moottorin käyntiin? Samoin se ei ole lainkaan viisasta, eikä edes älykästä julistaa itsensä olevan arvokkaampi kuin joku toinen.

Itse asiassa, ihminen on viisas vain silloin, kun hän pyrkii maksimoimaan oman arvonsa yhteiskunnalle. Ja ainoa keino, jolla ihminen voi todistaa olevansa arvokas, on se, ettei hän mittaa omaa arvoaan omiin taskuihinsa, -- koska meillä ei ole mitään luotettavaa mittaria, joka todistaisi esimerkiksi Nokia OYJ:n puheenjohtajan arvon olevan miljoonia...

Jos haluat olla mahdollisimman varma omasta arvostasi, niin silloin sinun tulee pyytää työstäsi mahdollisimman vähän, koska et ole millään tavoin viisas, jos vetoat palkkataulukoihin. Palkkataulukot eivät perustu mihinkään, vaan ne ovat kaikilta osiltaan ja kokonaan pelkkää älyttömyyttä. Luonnossa, eikä edes ihmismielessä ole mitään sellaista reaalifunktiota, joka ei tulisi toimeen ilman rahaa.

Vain sellaiset eivät tule toimeen ilman rahaa, joiden elämänasenne on pelkkää uskomusta. Kaikki palkanvaatijat elävät rikkaiden pilvilinnoissa, joko puhaltaen niitä tai kuten pääomanomistajat, jotka ovat vain ihmiskunnan loisia.

Vain vaatimaton ihminen on jalat maassa, ja vain vaatimattomuudesta käsin rikkaiden yllä pitämä maailmanjärjestys nähdään oikein. Yksikään ansion/palkanvaatija ei näe, mitä rikkaat tekevät tälle planeetalle, koska he elävät rikkaiden mielettömien toiveiden toteuttajina, ollen sen systeemin epätasa-arvoisia osia, joka heidän pitäisi nähdä ulkoapäin kokonaisuutena, jotta siitä voisi sanoa jotakin oikeeta.

Jos ihan oikeesti haluat ymmärtää, mitä maailmalle tapahtuu, ja siten myös itsellesi, niin lopeta tykkänään luulemasta, että talousasiantuntijana voi olla sellaiset, jotka eivät pysty itse elämään taloudellista, eli vaatimatonta -optimaalista- elämää.

Jos ihan oikeesti haluat itsellesi hyviä johtajia, niin vaadi poliitikoita itse elämään korkeintaan sillä vähimmäissummalla, jonka he sanovat riittävän muille. Jos et ymmärrä edes sen vertaa, mitä vaatimattomuudella tarkoitetaan, niin älä herran jestas sentään vollota, kun pankit tulevat ja korjaavat taasen kerran hyvän sadon rikkaiden holveihin.

Lama on rikkaiden sadonkorjuu
Rahanistit

Taivaalta sataa rahaa, loppu on lähellä!
Greenspan: Meneillään maailmansotaan verrattava kriisi

Ei kommentteja: