perjantai 14. maaliskuuta 2008

Tinasotilas

Joko joku jo ehti käsitellä blogissaan poliisiylijohtajan ilmaisia kotimatkoja? Ei siinä sinänsä mitään pahaa oo, koska niinhän me kaikki haluamme kaiken mahdollisimman halvalla. Mutta halvan elämän himoitseminen saa aikaan pahuutta, jos se kielletään muilta.

Ajelkoon siis poliisit ja poliitikot edelleenkin ilmaiseksi, kun vain se sama mahdollisuus taataan laissa ja moraalisesti kaikille ilman ehtoja.

Toisaalta joku voi ihmetellä poliisiylijohtajan laillisia perusteluja ilmaisille kotimatkoilleen; hän ei omien sanojensa mukaan nähnyt siinä mitään väärää, koska hän oli kuullut korkeimmiltaan, että siitä vaan...
Olisi toki näin suoralta kädeltä luullut, että sentään poliisiylijohtajalla olisi kykyä omaankin harkintaan ja laista riippumattomaan oikeudentuntoon, mutta ilmeisesti valtion julkishallinnon viranhaltijoilta voidaan odottaa sokeaa lojaalisuutta vain ylempiensä puheita kohtaan, jotka saavat olla mitä tahansa muuta kuin perustuslakiin perustuvia.

Moni hieno historian tapahtuma on ylevää kertomusta siitä sokeasta kunniasta, jota hallinnon palkolliset toisilleen osoittavat voidakseen nauttia ilmaisesta elämästä raadollisen kansan keskellä. Olen satavarma, että Suomen hallinnossakin on kymmenittäin halvan elämässä perässä hiihtäjiä, jotka vuorostaan vetoaisivat poliisiylijohtajan sanomisiin, jos he jäisivät itseteossa kiinni valtion käyttämisestä omiin pikku ympyröihinsä.

Viranhaltijoiden on niin helppoa perustella halvan elämänsä valtiolliset eväät toinen toisiltaan kuulemillaan luottamuksellisesti tarkoitetuilla sanomisilla.

Siitä vaan, käyttäkää edelleen valtiota omana yksityisenä etujärjestönä, koska juuri se johtaa valtioiden rappeutumiseen ja kuolemaan. Tietty valtion viranhaltijoiden on täysin mahdotonta ajatella valtion kuolemaa, koska viranhaltijathan lypsävät joka päivä valtion tisseitsä itselleen reilusti ylijäämärahaa, joka ei tietystikään voi olla valtiota vaivaava kuolemansairaus, koska tarvitsevathan pikkuvirkamiehetkin viisi etelänlomaa ja uuden auton...

Ei kommentteja: