tiistai 26. elokuuta 2008

Sinenmaa tunnustaa Ossetian

Mikä kumma poliitikkoja vaivaa? Olisiko liikaa vaadittu, että poliitikot käyttäisivät ajatteluelinteen, joka heillekin kaiketi on suotu, lahjaksi annettu, ilmaiseksi käytettäväksi.

Venäjä tunnusti Etelä-Ossetian ja Abhasian itsenäisyyden. So what! Nythän asia on niin, että Venäjä joutuisi tunnustamaan myös Pohjois-Osssetian itsenäisyyden, jos siellä sellaista vaadittaisiin. Ja erityisesti on huomioitava se seikkanen, että nyt Etelä-Ossetia voisi halutessaan liittyä NATO:on. Eikä Venäjä voisi sitä estää, koska Venäjän mukaan Etelä-Ossetia on itsenäinen maa.

Nyt pitää vielä odottaa, josko Venäjä tunnustaisi myös Georgian ja Puolan itsenäisyyden, niin silloin Venäjällä ei olisi nokan koputtamista noiden maiden NATO-juttuihin.

Länsimaiden poliitikkojen pitäisi miettiä, miksi Venäjä joutui siihen tilanteeseen, että sen oli pakko tunnustaa Abhasian ja Etelä-Ossetian itsenäisyys. Venäjällä motkotettiin Kosovosta, miten Länsi antoi sille itsenäisyyden. Länsi ei miehittänyt Kosovoa, vaan asetti sen kansakunnaksi kansakuntien joukkoon.

Kun sitten Venäjä halusi tehdä kosovot Georgian kapinamaakunnille, niin Venäjällä hyvin ymmärrettiin logiikka; Venäjä ei voinut tehdä niistä omia maakuntiaan, vaan omien sekoilujen tähden venäjä joutui ansaan, missä sillä ei ollut muuta mahdollisuutta kuin toimia länsimaalaisesti.

Abhasian ja Etelä-Ossetian itsenäisyys voitaisiin aivan yhtä hyvin tunnustaa myös Länsimaissa, jolloin Venäjä ei voisi niin hirmuisesti pitää kiinni muistakaan aasialaisista reunavaltioistaan. Tämän päiväisen itsenäisyystunnustuksen jälkeen Venäjä joutuisi pika puoli tunnustamaan myös Kosovon itsenäisyyden, jos vain länsivallat tunnustaisivat Etelä-Ossetian ja Abhasian itsenäisiksi! Heräisiköhän Länsi tunnustamisiin, jos Serbiakin tunnustaisi Abhasian ja Etelä-Ossetian?

Mitä menetettävää Lännessä oikein muka on, jos jossakin Uralilla joku alue saisi itsenäisyyden? Mikään alue ei voi maantieteelle mitään, ja edelleen kaikki alueet joutuisivat käymään kauppaa muiden kanssa.

Tosin silloin lännessäkin olisi monen monta aluetta, joille pitäisi saman logiikan mukaan antaa myös itsenäisyys. Lännen poliitikot eivät siis halua tunnustaa alueiden itsenäisyyttä, koska he pelkäävät, että heidän omilla takapihoilla ei niin hirveesti tykätä jossain kaukana olevasta keskushallinnosta, joka pyrkii etupäässä hoitamaan vain sisäpiirinsä asioita.

Ei kommentteja: