perjantai 27. helmikuuta 2009

Leikkauslistat

Ns. Valtio ottaa kymmeniä miljardeja velkaa ja julistaa, ettei mitään leikkauksia voida tehdä? ynnä Pääministeri Matti Vanhasella on asuntovelkaa! Yhteenlaskuna voidaan hyvin summata, että Matti Vanhanen ei halua palkkojen leikkauksia, jotta hän voisi itse esittää olevansa tunnollinen velan maksaja!

Itse asiassa, kuka tai mistä Matti Vanhasen palkka, palkkiot, etuisuudet, päivärahat, laajakaista, kännykät, tietokoneet, asunnot, autot, matkat, kokouspalkkiot jne maksetaankaan?

On täysin selvää, että julkishallinto pyörii nyt pelkästään velkarahalla. Matti Vanhanen ei halua leikkauksia julkiselle sektorille yksinkertaisesti siksi, kun hänellä on asuntovelkaa, jonka hän haluaa maksattaa pois valtion velalla.

Vanhasen puheet leikkauksista ovat muutenkin täyttä puppua; Matti Vanhanen haluaa leikata johtajien optioita ja Matti Vanhanen haluaa leikata eläkekustannuksia, mutta julkishallinnon palkkoihin Matti ei halua koskea, koska hän ei halua ruveta maksuhäiriköksi, joka hän olisi, jos pitäisi omalla työllään tulla toimeen.

Erityisen törkeä teko Vanhaselta on vaatia kansaa maksamaan valtion velka, joka käytännössä tarkoittaa leikkauksia kansalaisille. Vain typerykset voivat kuvitella, että kansa pystyy kuluttamaan entiseen tahtiin samalla, kun kansan pitäisi maksaa valtion velka. Typeryyttä totisesti tarvitaan kulutuksen hokemiseen, kun samaan aikaan maailma tukehtuu kulutuksen aikaan saamiin ongelmiin. Eikö poliitikot tajua, että se on kulutusyhteiskunta, joka sai aikaan tämänkin laman?

Julkishallinto on tuominnut minut täysin syyttä maksuhäiriköksi, joten minä todellakin pystyn hyvin sanomaan, miksi julkishallinto ei halua osallistua millään tavoin kansakunnan talouden hoitoon, vaan vain vollottaa, että sopimuksista pitää pitää kiinni vaikka valtio on jo törmännyt holtittomalla ajollaan jäävuoriin.

Poliitikot kyllä vaativat kansalaisia tekemään uhrauksia, mutta yksikään poliitikko ei ole itse valmis minkäänlaisiin uhrauksiin yhteiskunnan hyväksi. Joka ikinen poliitikko ja virkamies pitää valtiota pelkästään omana etujärjestönään, jonka viritinosana toimii lainsäädäntä.

Vuoden 2004 tsunamissa valotolpassa henkensä pelastanut Sauli Niinistö näyttää tulleen edes vähän järkevämmäksi. Hän sanoi juuri, että seuraava hallitus joutuu tekemään suuria leikkauksia.
Suosittelen, että koko nykyinen hallitus lähtee välittömästi Thaimaan turistirannikolle pitämään yllä kulutustaan valtion velkarahalla -- ja odottamaan siellä tsumania, josko se saisi heillekin aikaan jotakin eloa korvien väliin.

Älykäs ihminen ei hanki itselleen velkaa. Ministerit ja muut semmoiset otukset todellakin pitävät omaa asemaansa suojattuna, eli heille valtio on suojatyöpaikka, missä he voivat luulojensa mukaan olla turvassa reaalimaailmalta.


Iltasanomat: Matti Vanhasella jättivelat asunnostaan
Iltalehti: Matti Vanhasella talostaan jättivelka
HS.fi: Asuntovelkainen Matti Vanhanen myynyt taloaan jo puolitoista vuotta
Kauppalehti.fi: Vanhanen: Koko kansa velkaa maksamaan
Iltasanomat: Matti Vanhanen: Johtajien optiot kuriin
Aamulehti: Niinistö ennustaa leikkauslistoja seuraavan hallituksen urakaksi

Ei kommentteja: