perjantai 3. huhtikuuta 2009

Rikkaiden motiiveista

Poliitikkojen mielestä rikkaille pitää säätää erikseen lakeja, joilla heille tarjotaan ilmaista rahaa, koska rikkailla ei ole motiivia muuten olla työpaikallaan.
Otetaanpa esimerkkinä vaikka tuo Liliuksen votkale, jolla ei riitä kiinnostusta tehdä työtään, koska hänelle on tulossa vain 40000 euron kuukausieläke.


Poliitikkojen mukaan tavallinen duunari saa lisää motiivia työtään kohtaan sillä, että hänen viimeisimmiltä työvuosilta lasketaan korotettua eläkettä, eikä sen päälle enää tarvita muuta sitouttamista.

Toista maata ovat sen sijaan rikkaat, joilla ei ole kertakaikkiaan mitään kiinnostusta työtään kohtaan vaikka heitä odottaa duunarin eläkkeeseen verrattuna täysin tolkuton eläke. Koska poliitikot tietävät, ettei rikkailla ole kerrassaan minkäänlaista motiivia työelämää kohtaan, niin siksi poliitikot ovat päättäneet suuressa typeryydessään, että rikkaiden motiivin puute korvataan optioilla ja bonuksilla.

Kun sitten rikkaalta pitäisi vaatia työntekoa, kuten asioiden selvittämistä, niin silloin b-mielisairaalan apukoulun tukiopetusta saavakin tajuaa, ettei työnteko rikkaalta luonnistu, koska hän tuosta noin vain lipeää eläkkeelle, ongelmiaan ja mahdollista omaatuntoaan pakoon.

Jos sitten poliitikoilta kysytään, miksi he ovat ylipäätään palkanneet tuollaisia loisia huippuvirkoihin, niin siinä tulee esille myös poliitikkojen täydellinen vastuuttomuus; heitä ei kiinnosta minkäänlainen oikeudenmukaisuus ja kohtuus, vaan sen sijaan he antavat julkisuuteen päin joitakin typeriä lausuntojaan, että kuulostaahan se vähän kohtuuttomalta, mutta emme mahda mitään sopimuksille, joita teemme rikkaiden kanssa saunailloissa.

Sen sijaan rikkaille ei tuota mitään tunnontuskia pyyhkiä perseitään tavallisen kansalaisen kanssa tehdyillä sopimuksilla, koska rikkaat ovat jo lähtökohtaisesti rustanneet taviksien kanssa tehdyt sopimukset Serlan pehmopaperille.

Sitä ei edes kehtaa kysyä, mitä hiton järkeä poliitikoilla on, kun he rustaavat bonusoptioita sellaisille, joita ei kiinnosta pätkääkään minkäänlainen työteko --ei vähiten sen tähden, koska he voivat koska tahansa lähteä eläkkeelle, jos heitä ahdistaa alitajuinen vaatimus moraalisuuteen.

Hei Poliitikot? Oletteko ihan satavarmoja, ettei Fortumin johtajaksi kelpaa joku vaatimaton, eli viisas? Katsotteko te todella, että johtajien pitää olla ahneita, koska muutoin johtaja ei voisi työkseen korotella sähkönhintaa? Tiedätte täysin varmasti, että johtajat korottelevat hintoja vain siksi, että he saisivat suuremmat bonukset. Sekö on kansakunnan ja valtion etu, että kansan elinkustannukset nousevat ja valtion velka vain kasvaa siksi, että johtajille saadaan kunnon eläkkeet ja bonukset?

Mitä rikkaampi sen suurempi pelkuri. Jos ette usko, niin katsokaa mitä tahansa rikkaiden "huippukokousta"; tarvitaan sotavoimat, ettei kunnon kansa vedä rikkaita lyhtytolppaan....

Blogi: Rikkaiden sitouttaminen

Ei kommentteja: