lauantai 12. joulukuuta 2009

Rupea rikkaan kakaraksi

Miksiköhän ihmisten määrä on ihmisille pyhä asia; lähes jokainen vetää herneen nenuunsa, jos edes vähän viittaa siihen, että pitäisi jo vähitellen alkaa määrän sijasta satsata laatuun.

Soveltava tiede ja teknologia ja sen mukamaan tuoma automaatio ja robottitekniikkaa ottaa yhä enemmän haltuun töitä, jotka ennemmin kuuluivat ihmismassoille. Kirjoitin tästä jo 1980-luvulla lehteenkin, tai ainakin aineen Iltalukiossa... Siihen aikaan pankkitoimihenkilöitä vähennettiin kiivaasti, jotta pankkiautomaateille saatiin töitä... Silloinkaan aikaan pankkiherrat eivät osanneet painaa jarrua, vaan he pröystäillen tuhlasivat satoja miljoonia pankkisalien kromeluureihin...

Mihin ihmisiä tarvitaan jatkuvasti lisää? Jo nykyisellään ihmisten työllistäminemn on todella vaikeaa, ja voi vain kuvitella vaikkapa ensi vuosikymmentä, jolloin meitä on miljardi enemmän ja automaatteja ja robotteja on myös miljardi enemmän.

On tuskin älykästä tuottaa maailmaan ihmisiä vain maleksimaan, osoittamaan mieltään, kun rikkaat järjestävät kokouksia toisilleen, tai keskustelemaan keskenään nettien foorumeille ja naamakirjoihin. Semminkin, kun poliitikot kautta maailman haluavat kaikki sensuurin alle! Mitä keskusteltavaa 8 miljardilla ihmisillä olisi, kun poliitikot ovat kieltäneet kaiken vapaan keskustelun?
Silloin ei saa enää ottaa valokuviakaan, koska jokaisella poliitikolla on Korkeimmalta oikeudelta ostettu päätös, ettei saa kuvata.

On äärimmäisen vaarallista, jos yhteiskunnassa on paljon toimettomia nuoria. Jo nyt nuorten työllistyminen on vaikeaa, ja hyvin usein työtä saaneet nuoret eivät koe työtään edes mielekkääksi. Nuorison pelkkä huvittaminen ei ole mikään syy tuottaa maailmaan lisää ja lisää ihmisiä. Ihmistä ei myöskään tyydytä se sellainen, että hän vain skeittailisi ja surfailisi ja suttaisi seiniä eläkeikään saakka. Ja osa työllistettäisiin puhdistamaan nuorison paskoja...

Väen kasvun myötä tapahtuu myös vääjäämätön jäätiköiden sulaminen, joka entisestään vähentää huvituksiin soveltuvaa maata ihmiskunnalta. Myös rikkaat haalivat itselleen koko ajan lisää ja lisää maata ja aitaavat sen pelkästään äärimmäisten typerien tuotteistuksien toteuttamiseen; heroiiniplantaasit, puupellot, biopolttoainepellot, gofkentät, yksityisalueet, Wipe Out-alueet, pelleilyradat, lentokentät, ...

On ilman muuta selvää, että ihmiskunnan määrä on saavuttamassa ylärajansa. Kyse on enää ainostaan siitä, milloin aletaan keskustelemaan, millä tavoin ihmiskunnan holtiton lisääntyminen saataisiin pysähtymään. Ja miten se hoidetaan jatkossa, että siinä samalla ihmisen evoluution totuus tulisi hoidettua.

Kyse on ihmismäärän korvaamisesta laadulla. Tämä keskustelu ihmiskunnan laadusta kannattaisi alkaa hyvin pian, jo tänään, koska se on sitten myöhäistä, kun ihmiset alkavat tosissaan häiriköimään toisiaan kuten rotat, joita on ahdettu laatikko täyteen.

Ihmisen sivistys ja henkinen kehitys ei ole geeneissä; jokaisen yksilön on itse opittava sivistys ja jokaisen on ihan itse alistettava oma eläinperäinen luonteensa persoonallisesti ehjäksi minäkokemukseksi. Jos meitä on liikaa, niin silloin yhä useampi ei saa koskaan tilaa kehittää itseään henkisesti, jolloin yhä useampi ihminen alkaa saamaan eläinperäistä käyttämistä.

Pelkkä kehon harjoittaminen, kuten skeittaus, ei kehitä ihmistä henkisesti. Henkisyys vaatii ehdoitta sitä, että ihminen kokee itsensä tarpeelliseksi. Mikään huvitus ei saa ihmistä kokemaan tarpeellisuutta. Tarpeellisuuden tuntemukseen ihmisen pitää saada tehdä yhteiskuntaa kehittävää työtä.

Mutta mistä sitä työtä riittää miljardeille, kun samaan aikaan ahneet rikkaat teettävät roboteilla työtä ilmaiseksi ja kun rikkaat pitävät ihmismassoja ainoastaan työvoimareservinään, josta voidaan kunakin hetkenä työllistäa vain osa halpatöihin.

Rikkaat jopa pyrkivät lopettamaan kaiken vapaaehtoistyön, koska ne ovat kilpailun este; kaikki inhimillinen pitää alistaman rahalle, koska muutoin rikas kuolee nälkään, jos hänelle ei koko ajan virtaa miljoonia salaisille tileilleen.

Miten siis voidaan tuottaa laatua määrän sijasta, kun rikkaat vaativat maailmaan koko ajan pelkästään määrää, lisää halpatyövoimaa, lisää rahaa, lisää ilmaistyötä tekeviä robotteja, lisää tyhmyyttä, ...

Ehdotan, että kielletään lisääntyminen kaikilta muilta paitsi rikkailta. Steriloidaan kaikki köyhät ja keskituloiset, jolloin maailmaan syntyy ainoastaan rikkaiden kakaroita. En minä ainakaan voisi sanoa tätä ratkaisua kehnoksi, koska olisinhan silloin itsekin rikkaan kakara.

Ei kommentteja: