sunnuntai 24. tammikuuta 2010

Vanhanen tuntikausia

Mistä lähtien poliitikoiden naisystävien kuvat ovat olleet valtiosalaisuuksia? Jo on aikoja eletty, jos asia muuttuu valtiosalaisuudeksi sen perusteella, että poliitikko käyttää valtion konetta yksityiselämänsä tarpeisiin.

Tulipa tässä pohdittua pääministerin hommeleita tämän tietokonegaten tähden. Huomioni kiinnittyi Matti Vanhasen ajan käyttöön. Miksi Matti Vanhanen ei osallistu juuri lainkaan luottamustoimiensa hoitoon?

Matti Vanhanen on ollut vain pari kertaa mukana Nurmijärven kunnanvaltuuston istunnoissa, vaikka hän tietysti nostaa sieltäkin muhkeita korvauksia, ja vaikka hän tietysti on saanut Nurmijärvenkin kunnalta korvauksetta kotiinsa läppärin, kännykän ja kotitietokoneen laajakaistoineen.

Kun tiedämme, että Matti Vanhasen sähköpostiosoite on julkinen, niin voimme ymmärtää, että sinne tulee jumalaton määrä postia. Ilmeisesti Matti Vanhanen joutuu kuluttamaan tuntikausia joka päivä pelkästään sähköpostilaatikkonsa selaamiseen ja sähköpostien luokitteluun ja niihin vastaamiseen.

Jos noin ei ole, että Matti itse selaa sähköpostinsa, niin sitten on pari muuta mahkua; Hän on delegoinut sähköpostinsa hoidon jollekin henkilölle, joka on siis palkattu pelkästään Matin sähköposteja varten. Silloin se kone ei olekaan enää Matin kone.
Toinen mahku on, että Matin koneelle on laitettu estolistat ja siihen on sallittu vain muutama IP-osoite, joista postia voi tulla. Tietysti Matti on sallinut kulloisenkin tyttöystänsä koneen IP:n, jotta Matti voisi työajallaan katsella tyttöjen kuvia, ja verrata vaikka niitä lompakossa pitämäänsä kuvaan, jotta muistaisi, kenen kanssa kulloinkin seurustelee....


Yhtä kaikki. Ainakin minulle on ollut jo vuosikausia selvää, ettei pääministeri hallitse enää ajankäyttöään, vaan on suoraan sanottuna koukussa tekstailuun ja meilailuun. Siitä todisteena on se, ettei hän juurikaan osallistu luottamustoimiensa hoitoon. Pääministerin tasoisen tulisi ymmärtää edes sen verran, ettei pääministeriyteen sovi puolueen tai tietyn kunnan asioiden hoitaminen. Veronmaksajien kustannuksella elävien tulee olla lojaaleja ainoastaan veronmaksajia kohtaan, henkilöön katsomatta.

Minun mielestä pääministeriksi ei sovellu sellainen, joka ei ymmärrä, ettei tule haalia itselleen niin paljon työtehtäviä, joihin ei aika sitten riitäkään. Jos vaikkapa sähköpostilaatikon sisällön kunnossapito ottaa joka päivä muutaman tunnin, niin on kaiketi selvää, että se aika on poissa jostakin.

Herra pääministeri on siis itse päättänyt, että esim kunnanvaltuutettuna oleminen on vähemmän tärkeä tehtävä kuin sähköpostilaatikon selailu ja niiden kuvien katselu.

Tässä tapauksessa on kyse törkeää pahemman luottamustoimen väärinkäytöstä. Jo se on luottamuksen pettämistä, kun ei osallistu luottamustoimeen.
Nurmijärven uutiset 10.1. 2009: ... Poissaolotilaston ykkönen oli pääministeri Matti Vanhanen (kesk.), joka oli mukana kolmessa kokouksessa.

Ei kommentteja: