lauantai 23. tammikuuta 2010

Vanhanen turvallisuusriski

On tainnut mennä medialla ja valtiolla puurot ja vellit jälleen kerran pahasti sekasin. Vanhanen ei suinkaan voi olla syytön siihen kohuttuun tietomurtoon, missä hänen toimistokoneestaan vietiin yksityisiä valokuvia.

Suojelupoliisin olisi kiireesti tutkittava, miksi ja miten Matti Vanhanen on voinut saaad tai tallentaa valtion tietokoneelle yksityisiä kuviaan. Se ei siis pidä paikkaansa, että Vanhasen konetta huoltanut Fujitsu Services oy:n valtuutettu korjaaja olisi syyllistynyt rikokseen, koska Matti Vanhanen oli jo sitä ennen rikkonut valtion omia turvallisuussääntöjä imuttamalla tai avaamalla koneelleen tulleen sähköpostin liitetiedoston, joka sisälsi seksististiä kuvia.

Inhimillisen kokemuksen nojalla voidaan pitää varmana, että jos tai kun mies katselee koneellaan naisen kuvia, niin kyseessä on silloin seksuaaliset taka-ajatukset.

Tuskin Matti Vanhanen halusi harrastaa mitään tutkivaa tiedettä katsellessaan virka-aikanaan valtion koneelta naisen kuvia, vaan kyseeseen tuskin tulee mikään muu motiivi kuin itsensä kiihottaminen seksuaalisesti, koska miehellä ei ole paljojen luottamustoimiensa vuoksi sen vertaa vapaa-aikaa, että se riittäisi esileikkiin, joten kiihotus on hankittava jo "työajalla".

Pääministerin toimen hoitaminen tuskin edellyttää sitä, että valtion koneella on naisten kuvia. Miksi Matti Vanhanen ei ilmoittanut koneelleen tulleesta kuvasta SuPolle?

Mediasta tulleen informaation perusteella onkin varsin selvää, että Matti Vanhanen on käyttänyt törkeasti väärin virka-asemaansa käyttäessään valtion konetta ja valtion virka-aikaa sellaisen asian hoitamiseen, johon tavallinen kansalainen joutuu käyttämään vapaa-aikaansa.

Jos mies on haalinut itselleen erilaisia työtehtäviä (pääministeriys, puheenjohtajuus, kunnanvaltuutettu jms) niin paljon, että hän ehkäpä katsoo, ettei hänelle jää vapaa-aikaa katsella kotikoneeltaan naisen kuvia, niin huomautettakoon, että itsepä on ne tehtävänsä itselleen haalinut.

Rikospoliisille ja SuPolle vihjeeksi, että sellainen ihminen on Suomelle turvallisuusriski, joka ei pysty hoitamaan täysipainoisesti haalimiaan luottamustehtäviä. Mies ei pysty hoitamaan edes kunnanvaltuuteun tehtäviään, joten kuinka joku voi uskoa, että sellainen pystyisi hoitamaan yhtään paremmin vaativampia tehtäviäkään?

Otetaan vielä huomioon se seikka, että koska Matti Vanhanen on tarvinnut käyttämäänsä valtion tietokonetta varten huoltomiestä, niin se todistaa, ettei hänellä itsellään ole ollut riittävä tietoa tietokoneista ja niiden välisistä verkkoista.

Matti Vanhasen ilmiselvä tietämättömyys nykyteknologiasta viittaa siten siihen, ettei hän ole tullut lainkaan ajatelleeksi sitä, että hänen yksityiset sähköpostinsa ja tekstiviestinsä valtion koneilla ovat voineet saastuttaa valtion koneita, jonka johdosta sitten tarvittiin ammattiapua koneen saattamiseen uudestaan käyttökuntoon! Miksi kyseinen huoltomies joutui selaamaan juuri sähköpostiohjelman inbox-tiedostoa? Sinne tulleiden viiruksien takiako varmaankinko?

Joko SuPo on tarkistanut Matti Vanhasen hallussa olevat USB-muistitikut ja digikameran muistikortit, josko niillä olisi lisää .jpg-tiedostoja, joiden tiedetään olevan turvallisuusriski? Eikö? Missä laissa niin lukee, ettei pääministeri voi olla turvallisuusriski?

Juuri turvallisuusnäkökohtien vuoksi valtio ja kunnat ovat kieltäneet valtion ja kuntien palveluksessa olevia käyttämästä veronmaksajien varoilla hankittuja koneita yksityisiin tarkoituksiin. Tuntuu vähintään oudolta se, ettei tuo ohjeistus muka koskisi valtion ja kuntien ylintä johtoa!

Olen kuullut varmalta taholta, ettei esim Helsingin kaupungin työntekijä voi asentaa käyttämäänsä koneeseen edes Google Earthia tai Open Officea, vaikka hän tarvitsisi sellaista työssään. Puhumattakaan, että työntekijä voisi ladata koneelle naisen kuvia!

Nurmijärven uutiset 10.1. 2009: ... Poissaolotilaston ykkönen oli pääministeri Matti Vanhanen (kesk.), joka oli mukana kolmessa kokouksessa.
Iltasanomat: Kuvan anastaja katuu tekoaan: Anteeksi Matti Vanhanen!

Iltasanomat: Vanhasen kuvavarkaudesta epäillyn työsuhde päättyi

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Tätä minäkin ajattelin. Se mitä voi tehdä ja mitä ei, ovat jatkuvasti sekaisin poliitikkojen päässä. Itselläni on ollut työelämässä se periaate, että töissä tehdään töitä ja kotikoneella sitten mitä huvittaa. Taisin olla yksi harvoista, siitäkin huolimatta, että yksityisen sähköpostin lähettely ja internetin käyttö työaikana oli kielletty. Kiellosta oli olemassa jopa työntekijän allekirjoittama paperi. Näin oli Vantaan kaupungilla.