keskiviikko 10. helmikuuta 2010

Google streetview

Pidän kovasti Googlesta. Ehkäpä siksi, että mulla oli rekkari Deja Newsiin jo silloin, kun Sergey Brin ja Larry Page vasta suunnittelivat, mitä tehdä netissä. Sitten he keksivät ostaa Deja News- USENET-uutisten hakukoneen, joten musta tuli automaattisesti Googlen käyttäjä...

Nyt sitten ollaan jo siinä vaiheessa, että Google tulee omille kotikulmille kuvaamaan ja tekemään niistä kuvista arkipäivän scifiä. Ei tulis mieleenkään valittaa semmoista toimintaa. Tässäkin se tuli mieleen vaan siksi, että kummastelen suuresti, miksi jotkut eivät tykkää siitä, että muut näkevät heidät? Olisko ideaa sekoilla kaduilla hiukan vähemmän?

Erityisesti inhoan sellaista, että poliitikot kuuntelevat mielellään niitä, joilla on herne nenässä. Ei tulisi missään tapauksessa rajoittaa yhteisöpalveluja. Juuri yhteisöpalvelut asettavat tietyn tyyppisille ihmisille haasteen itsensä kehittämiseen.

Jos politiikan päämääränä on estää ihmisiä vetämästä hernettä nenään, niin se on kaikkein pahimman laatuista ihmisten pahoinpitelyä. Ihmisen henkinen kehitys tarvitsee ehdottomasti haasteita, ihmisen ulkopuolisia haasteita. Ihmisillä tulee olla elämässääm mahdollisimman paljon erilaisuutta ja valinnanmahdollisuuksia. Niitä ei saa missään tapauksessa poistaa tai tehdä vaarattomiksi.

Yksi syy nuorison turmeltumiseen on siinä, että nössöakkapoliitikot ovat poistaneet vaarallisuuden yhteiskunnasta. Nyt jo puolenmetrin korkuisiin "jyrkänteisiin" laitetaan kaiteet, ettei vaan kukaan putoa niistä. Pikku-lapsille laitetaan hihna, jottei hän häviäisi äiskän näköpiiristä... Tätä menoa Himalaja ympäröidään muurilla, jottei kukaan loukkaantuisi, meret ympäröidään aidoin, jottei kukaan hukkuisi, ja ihmiset laitetaan elatusnesteeseen, jottei kukaan enää kuolisi... Neon pitäisi jo tulla...
Päivälehdet laittavat kissan korkuisin otsikoin LAPSI KARKASI..., jos lapsi on niin oma-aloitteinen, että haluaisi nähdä muutakin maailmaa kuin päiväkodin seiniä vuodesta toiseen. Joka todistaa kiistatta, että lapset ovat vankeja.

Nyt kun tulee maan mainio Google Street View, niin kaikkein surkein kansanosa vollottaa, että heidän yksityisyyttään on taasen loukattu. Ja poliitikot hysteerisinä kiiruusti rustaavat lain, jotta kaikkein surkein kansanosa saadaan vähäksi aikaa rauhoittumaan.
Koskaan poliitikoilla ei ole kiirus rustata lakeja oikeita epäkohtia varten, mutta heti, kun joku pankki tai nenäkäs inahtaa, niin jo on verovaroja valunut siihen tai tuohon lapsellisen toiminnan tukemiseen. Katsokaa vaikka, kuinka monta vuotta poliitikoilta vie tukkia maahanmuuttajien kela.sossu-hölmöilyä!

Thank you, Google Team

Ei kommentteja: