tiistai 16. helmikuuta 2010

KePu on uskonto

Olen aina sanonut, että puolueisiin uskominen on uskontoa. Sillä ei ole mitään väliä, mikä on opin sisältö; itse oppiin uskominen on uskontoa. No, nyt tuli sitten oikein mustaa valkoisella, että KeskustaPuolue on uskonto

Päivi Kerola ihmettelee Utain-sivuston kolumnissa, missä hänen puoluekirjansa on, kun hänelle tulee Kepun lehtikin. Hänelle selvisi, että keskustapuolue ruksaa koko suvun jäsenikseen, jos yksikin suvusta on liittynyt Kepuun. Näin tehdään yleensä uskonnoissa.

Uskonnossa lapset ovat automattivanhasesti vanhempien uskonnon jäseniä. Jos lapsi ei haluakaan olla vanhempiensa uskossa, niin hän voi erota siitä vasta 15-vuotiaana --vai oliko se vasta 18-vuotiaana.

Nyt sitten Päivi Kerolan pitää itse erota puolueesta, johon hän ei ole itse koskaan liittynytkään. Tällaista on Suomen puolueiden jäsenhankinta puolueherran vuonna 2010 jKr! Katkelma Utain-kolumnista:
Mitä keskusta tekee tällaisella näennäisjäsenellä, joka ei edes maksa jäsenmaksua?

Politiikan tutkija Rauli Mickelsson Tampereen yliopistosta kertoo, että joidenkin järjestöjen jäsenmäärän on oltava riittävän suuri, jotta ne voivat saada valtiollisia tukia.

Turvotetussa jäsenmäärässä on hänen mielestään kyse myös siitä, että ”pitää vähän näyttää”. Mickelssonin mukaan keskustalla on tapana laskea massiivisten sidosjärjestöjensä jäsenet mukaan puolueen kokonaisjäsenmäärään.


Kyse onkin siis rahasta - ja pullistelusta. "Meidän oppimme on parempi kuin teidän oppinne - koska meillä on enemmän jäseniä". Ja niin kepu pettää aina - kansaa. Kepu haalii rahaa valtion kassasta näennäisjäsenillä, jotka eivät edes tiedä olevansa keskustan jäseniä. Kepu hankkii rahaa säätiöillä, myymällä 1500 euron lippuja höpöhöpö-kokouksiin -- ja sitten ottaa ne kaikki vielä verottomana.

Iltasanomat: Puolueilla palkkapäivä! Näin jaettiin 36 miljoonan tukirahat

Miksi poliitikot eivät osallistu säästötalkoisiin? Hallitus tullee antamaan vuoden toisessa lisäbudjetissa puolueille toisen mokoman puoluetukea lisää, koska ovathan he he siihen mennessä säästäneet varmasti jo satoja miljoonia - muilta - ja maahanmuuttajienkin pitää säilyttää saavuttamansa edut.

Utain: Puoluekirja. Nyt!

Ei kommentteja: