perjantai 5. maaliskuuta 2010

Matti Vanhasen maito-paradoksi

Matti Vanhasen kepulainen paradoksi: Kaupasta pitäisi saada verorahoilla Valion maitoa -- ja loppurahoilla pitäisi saada vielä halpahintainen hallitusohjelma, ehkäpä USA:sta!
Miten Matti Vanhanen ratkaisee kepulaisen paradoksinsa?


Iltalehti: Guzenina hyökkää rajusti Vanhasta vastaan torstaina 18.2.2010 klo 16.23: Hallitus ostaa amerikkalaiselta konsulttifirmalta leikkausmallit terveydenhuoltoon, väittää SDP:n varapuheenjohtaja Maria Guzenina-Richardson.

Iltalehti: Vanhanen harmissaan maitomerkin vaihdosta: Aikoo vaihtaa kauppaa
Suomen kansa harmissaan usalaisperäisestä hallitusohjelmasta: Aikoo vaihtaa ostajan
Iltasanomat: Vanhanen jäi ilman mielimaitoaan - vaihtoi lähikauppaa

Matti Vanhanen meni halpaan maitoasiassa Matti Vanhaselle ei tullut mieleen kotimainen tuote silloin, kun hän maksoi mielettömiä summia amerikkalaiselle konsulttifirmalle, hankkiakseen sitä kautta Suomelle maahanmuuttomyönteisen eli suomalaisuuskielteisen, monikulttuurisen hallitusohjelman.

Montakohan maitolitraa Vanhasen pitäisi ostaa Valiolta, jota saisi sillä korvattua kaiken sen rahan, jota Vanhasen hallitus törsää ulkomaille?
Pääministeri siivilöi hyttysiä, mutta nielee kameleita.

Olisi luullut Vanhasen tajuavan, että monikulttuurisuutta julistavalle hallitukselle ulkomaiset yritykset ovat vain myönteinen asia. Matti Vanhanen, eikö monikulttuurisuus olekaan hyvä asia Keskustapuolueelle, maaseudulle?
No, tämäkin osoittaa, ettei rikkaat pysty järkiperäiseen ajatteluun; tunteillaan ja osoitetaan mieltä muutamaan maitolitraan kuluvan centin tähden.

TALOUSASIANTUNTIJAN PUHEENVUORO

Jos todella rikkailla olisi sinapin siemenen verran asiantuntijuutta taloudesta, niin silloin he eivät ikinä edes ajattelisi rikastuvansa. Sillä ihminen ei voi olla talousasiantuntija, jos hän itse ei osaa elää taloudellisesti.

Taloudellinen elämä vaatii sitä, että se ei saa olla epätaloudellinen muille!

Joka ikisen rikkaan elämä on kaikille muille äärettömän epätaloudellinen. Ja miksikö? Koska joka ikinen rikas on typerys; typerykset eivät osaa eivätkä pysty elämään vaatimattomasti. Kuitenkin, vaatimaton elämä on ehdoton vaatimus taloudelliselle elämälle.

Nyt huomataan, että jopa talousasiantuntija -ammattinimikkeellä esiintyvät vaativat itselleen mieletöntä palkkaa ja kaikissa olosuhteissa jatkuvaa ansiotason nousua. Jotta (virallinen) talousasiantuntija voisi elää jatkuvan ansiotason nousun huumassaan, niin siksi talousasiantuntijoiden on jatkuvasti valehdeltava. Rahasta talousasiantuntijuutta tekevät eivät yksinkertaisesti tiedä taloudesta yhtään mitään. Sillä talous ei voi olla irti taloudellisuudesta, eikä taloudellisuus voi olla irti talousasiantuntijan omasta elämästä.

On kertakaikkisen mieletöntä vaatia muilta taloudellisuutta, mutta itse ei siihen millään tavoin kykene. Talousasiantuntijat osaavat kyllä vaatia muilta palkkamalttia, leikkauksia, työelämän pidennystä, asumistulon verotusta jms, mutta itse he eivät sormellakaan koske taloudelliseen elämään. Sillä he uskovat olevansa rikkaita, joille kuuluu jatkuva ansiotason nousu, koska muutoin rikas tuntisi itsensä köyhäksi, jos hänen varallisuutensa tippuisi vaikkapa maitokaupassa käyntiin.

LÄNSI-SAVO: Tuontimaito ei hävitä suomalaisia työpaikkoja
"Suomalaisissa kuluttajissa on niitäkin, joiden jokapäiväisessä kukkaronnyörien kiristämisessä halvempi tuontimaito on pieni mutta tärkeä säästön tekijä."

Robert Ingman, toimitusjohtaja, Oy Arla Ingman Ab
Matti Vanhasen kandee vaan leikata kaikilta muilta paitsi julkishallinnon "työntekijöiltä", jotta kaikille muille paitsi julkishallinnnon "työntekijöille" syntyisi ainakin sitä kautta tarve taloudellisuusajatteluun.
Eikös vaan Matti olekin hienoa, että kahmit niin valtavia summia verorahoja omiin taskuihisi ja Kepun laareihin, että on helppoa julistaa olevansa suomalaisten puolella! Nippeliasioissa. Sillä tokkiinsa Keskuspuolueen toimijoiden maalaisideologinen äly ei riitä suomalaiseen hallitusohjelmaan, vaan se ainakin pitää ostaa ulkomailta.
Vanhanen siivilöi itikoita, mutta nielee hevosia.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ostin vahingossa Arla Ingmanin rasvatonta maitojuomaa. Se maistuu ihan erilaiselta kuin Valion. Arlan maitojuomassa on outo veden ja maitosokerin maku. Onko valmistusmenetelmässä ero? Valion maitojuoma maistuu maidolta.

Anonyymi kirjoitti...

Ettet nyt kuitenkin ostanut HYLA-maitoa...

Anonyymi kirjoitti...

Hassua tämä Ingman-Valio-Arla-keskustelu. Totuus on että Valion maito on kalliimpaa ja kuten jo joku mediassa väläytti, suomesta viety maitoa tuodaan Arlan brändillä meille. Herää kysymys.... kelle maksetaan mitä ja minkä verran jos ulkomaille kierrätetty maito on halvempaa tuotuna tänne. Miettikääs sitä??!! -"maitolalli"

kati sinenmaa kirjoitti...

Valiohan on kepulaisten hommia, joten olisi syytä kaivaa sitäkin hiukkasen.

Tässä on kilpailuviranomaisen KKOikeudelta hakema ratkaisu:
Korkein hallinto-oikeus, kilpailuneuvosto ja Kilpailuvirasto ovat aiemmin päätyneet siihen, että nestemaitotuotteiden markkinat ulottuvat maantieteellisesti koko Suomen alueelle ja että raakamaidon maantieteelliset markkinat ovat alueelliset.[4] Raakamaidon osalta johtopäätöstä on perusteltu muun muassa sillä, että vaikka raakamaitoa jossain määrin kuljetetaan tuotantoalueilta toisille, tehokkaan maidonkeräilyn järjestäminen ja kuljetuskustannusten minimoiminen käytännössä aiheuttavat sen, että raakamaitomarkkinat ovat luonteeltaan alueelliset.

Joko suomalaiset maitotilat saavat liikaa tai sitten Ruotsi tukee ruotsalaisia meijereitä. Jokin taho selvästi vetää välistä ja paljon. Veikkaan Kepua.