lauantai 24. heinäkuuta 2010

Helsinki liian kallis rikkaille

Miksi rikkaat vollottavat joka hiton asiasta, miten kalliita ne on? Jos kerta rikkailla ei ole varaa asua Helsingissä, niin silloin heidän tulojaan pitää alentaa reilusti, jolloin heillä olisi varaa asua täällä kuten muillakin on varaa asua.

Jos todella Helsinki haluaa oikeasti pitää kiinni hyvätuloisista veronmaksajista, niin ainoa keino siihen on todellakin se, että rikkaille järjestetään kunnolliset palkanalennukset, niin sittenpähän he lakkaavat vollottamasta, miten kallista kaikki on. Voi tietysti olla, että helsingin herrat haluavatkin Helsingistä yhden suuren köyhäinkodin: HS: Helsingin asuntotonttien vuokriin tulossa rajuja korotuksia. Silti en pysty ymmärtämään sitä, että rikkailla ei ole varaa asua Helsingissä, jonka asumiskustannus taso ei vielä ole edes maailman korkein? Kalle Isokallio; Miksi pääkaupunkiseudulla eläminen on kallista?

Rikkailla ei siis ole varaa asua Helsingissä, mutta kummasti heillä on varaa vaatia muilta huippuvuokria ja huippuhintoja asunnoista, ruuasta, kännyköistä, internetistä, työstään, elämisestä. HS Hyvät veronmaksajat pakkautuvat kehyskuntiin: "Helsinki ja Espoo ovat menettäneet merkittävästi hyviä veronmaksajia kehyskuntiin. Hyvin toimeentulevat ja koulutetut ovat karanneet erityisesti Sipooseen, Siuntioon ja Kirkkonummelle."

Ihme juttu, mutta mun ei vaan tarvitse tinkiä, kerjätä, vaatia,... Sillä mun kuukausituloni on peräti 890 euroa, jolla olen saanut asus ul30vt-kannettavan ja siihen 80 gigan SSD-levyn, HTC-Desire-kännykän, ja maksan joka kuukausi vuokran ja sähkön ja bussikortin ja olen jo vienyt Mehiläisen lääkärikeskukseenkin yli tonnin vaatimatta mitään valtiolta. Jms.

Myös työpaikalleni olen ikään kuin lahjoittanut jo yli tonnin edestä tarvikkeita; milloin sinä olet viimeksi lahjoittanut työpaikallesi jotakin arvokasta, vai oletko sinäkin sitä sakkia, joka ei osaa mitään muuta kuin kupata, olla loisena,...?

Jopa päivittäiseen kaljaan riittää kuukausituloni...

En siis mahda mitään sille, että pidän rikkaita täysin typerinä, turhan vollottajina. Pitää olla vitunköyhä, kun useiden tonnien kuukausituloilla ei osaa mitään muuta kuin tinkiä, korotella hintoja ja vollottaa rahan vähyyttä.

Minun tapani pärjätä vähällä johtuu varmaan siitä, etten ole koskaan vaatinut palkkaa, puhumattakaan, että olisin vaatinut palkankorotusta, optioita, kulukorvauksia, etuoikeuksia,...


Uusi Suomi: Kallis asuminen on yhteiskunnan syöpä
Iltalehti: Tontin vuokra nousee 36 000 € vuodessa
Blogi: Raha on kallista

Suurituloiset pakenevat joukoin halpojen hintojen alueille.
Suurpääoma liputtaa laivansa kehitysmaihin.
Suurituloiset piilottavat varansa moraalittomiin maihin.
Suurpääoma juoksee tehtaineen halpatyövoiman perässä kuin rakkikoirat...

Ei kommentteja: