keskiviikko 3. marraskuuta 2010

Sosiaalinen asuminen Suomessa

Minua kyllä hämää se, että köyhille tarjotaan sosiaalista asumista. Rikkaatko eivät siis ole sosiaalisia? Voi olla niinkin, koska jos ihminen on sosiaalinen, niin silloin hän ei voi olla itsekäs. Onko nyt todistettu, että rikkaus vaatii itsekästä asumista. Rikkaat asuvat epäsosiaalisilla alueilla, epäsosiaalisissa asunnoissaan? Voipi ollakin, koska voi olla niinkin, että rikkaat ovat toisilleen sosiaalisia, eivätkä siksi uskalla kertoa, millaisia naapureita heillä on.

Nyt kovasti ollaan huolissaan siitä, että maahanmuuttajat ns segregoituvat, eriytyvät ja ghettoutuvat, ja kaikkea tuota yhtä aikaa. Vika on tietysti suomalaisissa, jotka eivät ole tuottaneet riittävästi sosiaalista asumista, tai siitä, että rikkaat eivät huoli maahanmuuttajia seinänaapureikseen, koska heidän asuntonsa arvo ei voisi nousta, jos heillä olisi naapureina muita kuin etnisiä suomalaisia. Suomeen tulee aidatut asuinalueet, koska muutoin kulttuuri ei voi olla rikasta, jos poliitikot voisivat elä ja asua ilman vartijoita. Ruotsissahan niitä jo alkaa olla poliitikoille, jotka gillaavat olikaa.

Voisiko kuitenkin olla niin, että maahanmuuttajat itse aiheuttavat omat ongelmansa? Ainakin minä pystyn ajattelemaan, että ihminen itse aiheuttaa omat ongelmansa silloin, kun mikään muu ei häntä uhkaa.

Netistä ja median mielipidesivuilta saa usein lukea, mitä on olla maahanmuuttajan seinänaapurina. Varsinkin silloin, kun seinän takana vietetään paastokuukautta, joka käytännössä merkitsee kuukauden mittaista yövalvottamista... Siinä suomalaisen sosiaalisuus maahanmuuttajia kohtaan väkisinkin kokee rappeutumista, joka monasti merkitsee sitä, että suomalainen haluaa seinänaapurikseen sosiaalisia suomalaisia, jotka osaavat olla sosiaalisia naapureitaan kohtaan myös yöaikaankin.

Sosiaalisuuteen kuuluu ymmärtäväisyys. Jos ihminen ei ymmärrä, että hänen kuuluu olla yöllä hiljaa, niin ainakaan minä en pysty sen tajuamiseen, miten mikään määrä suvaitsevaisuutta ja sosiaalista asuntotuotantoa vähentäisi maahanmuuttajien eriytymistä omille alueilleen.

Yö on tehty nukkumista varten. Yöaikaan nukkujat ovat päiväsaikaan virkeitä ja pystyvät terävään, itselliseen ja luovan ajatteluun, joka ei vaadi pyhää kirjaa kainalosauvoikseen. Yöllä asunnoissaan nukkujat ovat päivällä sosiaalisia.
Vai onko niin,että suvaitsevaisto ei tykkää siitä, että suomalainen ei ole sosiaalinen yöllä, joten siksi sosiaalitantat uskovat, että kun vain suomalaiset pidätetään maahanmuuttajien naapureina, niin heistäkin tulee lopulta samanlaisia yöhillujia?
Yöllä nukkujat eivät myös kärsi liikalihavuudesta niin paljoa kuin yöhillujat.
Yöllinen valvominen, joka ei liity ansiotyöhön, aiheuttaa mielenterveysongelmia, joka taasen lisää uniongelmia, joka taasen lisää tarvetta sosiaaliselle asuntotuotannolle, joka taasen saa aikaan ghettoutumista, kun seinänaapurit eivät kestä jatkuvaa yöllistä häiriköintiä ja muuttavat alueelle, missä ollaan sosiaalisia, eli ymmärtäväisiä.
Tähän ei pidä sekottaa
vuorotyöläisiä,
jotka monesti hilluvat läpi yön -
mutta työpaikallaan,
eivätkä niin ollen ole
naapureilleen häiriöksi.

Tosin yötyöntekijät tarvitset sitten päiväsaikaan riittävää hiljaisuutta, voidakseen ladata akkujaan seuraava yövuoroaan varten, jotta sosiaalitantoille riittäisi rahaa jaettavaksi.
Siihen ei auta, jos seinänaapurina on meluavia maahanmuuttajia, jotka kailottavat kulttuurilleen tyypillisellä tavalla. Maahanmuuttajat saavat aikaan päivälläkin eriytymistä, jos he katsovat, että heillä on oikeus hillua omassa kodissaan miten lystäävät.
Suomi kyllä tottelee kansainvälisiä sopimuksia, jotka säätävät, miten Suomen tulee olla kohtelias ja säädyllinen muita maita kohtaan; Suomi ei saa ola häirikkö. Suomesta puuttuvat perheiden väliset ihmisoikeussopimukset. Nykyisellään perheiden väliset sopimukset perustuvat pelkästään suomalaisten sosiaalisiin taitoihin, kuten ymmärrys olla mölyämättä öisin.
Suomen pitäisi vaatia maahanmuuttajaperheitä ratifiomaan omakotirauhaoikeussopimukset, varsinkin silloin, kun maahanmuuttaja saapuu maasta, joka ei ole ratifioinut edes ihmisoikeuksia.

Tosi on, että maahanmuuttajien asumiskulttuuri on meluisampaa, erilaisempaa kuin suomalainen ja että suomalainen ei voi valittaa melusta edes poliisille, koska poliitikot ilmeisesti ovat ohjeistaneet poliisia puuttumasta monikulttuurisuuteen; maahanmuuttajia pitää ymmärtää ja suvaita Helsingin Uutiset: Järjestyssäännöt eivät koske kaikkia asukkaita.

Ei kommentteja: