tiistai 9. marraskuuta 2010

Torkkuva julkinenvalta

Bjarne Kallis 8.8.2010: "... täytyy selvittää, mitä menoja täytyy leikata, jotta voisimme selviytyä veroja ja maksuja korottamatta". Kallis, kuten muutkin poliitikot, puhuu pelkästään paskaa; yksikään poliitikko ei koskaan leikkaa hallinnon kuluja: Ahneella on hillopurkille hoppu ... Kansanedustajilla hulppeat edut ... Kähmijöiden kauhuksi eduskuntaan ...

Miksi kansanedustajille pitää hankkia nukkumistarvikkeita? Koska muutoin kansanedustajan eduskunta-avustajan pitäisi torkkua edustajan sijaisena. Avustajien tehtävänä on tehdä sitä, mihin kokouspalkkioiden perässä hyppivillä edustajilla ei ole aikaa.
Olisiko Bjarne Kallikselle tullut mieleen, että hän olisi voinut luopua edes torkkupeitteestään?

Voi tietysti olla, että myös eduskunta-avustajien työ on niin vaativaa, ettei sitä voida hoitaa ilman kunnollisia päiväunia. Onhan kansanedustajilla niin paljon sivuvirkoja, että heillä on niin vähän aikaa varsinaiselle kansanedustajuudelle, josta johtuen he katsovat, että sekin vähä aika, mitä heiltä jää muilta "kiireiltään", pitää käyttää nukkumiseen, koska muutoin he joutuisivat tarttumaan toimeen...
HS 1.8.2010: Sunnuntaisuomalainen: Satoja poliitikkoja osuuskauppojen johdossa.

Uusi Suomi 8.10.2010: Miksi Veikkaus lennättää poliitikot ulkomaille? – ”Turistiluokassa”: "Vuoden 2010 Lontoon-reissu oli pidempi, torstai-iltapäivästä lauantaiaamuun.
-Perjantaina oli kokous yhdeksästä neljään, eli ihan täysi kokouspäivä, kertoo Ilmivalta.
"
Miten on mahdollista, että poliitikot pärjäävät ulkomailla ilman torkkuja? Miksi poliitikot eivät vaadi ulkomaille mennessään torkkupeitteitä, vaan he julkijumalattomasti väittävät voivansa olla ulkomaisissa kokouksissaan hereillä koko päivän?

Suomessa poliitikkojen ja heidän avustajiensa päiväunet yleensä kestäisivät iltaan saakka, joten siksi eduskuntaan on päätetty hankkia myös herätyskelloja. Eduskunnan pitää tutkia, mikä laite sopii parhaiten eduskunnan herätyskelloksi. Sitä varten eduskunnasta varmaan lähetetään maailman eripuolille komiteoita tutkimaan, miten muiden valtioiden kansanedustajat heräävät päiväuniltaan.
Voi olla, että muiden maiden parlamentaarikot ovat keksineet keinon,
jolla voidaan nukkua eduskunnassa huomaamatta.


Eduskuntakotiin palattuaan kansanedustajat ja heidän avustajansa joutuvat huomaamaan, että heillä oli vielä paljon verovelvollisten rahaa käyttämättä ja valtion piikkikin oli vielä auki, joten he päätyvät yksimielisesti hankkimaan eduskuntaan neljäsataakymmenen Nokia N8-puhelimia, koska siihen on saatavilla älykäs herätyskello hellästi helisevillä äänillä, joka laskee parhaan mahdollisen heräämisajan, joka herättää nukkujan väkisin kesken unien, sillä parhaaseen mahdolliseen herätysaikaan ei voida laskea mukaan REM-unta, missä kohtaan se tulisi keskeyttää, jottei edustaja tuntisi ärtymystä ja siten joutuisi tekemään kansaa ärsyttäviä päätöksiä.

Uusi kallis, virallinen torkkupeite vaatii uuden virallisen herätyskellon lisäksi tietysti uudet mukavat sohvat, joilla se torkkuminen virallisesti suoritetaan virallisena työaikana.
Torkuilta juuri herätetty ei ole tolkuissaan, joten uusien torkkupeitteiden mahdollisimman tehokas käyttö edellyttää myös uusien suihkutilojen rakentamista, mihin virallisilta torkuilta herätetyt voivat mennä pesemään simmunsa unihiekasta. Muutoinhan edustajat ja ministerit joutuisivat olemaan seuraavan päivän istunnossa puolinukuksissa, joka saisi heidät tekemään paskalakeja.

Iltalehti: Kansanedustajille torkkupeitot - 127 € kappale!
YLE, MOT 8.8.2010: Säästöevakot

Blogi.Kalle Isokallio 9.11.2010: Olen populisti: "Hyvinvointiyhteiskuntaa ei ole olemassa. Termi on harhaanjohtava. On olemassa vain pakkokeinoja käyttävä koneisto. Olemme yhdessä päättäneet, että eduskunta saa säätää lakeja, joiden noudattamista valvomaan on palkattu tuhansia virkamiehiä uhkailemaan kansalaisia pakkokeinoilla. Ei kuulosta hyvinvointiyhteiskunnalta se sellainen, eihän. Niin sanottujen hyvinvointipalvelujen tarjoaminen jollekin kansalaisryhmälle edellyttää rahojen ottamista joltain toiselta kansalaisryhmältä pakkokeinoin."

Kainuun Sanomat: Kansanedustajille tyyriit torkkupeitot

Jälkikirjoitus:
Olen ollut sitä mieltä aina, että kodin ja työn erottaminen on järjetöntä; Ihmisen tulee voida pitää työpaikkaansa kotinaan, koska kestävä kehitys ei voi toteutua, jos jokaisella ihmisellä pitäisi olla ainakin kolme eri nukkumapaikkaa; Työpaikka, ns. koti ja loma-asunto.

Rakennuskanta Suomessa riittäisi jo nykyisellään miljardille ihmiselle; Suomessa on valtava määrä lämmintä tilaa tyhjillään suurimman osan aikaa. Tyhjistä toimistoista ratkaisu asuntopulaan?
Ajatelkaa, miten järjetöntä tuhlausta Paavo Voutilainenkin tekee parhaillaan kalustettuaan toimistohuoneensa lähes sadantonnin kalusteilla -- mutta sitten tuo lämmin toimistohuone on tyhjillään suurimman osan vuodesta: Yrjö Hakanen: Sosiaalijohtajan 72 000 euron shoppailu

Kuinka virallisten torkkupeittojen alla nukkuvat kansanedustajat voisivat herättää nukkuvien puolueen? Tekemällä lisää paskapäätöksiä! Savon Sanomat: 1,7 miljoonaa rokotetta roskiin. Roskiinheitto-arvoltaan erä on noin 12 miljoonaa euroa
YLE: Lieksan kaupunki selvitti, mitä pakolaisista saa kertoa: "Lieksa tiedusteli tietosuojavaltuutetulta myös, miten kaupungin tulisi vastata asukkaidensa kysymyksiin siitä, onko kaupunki maksanut maahanmuuttajille jääkaappeja, televisioita tai muita tavaroita. Tietosuojavaltuutetun mielestä on paras vastata, että maahanmuuttajille kustannetaan sosiaalietuuksia samojen säännösten mukaisesti kuin muillekin kuntalaisille.

- Jo pelkkä tieto sosiaalihuollon asiakkuudesta on salassa pidettävä. Siten yksittäisen asiakkaan osalta ei voida kertoa sitä, onko sosiaalitoimi ostanut hänelle esimerkiksi television, vastauksessa todetaan.
"

Radio Nova: Lähetä kansanedustajille unilelu - me toimitamme ne perille!
Iltalehti 12.11.2010: Vain unilelu puuttuu!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

http://www.facebook.com/pages/Kansanedustajien-maksettava-itse-torkkupeittonsa/100301203375560

Stella Wiolet Helne kirjoitti...

Torkkupeitteitä saa ilmaiseksi lentokoneista. Esimerkiksi Finnairin fleecet ovat todella mukavia ja pieneen tilaan meneviä..Eikä peiton omistajanvaihdossakaan tapahdu suuria mullistuksia, mitä ei oltaisi jo aiemmin nähty. Valtiohan ne peitot sinne koneisiin on maksanutkin..