perjantai 17. joulukuuta 2010

Vihasymboleita aikojen alusta

Joskus 1990-luvun alussa matkustin päivittäin paikallisjunalla. Niihin juniin oli hiljan uusittu verhoilu ja niissä kankaissa oli joku kuvio. Erään kerran menetin täysin ymmärrykseni, kun eräs matkustaja alkoi syyttää VR:ää natsismista --koska niistä kuvioista joku näki hakaristin.
Itse vaan en mitenkään pystynyt hahmottamaan siitä mitään hakaristia, josta ymmärtämättömyyteni ilmeisesti johtui, sillä minun olisi pitänyt myös nähdä se sama, mitä se toinen näki; hän alkoi syyttää myös minua natsiksi, koska en myöntänyt näkeväni hakaristiä. Onkohan kyseinen hakaristimatkustaja päässyt poliitikoksi, koska:

Nyt sitten tuo harhojen näkeminen on levinnyt jo eduskuntaankin: YLE 16.12.2010: Rasismi- ja viharikosten rangaistuspykäliin tiukennuksia. Hmmmmmmmmmm... Minun muka pitää siis myös alkaa näkemään viharikoksia ja kiellettyjä symboleita?
Valtiovalta oikein uhkailee kansaa, mitä kansalle tapahtuu, jos kansa edes liikahtaa, koska jo käden nostaminen olkapäätä korkeammalle voidaan katsoa natsismiksi. Aloitanpa tämän modernin näkemiseni aivan huipulta, eli oikeusministeristä ja hänen puolueestaan; kuva natsitervehdyksestä, jota Vihreät opettavat lapsille.

Iltasanomat: Mikä moka - Hakaristin muotoiset jouluvalot Kampin keskuksessa - katso kuva

Puolustusministeriö: Lentosotakoulun hakaristitunnus kiihdyttää ranskalaisia
Mikro Bitti: 13.12.2003 21:58: Hakaristipaniikki Redmondissa

Toki nyt valtion ja poliitikkojen pitää ensin puhdistaa omat juttunsa kaikesta sellaisesta, joka jollakin tavoin voidaan tulkita vihasymboleiksi, vihapuheeksi, vihanlietsonnaksi.
Kari Suomalainen: Uusi koodikieli 1 ja Uusi koodikieli 2
Kari Suomalainen: Merkityksen kierto luonnossa
Wikipedia: Swastika
fi.Wikipedia: Hakaristi Suomessa, kirkoissa ja kaikkialla

Ei kommentteja: