perjantai 18. helmikuuta 2011

Kannibalismin syvin olemus

Uusi Suomi 18.2. 2011: Karmiva löytö: Muinaiset britit olivat kannibaaleja: "Lontoon luonnontieteellisen museon professorin Chris Stringerin mukaan elämä 15 000 vuotta sitten oli kovaa, ja muiden ihmisten syöminen oli hyvä tapa voittaa kilpailevat ryhmät ja saada ruokaa."

Olen lukenut Urantia kirjaa. Parikymmentä vuotta sitten tutustuin siihen syvällisemmin ja samalla luin sen etukannesta takakanteen kunnolla. Netissä kyseinen kirja on leimattu täysin huuhaaksi. Sen ovat leimanneet niin ateistit kuin muutkin uskovaiset, koska se esittää koko kaikkeuden historian jumalineen, toimijoineen ja energioineen älyllisesti.

Sen kirjan antia on erityisesti meidän planeettamme historia aina tähtisumusta alkaen meidän päiviimme saakka -ja ylikin- sisältäen myös elämän synnyn ja sen evoluution. Juuri tuo ottaa syvästi päähän ateisteja ja muita uskovaisia, koska he eivät voi hyväksyä sellaista, joka on kirjoitettu kuin joku olisi ollut paikan päällä miljardeja, tuhansia miljardeja vuosia katselemassa ja tarkkailemassa, miten asiat menevät universaalisesti. Siitä löytyy silminäkijöiden kuvauksia Jeesuksen elämästä ja opettamisesta.

Kuitenkin, tiede on saanut näiden vuosien aikana paljon sellaista selville, joka täsmää täysin Urantia-kirjan antaman tiedon kanssa yksiin. Viimeksi tänään tuli tietoon, että muinaiset ihmiset Englannissa ovat olleet ihmissyöjiä.

Itseäni ei tuo tieto lainkaan yllättänyt, koska jo edellä mainittu kirjakin kertoo, miten lähes kaikki maailmamme ihmisheimot olivat muinoin ihmissyöjiä. Mutta siinä kirjassa kerrotaan myös se, että me emme voi käsittää muinaisten ihmisten ajatusmaailmaa; he eivät tehneet sitä pahuudesta, kuten sellainen syönti nykyään helposti käsitettäisiin:

Urantia kirja luku 89, s 979: 5. UHRIT JA KANNIBALISMI:
"Nykyisin vallitsevat käsitykset alkuaikojen kannibalismista ovat täysin virheellisiä. Kannibalismi oli osa varhaisyhteisön tapasäännöksiä. Vaikka kannibalismi on nykysivilisaatiolle traditionaalisesti kauhistuttavaa, se oli kuitenkin osa alkuyhteisön sosiaalista ja uskonnollista struktuuria. Ryhmän edut pakottivat harjoittamaan kannibalismia. Se kehittyi välttämättömyyden pakosta ja se jatkui, koska elettiin taikauskon ja tietämättömyyden orjuudessa. Kysymyksessä oli sosiaalinen, taloudellinen, uskonnollinen ja sotilaallinen tapa."

1 kommentti:

Sammalkieli kirjoitti...

Luin otsikon väärin, mutta väärinlukemiseni johti arvokkaaseen uus-oivallukseen.