tiistai 22. helmikuuta 2011

Turvapaikkabisneksen ulkoistaminen

Kapitalismia leikkivät rikkaat haluavat tehdä suuria voittoja. Yksi takuuvarma keino tehdä voittoa on siirtää tuotanto halpatyövoiman maahan - ja jäädä itse tänne Suomeen keikaroimaan rikkauksillaan ja nostattamaan kaikkien elinkustannuksia.

Julkinen valta siirtää yhä enemmän suomalaisten peruspalveluja yksityisektorille ja haluaa, että yrittäjät kilpailisivat niistä hinnoilla, jotta palvelut tulisivat veronmaksajille mahdollisimman edulliseksi.

Koska Suomen poliitikot ovat puhuneet markkinavoimien puolesta ja kilvan hehkuttaneet kilpailuyhteiskuntaa, miten kilpailutus ratkaisee siististi kaikki ongelmat, niin rohkenen ehdottaa, että julkinen valta antaisi myös pakolaisbisneksen markkinavoimien hoidettavaksi.

Ei ole oikein, että valtio tuhlaa rahaa pakolaisiin ilman mitään kilpailutusta, kuten vaikkapa
DEMARI.FI kertoo 22.2. 2011 päivätyssä artikkelissaan:
"Alaikäisten turvapaikanhakijoiden sijoittamiseen liittyvä lisämääräraha ja tuloarvion muutos hyväksyttiin kuluvan vuoden talousarvioon. Mänttä-Vilppulan kaupunki, Siivet Oy ja ELY-keskus ovat sopineet 20 lapsen sijoittamisesta. Hoitovuorokauden hinta on 260 euroa, mikä kokonaisuutena tietää 1 898 000 euroa vuodessa.
Muita kustannuksia on tulossa 21 000 euroa. Toiminnasta aiheutuvat ja kaupungin perimät hallinnointikustannukset ovat 10 000 euroa.
Tuloksi
(verovaroista maksettu palkka (suom. huom.)) kaupungille arvioidaan näin ollen 1 929 000 euroa."
Jo EU-direktiivit vaativat valtiota kilpailuttamaan kaikki vähänkin rahakkaammat hankinnat:
Hankintojen tekeminen ja kilpailuttaminen

Hankintalaki velvoittaa kilpailuttamaan aine-, tarvike- ja tavarahankinnat, erilaiset palveluhankinnat ja urakalla teetättämiset. Kilpailuttamisessa noudatetaan avoimuutta ja ehdokkaiden ja tarjoajien syrjimätöntä ja tasapuolista kohtelua. Lain tarkoitus on tehostaa julkisen sektorin toimintaa ja tarjota yrityksille mahdollisuus tarjota tavaroita ja palveluja julkisen sektorin tarpeisiin.
Julkiseen hankintaan kuuluu myös julkisuus.

Miten olisi, jos valtiovalta lähettäisi pakolaiset ja muut maahanmuuttajat vaikka Intiaan, missä heidän hyysäys olisi erittäin paljon edullisempaa kuin täällä Pohjolassa? Ainakin, kun asiaa katsotaan minkä tahansa muun halpamaihin viedyn artikkelin tai palvelun kohdalta.

Olisi erittäin itsekästä luulla, että me täällä Suomessa pystymme hyysäämään pakolaisia paremmin kuin mihin intialaiset pystyisivät. Poliitikoiden kapitalismin johdonmukaisuus jo vaatii, että yksityistämistä ja ulkoistamista koko ajan kehitetään. Ottavathan poliitikot muissakin asioissa mallia suuryritysten hallinnosta, miten rikkaat hoitavat asiat niin, ettei yritys tee konkurssia, vaan tekee voittoa omistajilleen kaikissa olosuhteissa.

Tähän asti Suomesta on ulkoistettu halpamaihin satoja tuhansia tuottavan työn työpaikkoja ja vastaavasti Suomeen on luotu satojatuhansia työpaikkoja veroilla rahoitettuna. Mielestäni suomalaisten harjoittama pakolaisbisnes ei voi toimia vallitsevien fysiikan lakien mukaan:
Vai ovatko poliitikot keksineet suprajohtavan rahan, joka sujahtelee häviöttä pakolaisbisnesyrittäjien ja valtion välillä?
Koska muutoin Suomesta häviää koko ajan rahaa, jos täältä viedään tuottava työ halpamaihin, mutta tänne tuotetaan työtä, joka teetetään verovaroilla. Velkaraha ei ole oikea rahaa. Kilpailluttamaton pakolaisbisnes on musta aukko.

Suomalaiset tunnetaan maailmalla kekseliäisyydestä. Nyt on aika näyttää maailmalle, miten pakolaisbisneksestäkin voi tehdä kannattavaa; ulkoistetaan se halpamaihin, kuten monet muutkin työt on viety suomalaisilta sinne. Työ kuin työ.
Tietysti pakolasisbisnestä tekevät alkaisivat protestoida, kun heidän työnsä ulkoistettaisiin, mutta niinhän ovat monet muutkin saaneet niellä sen totuuden, että työ täytyy kilpailuttaa, koska muutoin seuraa konkurssi.


lue lisää aamulehti.blogista: Turvapaikkabisnes on Suomen paras bisnes

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Erittäin hyvä ja kannatettava idea! Matka Intiaan voitaisiin vielä järjestää ilmaiseksi, uiden tai kävellen.