torstai 17. maaliskuuta 2011

Raha-altaat turvassa

FUKUSHIMA ONNETTOMUUS; vesialtaat kuivia, raha-altaat täysiä
Kun jossakin arvorakennuksessa on edes epäily tulipalosta, niin ainakin Suomessa paikalle lähetetään varmuuden vuoksi useita pelastusyksiköitä. Samoin, jos pörssissä on edes epäily osakkeiden laskusta, niin keskuspankit työntävät tuosta noin satoja miljardeja rikkaille, että rikkaiden ulina ei kuuluisi kovin pitkälle, eikä pörssin pohjattomien raha-altaiden pinta pääsisi laskuun: Talouselämä 14.3. 2011: Japani keskuspankki avasi miljardihanan:
"Japanin keskuspankki työnsi ennätykselliset 15 biljoonaa jeniä eli noin 130 miljardia euroa maan rahajärjestelmään. Käytännössä liikkeen tarkoitus on estää rahoituksen kuivuminen pankkien välisessä rahaliikenteessä ja uusien ongelmien puhkeaminen finanssisektorilla.

Japanin keskuspankki tarjoutui myös ostamaan 25 miljardilla eurolla Japanin valtion velkapapereita keskiviikosta lähtien.
"
Japanin keskuspankki ihan vaan varmuuden vuoksi pumppasi osakemarkkinoille 5 kertaa suuremman summan, mitä ensi alkuun arveltiin järistyskatastrofin hinnaksi? Ihan vaan varmuuden vuoksiko:
Iltalehti 13.3. 2011: Japanin järistystuhot voivat nousta 25 miljardiin euroon
Keskisuomalainen 13.3. 2011: Arvio Japanin järistyksestä;
Tuhot voivat nousta 25 miljardiin euroon


150 miljardia euroa osakekurssien pelastamiseen!
Sillä summalla saisi 30 kpl. viiden miljardin euron täysin turvallista ydinvoimalaa - ydinsieppareilla.
Japanin hallitukselta ei riittänyt edes polttoainetta antaa ydinvoimalakatastrofiin!


Paljonkohan Japani olisi menettänyt sillä, että se olisi välittömästi tsunamin jälkeen lähettänyt jokaiseen järkistysalueella olevaan ydinvoimalaan kymmenittäin vaikkapa dieselgeneraattoreita, tai edes polttoainetta niiden ydinvoimaloiden paloautoihin ja pumppuihin-- tai edes yksi mies lisää katsomaan pumppujen polttoainemittareita.

Suuren sähkövoimalan tuho on aina kansallinen onnettomuus. On ihka pähkähullua meininkiä se sellainen, että vastuu suuresta voimalakatastrofista jätetään yksin voimalan henkilökunnalle. Kyseessä olisi sama asia, jos yksittäiset ihmiset jätettäisiin onnettomuuden sattuessa pärjäilemään omillaan, koska heidän odotetaan pärjäilevän terveinäkin omillaan:
Esimerkiksi auto-onnettomuudessa onnettomuuden uhrit vaadittaisiin antamaan säännöllisesti raportti pelastuslaitokselle, että mikä on tilanne. "Ahaa, hyvinhän teillä on asiat, koska saamme teiltä raporttia.... Ei siis ole mitään tarvetta lähettää mitään apuja paikalle."
Jaappanin hallitus vain kuunteli raportteja voimalasta, eikä tehnyt mitään, että olisi vaikka varmuuden vuoksi lähettänyt sinne pelastuskalustoa, kuten pienissäkin onnettomuuksissa tehdään.

Miksi? Miksi kummassa Japani ei odottanut ensin kuulevansa rikkaiden ulinaa, vaan päätti heti lähettää rikkaiden avuksi 150 miljardia euroa ilman että yksikään rikas olisi ensin soittanut hätäpuhelua.. Johtuu varmaan siitä, että huolimatta Japanin hallinnon ministereiden tavasta pukea katastrofissa sininen haalari päälleen osoittaakseen kuuluvansa kansaan, niin he ovat kuitenkin sisimmältään rikkaita, jotka olivat heti hysteerisiä omien etujensa menettämisen puolesta....
Olisi kuitenkin ollut ihan kohtuuullista, että rikkaat olisivat ensin alkaneet vaatia ensiapua haavoittuneille pörssikursseille. Mutta se ei kelvannut, että rikkaat olisivat soittaneet pelastuslaitokselle, vaan Japanin hallinnon ihmisten piti välittömästi alkaa lahjoittamaan rikkaille (ja samalla itselleen) pelastusveneitä ilman mitään tolkkua.
Sen sijaan Japanin hallitus jäi vain kuuntelijaksi kuuntelemaan ydinvoimalasta kantautuvia ääniä eikä Japani hallitus tehnyt mitään niiden äänien hyväksi.

Vasta sitten, kun äänet ilmaisivat, että kansallinen tuho on jo todennäköinen, niin hallitus käski poliisin mellakkajoukoille tehdyn vesikanuuna-auton antamaan hieman apuja....
Iltasanomat 17.3. 2011: STUK: Fukushiman kohtalo sinetöityy tänään: "Poliisin mellakka-autot aloittavat jäähdytyksen kolmosreaktorista, jonka tilanne on jälleen huonontunut. USA:n mukaan nelosreaktorista on kadonnut vesi."


HYVIÄ UUTISIA:
Nelonen: Tokion pörssi kääntyi taas laskuun, mutta ei hätää, koska maailman kaikki hallitukset Japanin hallituksen johdolla ovat aina valmiina pumppaamaan pörssiin niin paljon rahaa, että sillä ei ole koskaan minkäänlaista vaaraa kuivumisesta;
Tokion pörssi ei voi kokea ydinräjähdystä,
koska niiden raha-altaat eivät voi koskaan kuivua.


Hallituksien ideologian mukaan vesi saa kuivua ydinvoimaloiden altaista, polttoaine saa loppua pumpuista, mutta maailman raha-altaista raha ei saa loppua; Poliitikot julistavat, että maailman pörssit ovat sataprosenttisesti turvattuja, mutta ydinvoimaloita ei voida täysin turvata, koska niistä voi vesi haihtua, eikä rahaa riitä vesipumppuihin.


Muslimimaailmassa miehet puolustavat kunniaansa murhaamalla naisia, kun taasen Japanin perinteikkäässä kulttuurissa miehet korjaavat kunniansa vetämällä oman vatsansa auki. Saas nähdä, miten Japanissa palautetaan kunnia, kun he ovat keskittyneet lähinnä rahapelinsä turvaamiseen.

Olemme kaikki täysin varmoja, että sähkövoimalat pärjäävät erittäin hyvin omillaan, kun niissä ei ole mitään vikaa. Olisi kuitenkin kohtuullista, että voimaloille annettaisiin apua välittömästi, kun ne ovat loukkaantuneita, kuten kaikille muillekin annetaan apuja. Rikkaille jopa annetaan jatkuvasti apua, vaikka heillä ei ole mitään hätääkään.

Hallituksia kiinnostaa vain rahan pelastaminen; Hallituksien rahalla voidaan pelastaa vain rahaa, ja muut jätetään pärjäämään omillaan: Iltasanomat: Miljonääripankkiirit pakenevat yksityisjeteillä - hinnalla ei väliä!
Iltalehti: IAEA: Fukushiman työntekijöitä altistunut säteilylle, osa "sairastunut yllättäen"

Rikkaat käyttäytyvät kuin rotat, elävät kuin rotat, vinkuvat kuin rotat:
Jos otus vaakkuu kuin ankka ja vaappuu kuin ankka, otus on ankka.

YLE: Economist: Japanin katastrofilla rajut pörssivaikutukset: "Järistystä seuraavien kolmen päivän aikana Nikkei-indeksi putosi jopa 17,5 prosenttia."

Järistystä seuraavien kolmen päivän aikana Fukushiman ydinvoimaloiden altaiden vedenpinta putosi jopa 100 prosenttia, mutta rikkaita tuo ei lainkaan kiinnosta, koska rikkaat pakenevat "laivasta" kuin rotat.
Aamulehti 17.3.-11: Japanin ydinvoimateollisuus: Salailua, peittelyä ja valehtelua?
Iltalehti 17.3.-11: Korkea säteily esti vesitykin käytön Japanissa

Ei kommentteja: