tiistai 12. heinäkuuta 2011

Kaikkeuden keskus ja Urantia

Urantia-kirja, luku 12: Universumien universumi

Elämme mielenkiintoisia aikoja: Ihminen pääsi vapaan havaitsemisen makuun noin 500 vuotta sitten ja jo nyt vapaan ihmisen havainnot järkyttävät perin pohjin tuhansia vuosia vanhoja uskomusrakennelmia, joista tärkeimmät ovat kapitalismi, sosialismi, politiikka, ateismi, kommunismi, juutalaisuus ja kristinuskonto. Islam on vielä havaintohorisontin tuolla puolen, joten (länsimaisen) ihmisen vapaus ei vielä järkytä sitä millään tavoin.

Viimeisin, mutta ei vähäisin havainto on maailman kaikkeuden pyörimisliike. Siitä on saatu ensimmäiset ihmisen tekemät havainnot ja jo se riitti siihen, että nyt yhä suurempi joukko Big Bang -uskovaisia uskoo, että tämä on vain pahaa unta. "Eihän tieteen pitänyt todistaa Jumala, vaan jumalattomuuden ja universumin täydellisen järjettömyyden":
Kaikkeus syntyi pyörivänä ja luultavasti pyörii edelleen

Big Bang -teoria kuuluu itsessään samaan joukkoon kuin litteän maan teoria. Paljosta ymmärtämätön ja lähes kaikesta tietämätön ihminen näkee itsensä pyöreän horisontin keskipisteessä, josta se tekee yksioikoisen päätelmän, että maa, jossa hän seisoo, on litteä. Samalla tavalla ihminen on erehtynyt tuijottaessaan taivaalle:

Nähdessään avaruuden suunnattomuuden ja tähtijoukkojen paljouden ihminen seisoo huumaantuneena ja julistaa syvästi uskonnollisena (tietämättömänä, suom. huom.): Maailman kaikkeus on litteä, eikä sillä voi olla keskustaa, koska me emme saa tehdä enää toista kertaa samaa virhettä, jonka me teimme, kun julistimme maan litteäksi.

Blogi 28.5. 2011: Muuttuva tiede ja Urantia

Nykyinen jumalattomuutta etsivä tiede on omalta osaltaan vastuussa siitä politiikasta ja taloudenpidosta, jonka seurauksena suurin osa ihmiskunnasta kärsii köyhyydestä ja sairauksista. Tieteen tulevat havainnot tulevat kuitenkin lopulta todistamaan kaikkeuden olevan älyllisyyden hallitsema kokonaisuus, mihin myös kehittyvä ihminen kuuluu.

Kehittyvän ihmisen on mahdotonta välttyä totuudelta. Tähän saakka ihminen on vältellyt totuutta kaikkeudesta uskomalla typeriin uskomuksiinsa ja valjastamalla tieteen ateismin kärryjen eteen, jonka kyydissä olijoita ei ympäristö pelota, koska ateismiin uskovilla on hevossilmälaput, joilla tehokkaasti luodaan vaikutelma lineaarisesta, yksioikoisesta polusta, jonka päässä häämöttää tieteellisesti todistettu olemattomuuden jumalattomuus.

Ei kommentteja: