lauantai 5. marraskuuta 2011

Intelligenttinen sattuma

Uusia ajatuksia pyhäin päivän ratoksi

Tiedemiehet vaativat, että maailman pitäisi olla heille ennustettavissa.
Maailman ennustamattomuus on tiedemiehille todiste jumalattomuudesta.
Mitä sitten uskovaiset?
Myös uskovaiset vaativat, että maailma ei saa olla satunnaisilmiöihin perustuva;
Uskovaisten mukaan kaikki on silloin hyvin -JA Jumala On Kiltti-, kun maailmassa ei tapahdu mitään uutta. Sillä jokainen uusi asia on aina opin vastainen, joten uskovaiset ovat luoneet oppiuskonnollisuuden, jonka ainoa tarkoitus estää maailmasta muutos.

Uskovaisten hysteerinen pelko uusia ajatuksia kohtaan on periaatteessa täsmälleen sama, mikä vaivaa ateistitiedettäkin; myös ateistit julistavat, ettei Jumala voi olla olemassa, jos maailmassa tapahtuu satunnaisia ilmiöitä, joka on tismalleen sama, mitä uskovaiset opettavat; että Jumala ei voi olla vastuussa uusista asioista, koska ne eivät sovi uskovaisten kirjoituksiin.

Tämäkin pieni muutaman ajatuksen satunnaiskokoelma todistaa, että ateisteilla ja uskovaisilla ei ole mitään eroa. Molemmat pitävät satunnaisuutta ja ennustamattomuutta jumalattomuuden todisteena. Sekä ateistit että muut uskovaiset kiivailevat puhdasoppisuuden puolesta; Ateistien mukaan tieteen teorioiden tulee selittää ilmiöt älyttömyyden todisteina ja raamattu-uskovien mukaan ihmisten ei tule olla älykkäitä, koska äly on syntiä puhdasoppisuutta vastaan.

Yllä oleva satunnaisajattelu on julkaistu 5. marraskuuta 2011 Uuden Suomen blogissa
otsikolla: Emerging Order and Intellectual Coincidence


Ei kommentteja: