keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Katainen puhuu aseellisin vertauksin

Huomaa selvästi, että Jyrki Katainen on käynyt armeijan,
– koska hän osaa käyttää militaristisia vertauksia:
"Kuulijan kannattaa poistaa varmistin".

Että minä niin tykkään ihmisistä, jotka osaavat ottaa puheisiinsa vertauksia omista ammatillisista kokemuksistaan. Jeesuskin puhui, miten muiden kannattaa ottaa häneltä ikeensä, koska hän oli alueellaan kuuluisa puuseppä, jonka ikeet eivät hiertäneet vetoeläintä työkelvottomaksi. Mutta. Ei Jeesus tarkoittanut puista iettä, vaan että ihmiset ottaisivat vastaan Jeesuksen tarjoaman hiertämättömän elämän.

Ihminen on sujuvasanainen, kun hän ottaa vertauksia aiemmin kokemastaan, sillä silloin hänen sanansa tulevat todella syvältä, jolloin ihmisen ei tarvitse mutista jonkun lunttilapun kautta, vaan sutjakkaan tomerasti esittää asiansa, jolloin kuulijalle ei jää epäselväksi, että siinä on mies, joka tietää, mistä puhuu. Hyvä Jyrki Katainen, hyvä.

Nyt kun vielä  muistaisit, että anna muidenkin puhua vertauksin, äläkä syytä heitä natseiksi tai rasisteiksi siksi, että myös he ottavat vertauksia omista lähtökohdistaan käsin. Jos esimerkiksi ihminen on toiminut puolustusvoimien tutkijana, niin on toki luonnollista, että silloin hän käyttää aseita ja niiden osia vertauskuvallisesti, kuten Jeesuskin käytti oman ammattinsa termistöä vertauskuviin, jotka nykyisin ovat meille perusarvoista kamaa. Vai luuletko sinäkin, Jyrki, että Jesus tarkoitti lihallista ruumista, joka uskovaisen pitää syödä? Että Jussi Niinistö tarkoitti oikeaa asetta? Vai et kai vaan sinä tarkoittanut, että suvaitsevaisilla on käsiase kädessä, josta heidän tulee poistaa varmistin joka kerta, joku kriitikko puhuu?
Ymmärrätkö, Jyrki Katainen? Jos vaadit, ettei ihminen saa hyödyntää ajattelussaan ja puheissaan omaa menneisyyttään ja ja aivoihin jääneitä muistijälkiä, niin silloin vaadit, ettei ihmisellä ole lupa puhua sujuvasti ja sivistyneesti! Siihenkö suvaitsevaiset tähtäävät; että ihmisten pitää puhua vain lunttilappuja mutisten, joiden kirjoittajaksi määrätään ammattiloukkaantujat?
Miten kummassa luulet ihmisen voivan puhua ilman lunttilappua, jos hän ei saa ottaa esittämiinsä asioihin vertauksia elävästä elämästä? Koulussakin oppilasta kehotetaan kirjoittamaan oman elämänsä tapatumista, jotta ainekirjoituksesta tulisi hyvä!
Jyrki Katainen! Etkö muka huomaa? Sinullekin tuli tuo varmistin-vertaus ikään luonnostaan suusta ulos, koska se on sinun aivojen sopukoissa erottamaton osa sinua. Huomasitkohan itsekään, miten helposti päästit suustasi aseellisen vertauksen -- tuskin edes osasit varoa sen esille tuloa!
Miten siis voisit vaatia muita varomaan sanojaan, kun et pysty siihen edes itsekään? Toisaalta, olisiko se sitten hyvä, että pääministeri änkyttäisi televiossa – varoessaan, ettei vaan oman elämän kokemukset pulpahtele omia aikojaan suusta ulos!
Pääset eroon aivojesi sopukoissa esille tuloa odottavasta  varmistin-käsitteestä vain siten, että rupeat dementikoksi, jota tietysti kukaan ei toivo kohdallesi. Jos et itse halua dementikoksi, niin älä silloin vaadi muitakaan muistamattomaan tilaan, missä he eivät enää muista oman elämänsä vaiheita.

16.5. 2012, Uusi Suomi: Toistuuko kohu? Jyrki Katainen ”poisti varmistimen”

Aleksander Stubb ei ilmeisesti ole vielä tehnyt kunnon töitä, koska hän ei osaa puhua vertauksin:
9.5. 2012, YLE: Stubb: Euroopan äärioikeisto ja äärivasemmisto nurkkakuntaisia
Suosittelen herra ministerille vaikka sikopaimenen kunniakasta ammattia; sen kokemuksen pohjalta saa hyvin suolaisia vertauksia korostamaan ainoaa oikeaa totuutta, eikä tarvitse äksyillä.

Ei kommentteja: