tiistai 20. marraskuuta 2012

Sikaa pakastimia ja kuolemaa

Nousi suuri kohu, kun ihminen käyttää sikaa jonkun muun kuin mahansa tyydyttämiseen. Se on sitten niin kuin pyhäinhäväistystä tappaa eläimiä mitään muuta tarkoitusta varten kuin vatsan täytteeksi. Teurastamon pihassa on kauhee kiljunta, kun siat tajuissaan ja kuoleman pelossa pakotetaan mestauslavalle.

Teurastamon vieressä olevassa armeijan tutkimussairaalassa siat nukuhtavat tyytyväisinä eivätkä sen jälkeen tiedä olevansa ihmisten tarpeiden tyydyttäjiä aivan vastaavasti, kuten heidän lajitoverinsa päätyvät eläinrakkaiden ihmisten joulupöytiin ja pakastimiin.

Pakastimista puheen ollen. Evira kuulemma vielä miettii, voidaanko pakastettua ruokaa myydä tai antaa, jos sen ruuan pakkaukseen tussattu viimeinen käyttöpäivä on ohi. Että sitten mitäh! Ruoka ei  siis säilykään pakastettuna, koska Evira on kieltänyt sellaisen pakastetun ruuan syöttämisen, jonka viimeinen käyttöpäivä on mennyttä.

Pakastinten valmistus ja myynti pitää säätää laittomaksi, koska valtion laitosten mukaan niistä ei ole mitään apua ruuan säilyttämisessä.

Valtion toiminta on muutoinkin hyvin ristiriitaista. Esimerkiksi valtio vähän vaan silittää surmaajien päätä, mutta itse kieltäytyy surmaamasta surmaajia! Otetaan tää hidastettuna:
Jos valtio katsoo, ettei surmaaminen ole kummoinenkaan rikos, niin silloin surmaajienkaan "surmaaminen" ei voi olla mikään kuolemansynti.

Valtio esittää, että ihmisarvolla ei ole juuri mitään arvoa, kun se päästää surmaajat kerta toisensa jälkeen pelkällä pään silittämisellä -- takaisin yhteiskuntaan surmaamaan uudestaan. Koska siis valtion arvon mukaan ihmisen tappamisesta ei saa seurata mitään lopullista, niin juuri siksi se hommna sopisi myös valtiollisesti tehtäväksi. Ei valtio siitä joudu poseen, jos se tekisi samanlaista työtä kuin surmaajatkin, vähän päätä vaan silitellään.

Ei kommentteja: