maanantai 14. tammikuuta 2013

Mopo Skootteri retki video

Vuoden 2012 heinä-elokuun vaihteessa tein noin 1200 kilometrin moposkootteri retken Helsingistä Hämeeseen ja takaisin. Olin muutamaa viikkoa aiemmin hankkinut skootterin, Solifer Black Star 49cc, jonka lisäksi hankin action kameran, Opticam HDMax Extreme 1080p.

Kameran kiinnitys mopoon ilman fyysistä vakautuslaitetta ei ollut onnistunut idea, jonka huomasin välittömästi, kun ensi kerran pyöritin niitä koneella. Ajoin siis Tampereen Motonettiin, josta ostin liimattavaa tarrakiinnikettä ja kumilankakiinnikkeen. Tarraa kypärään ja kameran pohjaan, ja kumilanka kameran yli kypärän reunoihin kiinni. Tämäkään ratkaisu ei tuottanut kovin vakaata kuvaa, mutta sai kelvata näin ensi alkuun.

Kyseinen yhdistelmä tuotti jotain 40 tuntia videota, jonka sain vasta äskettäin mentyä läpi ja laitettua Youtubeen. Tein videoihin ohjelmallisen vakautuksen VirtualDub- videon muokkaus-ohjelmalla, johon latasin DeShaker-filtterin.


Kyseinen videon muokkain ei kuitenkaan hyväksy kuin .avi-muotoisia videoita, joten .mp4 ja .mov videoiden saaminen pyörimään siinä vaati ensiksi muutaman kikan, jotka löytyi netistä.


Tässäpä muutama tuotos:

Pysähdyin lähes jokaisen sillan kohdalla ja videoin niitä. Tässä muutama niistä
1. Watery compilation 2012

Tässä videon vakautuksesta tekemäni video:
2. Videon vakautus

Koska olen aina tykännyt metsistä, niin enhän voinut olla ajelematta myös skootterilla metsäteillä. Tässä muutamia pätkiä niistä. Valitettavasti tämä ei ole mitään extremeä, johtuen siitä, että kyseisellä skootterilla ei päässyt kuin max 60 km/h. Maantie-videoissa yleensä vauhti on n. 50 km/h. Vähän kyllä lopulta melkein harmitti, että kaikki meni ohi, niin mop...
3. Finn-Forest Round, Scooter riding

Kesä 2012 oli hyvin sateinen. Tässä videota silloin, kun ei satanut ja kaikki oli lähes niin kuin olin edeltä kuvitellutkin moporetkeni olevan.
4. Mopo-Skootterilla sinne jonnekin

Viimeisin video pyrkii näyttämään, miltä skootterilla ajo tuntuu isojen autojen vierellä. Havaitsin sen kummallisen asian, miten monet pienet tiet olivat reunoiltaan paljon leveämpiä kuin pikatiet, kuten Kolmostie.
Esimerkiksi Hämeenlinnasta Pälkäneelle menevän tien piennarreunat ovat yli metrin levyiset ja asvaltti ehjää, kuten taasen Kolmostien reunus oli muutamasta sentistä vain puoleen metriin ja sekin oli kavennettu tekemällä valkoisen viivan ulkopuolelle monin paikoin tärinäraidat, jossa ajoa vielä vaikeutti asvaltin halkeamat ja reiät. Silti, missään vaiheessa ei ollut pelkoa, vaikka rekat joskus laittoivatkin keskittymiskykyni lujille, mutta se on vain hyväksi sille.
5. Mopo Skootteri-bypassing compilation 2012

Täältä löytyy vielä still-kuvia kyseiseltä retkeltä: Maisemia 2012

Blogi, 5.elosta, 2012: Moporetki Suomeen

Ei kommentteja: