perjantai 1. maaliskuuta 2013

Optimismi haitallista kansantaloudelle

Nyt kävi huono säkä - suvaitsevaisilla; Suvaitsevaisilla jäi maija kouraan. He nimittäin valitsivat väärin; Suvaitsevaiset julistavat optimismia ja positiivisuutta, mutta nyt havaittiin, että he kuolevat nuorempina:
IS, 28.2. 2013: Pessimistit elävät optimisteja kauemmin: "- Mahdollisesti pessimistinen elämänkatsomus saa iäkkäät pitämään huolta itsestään ja terveydestään paremmin, kertoi tutkija Frieder Lang."

On historian ironiaa, että suvaitsevaisten pessimisteiksi kutsumat suomalaiset perunanenät elävätkin kauemmin kuin suvaitsevaiset. Ja kaiken lisäksi he elävät terveempinä kuin suvikset? Miten tässä nyt näin kävi? Ainiin. Onhan se tiedetty jo aikoja, että eliitti on terveyspalvelujen suurkuluttaja. Aiemmin syyksi on vain sanottu se, että rikkailla on rahaa laittaa terveyteen, mutta nyt paljastui, että he luottavat optimisesti kaiken sujuvan hyvin ilman, että niistä pitäisi pitää älyllisesti huolta.

Opetetaan maahanmuuttajatkin optimistisiksi suvaitsevaisiksi, niin ei tarvitse maksaa heille ainakaan niin kauaa eläkettä kuin pessimisteille. Tietysti silloin he tarvitsevat enemmän sossurahaa terveyteen, koska optimistit ovat sairaampia. Toisaalta, suvaitsevaisuus vaatisi meitä opettamaan maahanmuuttajat suomalaisten tavoin synkkämielisiksi pessimisteiksi, mutta se ei varmaankaan sovi optimistisille suvaitsevaisille. Suvaitsevaiset saisivat vielä sydärin, jos maahanmuuttajille pitäisi opettaa suomalaisuutta yleisen terveyden nimissä.

Tässä on muuan aspekti, joka teidän kaikkien tulisi tietää; Nimittäin optimismi saa ihmisen käyttäytymään huolettomasti. Juuri optimismi on syynä siihen, että suvaitsevaiset eivät niin kovasti välitä terveydestään, -- joten he eivät silloin välitä "suuremmistakaan" asioista kuten kansantaloudesta -- vaatiessaan tänne jatkuvasti lisää ja lisää sossun elättejä; Suvaitsevaisten optimismi ei ainoastaan ole saanut aikaan optimistien pessimistejä suurempaa sairastelua, vaan suvaitsevaisten huolettomuus on sairastuttanut koko kansantalouden.

Optimistit luottavat onneen ja höpisevät tunteellista mambojamboa. Onneksi meillä on vielä sen verran riippumaton tiede, että sieltä tulee silloin tällöin ulos tällaista, joka hieman ravistelee optimisten huolettomuutta
1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitoksia


Terveisin
Synkiö Surkunen