lauantai 6. huhtikuuta 2013

Raamatun ja koraanin erot johtuvat kusesta

Julkaistu Uuden Suomen puheenvuoron illan kommenteissa 6.4. 2013:

Yksittäinen ihminen ei voi koskaan ajatella tai kirjoittaa parempaa moraalia, mihin ihmiskunta on päässyt. Parhaimmat ajatukset Jumaluudesta ovat aina nykyajassa, ja nykyaika on se aika, jolloin ihmiset elävät.
Raamattu on täysin evolutionaarinen juttu. Se eroaa koraanista vain siinä mielessä, että koraani kertoo yhden ihmisen vallanhimoisen  ajattelun kehityksestä, kun taasen raamattu kertoo koko ihmiskunnan moraalin kehityksestä:

Olen huomannut, ettei ihmiset juurikaan tajua koraanista ja evoluutiosta mitään. Koraanissa velvoittavimpia kohtia ovat seuraajille ne myöhemmät kohdat, kuten myös Raamatussa, jossa Se viimeisin testamentti on pätevä.

Mutta. Koraani on yhden ihmisen käsialaa; Muhammedin. Muhammedille kävi kuten käy jokaiselle, joka ei halua kehittyä henkisesti, vaan etsittyään valtaa, hänen jälkimmäiset mielipiteet muuttuvat kaiken aikaa jyrkemmiksi. Koraani muuttuu sitä verisemmäksi mitä uudempia sen kirjoitukset ovat! Raamatttu taasen muuttuu sitä inhimillisemmäksi mitä myöhemmistä kirjoittajista on kyse.

Yhden valtaa saaneen ihmisen ajattelun kehityksestä kertoo vaikkapa Martti Lutherin kirjoitukset, joista huomataan, miten hän  hän oli ensiksi hyvin kiltti ihminen, mutta myöhemmässä vaiheessa hän kirjoitti sellaista, joka johti juutalaisten joukkotuhontaan. Juutalaista ja heidän valheistaan, Martti Luther

Koraanissa jopa sanotaan, että myöhemmät kirjoitukset kumoavat aiemmat kirjoitukset; Muhammed oli alussa vielä joten kuten inhimillinen ihminen, mutta mitä pidempään hän johti joukkiotaan sitä petomaisemmaksi hänen kirjoituksensa muuttui. Olethan kuullut sanonnan, että jollekin menee valta päähän, että jollekin nousi kusi päähän. No. Jos luet koraania objektiivisesti, huomaat, miten Muhammedin asenne muuttuu epäinhimmilisempään suuntaan.

Raamattu on kymmenien ihmisten tuhansien vuosien aikana kirjoitettujen ajatusten kokoomateos, kirjasto. Se on estänyt tehokkaasti sen, ettei raamatussa ole loppua kohden olevaa epäinhimillisyyden huipentumaa, kuten on koraanissa.

Raamatussa on vältytty siltä, että se olisi kehityskertomus jonkun yhden vallan himoisen ihmisen kusen päähän noususta, koska raamatun kirjat ovat vain lyhyitä novelleja, eivätkä mitään jonkun yksinvaltiaan elämänkertoja, kuten koraani on.

Koska raamattu on tuhansien vuosien aikana muistiin merkkittyjen ajatusten ketju, niin se selvästi todistaa ihmisen edistyvästä kehityshistoriasta;
Raamatun alkulehdillä juutalaiset ovat laittaneet Jahven teoiksi kaiken pahan, mutta myöhemmissä raamatun kirjoituksissa ne samat teot on laitettu Saatanan teoiksi. Jos et usko, lue raamattu! Se on kiistaton todiste siitä, että ihmiskunta on moraalisesti kehittyvä. Mutta!

Kehitys ei voi kehittyä silloin, kun kehityskertomuksen on tehnyt yksi valtaa rakastava ihminen, koska silloin ja siinä tulee ilmi vallan päähän nousu. Yksinvaltias ei voi kehittyä moraalisesti. Koraani on erinomainen esimerkki kusen päähän noususta.
Toinen samanlainen esimerkki on Martti Lutherin kertomukset, joista myös näkee kiistattomasti, että hän oli lopulta kusipäinen heppu, joka omalta osaltaan sai aikaan juutalaisten joukkotuhonnan.

"Raamattua" -pyhää kirjaa- ei koskaan saa antaa yhden ihmisen luomistehtäväksi, koska silloin lopputuloksena on pelkkää kusipäisyyttä! Tämä on historian opetus; Yhden ihmisen ei saa antaa hallita yhtä kautta pidempään, tai muuten kansalaiset saavat kusta juotavakseen!


Koraani kuten raamattukaan ei ole Jumalan sanaa. Koraanin sanotaan olevan Muhammedin ylöskirjoitusta näyistään omana elinaikanaan. Eli yhden ihmisen kirjoittamaa. Mutta! Raamattu on kymmenien ihmisten kirjoittama tuhansien vuosien aikana.

Raamattuun on otettu vain yksittäisiä pätkiä yksittäisten henkilöiden ajatuksista tuhansien vuosien varrelta, joten siinä näkyy vain aikojensa korkeimmat ajatukset. En tiedä, ymmärrättekö te muut tämän, mutta väännän rautalangasta; Raamatussa on tuhansien vuosien aikana tallennettu yksittäisten vuosisatojen aikana ihmiskunnan parhaimpien ajattelijoiden ajatuksia, kun vastaavasti koraani on yhden ihmisen parin vuosikymmenen mittaisen valtakauden surkeaa näkyjen täyttämää monologiaa.

Moraalin kehitys näkyy täysin selvästi VT:ssä, jossa ihmiset ensiksi uskovat Jumalan olevan pahan aikaan saaja, -- kunnes tulee kehittyneempiä ajattelijoita, jotka ymmärtävät ettei paha voi olla hyväksi sanotun tekoja...

Yksittäinen ihminen ei voi millään kirjoituksellaan osoittaa ihmiskunnan moraalin kehittymistä. Moraalin kehittymisen voi nähdä vain tuhansien vuosien aikana kerättyjen ajatusten kokoelmasta!
Yksittäiset ihmisten kirjoitukset ovat moraalittomia, koska yksittäinen ihminen on oman aikakautensa äpärä!

Raamatussa ei ole lainkaan sellaista yhden ihmisen paatosta, kuten on koraanissa tai Lutherin kirjoituksissa, joka johtuu siitä, ettei raamattu ole samalla tavoin kertomusta kusen päähän noususta, vaan se on aito evolutaarinen kertomus ihmisen henkisestä kehityksestä. Vastaavasti koraanissa ei ole minkäänlaista edistyvää kehitystä nähtävillä, vaan se on kaikkinensa todiste valtaan rakastuneen vallan himon kasvusta, koska koraani on tehty yhden ihmisen elinajasta.

Otan esimerkiksi vaikkapa Ludvig Wittgesteinin kirjoitukset; Hänen ensimmäiset kirjoituksensa olivat hyvin syvällisiä (traktaatti), mutta myöhemmät olivat pelkkää puppua. Sama pätee Marxsiin, Einsteiniin, ...

Ihmiskunnan olisi jo luullut oppineen, ettei yksinvaltiaan monologia tule pyhittää miksikään jumalan sanaksi, vaan sellainen tulee ottaa pelkkänä kusena. Lisäksi; Ihmisten tulee ymmärtää, että myös yksittäisten ihmisten monologit kirjaksi koottuna ovat parhaimmillaan vain todisteita evoluution edistuksellisestä aspektista

Ei kommentteja: