torstai 20. kesäkuuta 2013

Bussi 64 ja prime directive

Astuin parisen tuntia sitten Bussi nro 64:seen Helsingin rautatientorilla.
Bussin takaosassa oli niin omituinen viritelmä, että otin siitä kuvan:
En keksinyt, mitä varten kyseinen putki oli kahden peräkkäisen istuinrivin selkänojien välille laitettu, mutta arvelisin, että:
a) Kyse on bussin korjaajan omituinen huumori, ellei peräti myöhästynyt teekkarijäynä.
b) Siinä on ollut kiinni jokin testilaite, kun bussia on korjauksen jälkeen koeajettu.

Kyseiset selkänojien kädensijat ovat muovia, joita silloin tällöin näkyy katkenneina, joten siksikään kyse ei voi olla mistään kiinteästä asennuksesta.

Mieleen tuli, että kyseinen istuinrivi on kirottu penkki, joka on aiheuttanut pariskunnille erityistä riidanhaluisuutta, joten bussiyhtiön pomo on päättänyt edes jollakin tavoin pitää kissat ja koirat toisistaan erillään. Putkella on siis erottava vaikutus, jolla yritetään pidättää alhaisemman älykkyysosamäärän omaava henkilö omalla penkillään. Tiedättehän?

Star Trekissä tähtifederatsioonilla on muutama direktiivi. Ylin niistä direktiiveistä kieltää korkeampaa sivilisaatiota sekaantumasta alhaisemmalla kehitystasolla olevan sivilisaation elämänmenoihin:

"The Prime Directive is not just a set of rules; it is a philosophy... and a very correct one. History has proven again and again that whenever mankind interferes with a less developed civilization, no matter how well intentioned that interference may be, the results are invariably disastrous."

Kyseinen direktiivi olisi erittäin suotavaa ottaa käyttöön jo meidän aikana ennen kuin planeettamme alhaisemmat (heimotasoiset) yhteiskunnat ja alhaismieliset rikkaat tuhoavat meidät kaikki.


Ei kommentteja: