tiistai 3. syyskuuta 2013

Suomalainen johtajuus loppuu

"Ilman maahanmuuttajia bussitkaan ei kulkisi Suomessa"
Ilman maahanmuuttajia Nokia pysyisi Suomessa.

Suomi on maailman paras maa. Kansainvälisissä vertailuissa Suomi  on yleensä huipulla, paitsi siinä vertailussa, missä on listattu maailman epäonnistumeimmat valtiot. Siinä Suomi on pahnanpohjimmaisena.
Blogi, 23.4. 2013: Kansojen vertailua-Suomi paras maa

Suomen parhaimmuus on fakta. Siksi on erittäin outoa, miten politikot ja suuryritykset vähät välittävät suomalaisten kyvyistä ja pyrkivät kaikin keinoin kansainvälistämään Suomea. Nokia-yhtiön kansanvälistäminen, eli suomalaisten syrjäyttäminen esimerkiksi Nokia OYJ:n johtajuudesta on suomalaisten halveksuntaa. Se on myös hyvin typerää, koska tiedetään, ettei mikään maa voi olla paras, jos sen ihmiset olisivat samaa laatua kuin huonommissa maissa on.
Finland: 7.1. 2004: Suomalainen johtajuus niittää mainetta maailmalla
Innotiimi: 25.2. 2011: Suomalainen johtajuus on omaleimaista
Lainaus:
"Suomeen omaksutaan helposti kansainvälisiä johtajuuden malleja. Johtamiskoulutus maailmalla kiinnittyy usein perinteisiin liikkeenjohdon käsitteisiin, jotka näkevät johtajuuden yksilötyönä ja konemetaforaa organisaatioihin.

Kun suomalainen johtamiskoulutus on omaksunut näitä oppeja, on se unohtanut kansallisen vahvuutemme."

Blogi, 13.2. 2011: Parhaan maan johtajuus ei kelvannut Nokialle
Blogi, 19.6. 2010: Suomalainen johtajuus maailman parasta
Blogi, 18.5. 2012: Android-Nokian johtajuus hukattiin

No. Nokia saa nyt työkalut, millä kehittää puhelimesta kodin viihdekeskus. Luultavasti jo parin vuoden kuluttua Nokian puhelimet ovat ympätty XBoxiin....

Ei kommentteja: