maanantai 10. helmikuuta 2014

Poliitikoilla itsetutkiskelun paikka

Ilman maahanmuuttajia Sveitsin kansanäänestys olisi ollut vieläkin selvemmin sveitsiläisten hyväksi. Toisaalta, ilman maahanmuuttajien suurta määrää sellaista kansanäänestystä ei olisi voinut edes ajatella. Sveitsiin muuttaneet maahanmuuttajat tietysti äänestivät vapaan liikkuvuuden puolesta, joten jo ensivuonna sveitsiläiset olisivat hävinneet kansanäänestyksessä oman kansansa etujen valvonnan. Kyseisen kansanäänestyksen syynä oli liiallinen maahanmuutto, eikä kansaa saa syyttää siitä, että se itse pyrkii korjaamaan tilaansa...

IS, 10.2. 2014: Teija Tiilikainen: Sveitsiläisillä itsetutkiskelun paikka

Poliitikoilla on vakava itsetutkiskelun paikka. He voisivat ensinnä tutkia, millainen on heidän kulkuneuvonsa. Siinä on ilmiselvästi kaasupoljin, mutta huomiota herättää se, ettei poliitikoiden uudistusajoneuvossa ole lainkaan jarrupoljinta, eikä ohjauspyörää.

Kun sitten takapuskuriin sidottu kotoperäinen kansa laittaa viimeisillä voimillaan kantapäät maahan, niin poliitikot kiljuvat kuin teurastettava sika. Yksikään politikko ei tajua sitä, mikä vaara uhkaa, jos tai kun muutosvauhti on kova, eikä sitä haluta hillitä.

Kansanäänestys on ainakin hidaste ja jos kansa päättää toisin kuin poliitikot vaativat, niin siinä tapauksessa kansanäänestys on jarrupoljin, jonka poliitikot ovat unohtaneet keikaroidessaan verovaroilla palatseissaan.

Onko aivan pakko syyttää kansaa siitä, että se on viisaampi kuin poliitkot, jotka toimivat täysin ääliömäisesti ajaessaan kansakuntia muutoksesta toiseen lainkaan ajattelematta seurauksia. Jokainen uusi muutos on lähinnä muutoksesta johtuvien vikojen korjaamisyrityksiä, ja niin ollen jokainen muutos johtaa yhtä pahempiin vaikeuksiin.

Me saatiin vasta hiljattain aikaan turismi uusien liikennevälineiden myötä.
Turismi on keksitty pari sukupolvea sitten. K. Keinäsen Keihäsmatkat ei olisi onnistunut, jos passitarkastukset olisivat olleet esteenä vapaalle liikkuvuudelle. Toistan:
Rajatarkastukset eivät olleet este rehellisten ihmisten vapaalle liikkuvuudelle.

Turismi tuhoaa jo nyt suunnattomasti planeettaamme, eikä sen kasvua rajoittanut kansallisvaltioiden vaatimat rajatarkastukset. On siis täyttä hulluutta väittää, että rajatarkastuksien voimassa ollessa muutama vuosi sitten ihmiset eivät mukamas pystyneet liikkumaan vapaasti.

Kannatan ehdoitta  rajojen palauttamista, koska ihmiskunta ei ole vielä valmis vapaaseen liikkuvuuteen.

Olenko oikeassa, jos väitän, että Teija Tiilikainen ja muut hänen hengenheimolaisensa eivät voineet käydä ulkomailla ennen Schengenin sopimuksen voimaan tuloa? Niinhän he itse väittävät, että heillä ei ollut liikkumisvapautta, ja nyt he pillittävät. että he eivät enää pääse Sveitsiin?

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Yksi EU:n helmasynneistä on harhaanjohtavien kiertoilmausten käyttö. Niin tässäkin tapauksessa. Termi "vapaa liikkuvuus" ei todellakaan tarkoita vapaata liikkuvuutta. Se meillä oli jo ennen EU:ta. Passi tosin piti olla mukana, mutta niin täytyy nyttenkin. Sitä vain nimitetään matkustusasiakirjaksi. Tosiasiassa termi "vapaa liikkuvuus" tarkoittaa elatusvelvollisuutta. Sen tarkoituksena on mahdollistaa sosiaalikulujen siirto naapurimaiden harteille. Käytännössä se mahdollistaa myös sosiaalisten tukien noston useista lähteistä, eli tukien väärinkäytön. Ei ihme, että sveitsiläiset haluavat kontrolloida tätä ilmiötä.

Kati Sinenmaa kirjoitti...

Tossa iltapäivällä TV:ssä oli taas puhuvia päitä. Joku sanoi, että Sveitsillä menee hyvin vapaan liikkuvuuden ansiosta. Mitä tulee muistiini, niin muistaakseni Sveitsillä meni oikein hyvin jo ennen EU:ta.

Eli, poliitikot laukovat käsityksiään itsekään millään tavoin niitä ajattelematta. Ja suuri joukko suomalaisia hurraa tuollaisille aivopaskoille.