lauantai 19. huhtikuuta 2014

Laivavertaus rikkaista

Mihin vertaisin rikkaita?
Vertaan heitä laivan kapteeniin, joka valittaa meren olevan myrskyisä, kun hän ajattaa laivaansa täydellä vauhdilla ympyrää luullen laivaansa keinuttavien oman laivansa keula- ja peräaaltojen olevan meren ja ilmaston syytä. Kts. blogi, 19.4. 2014: Wahlroosin meriselitys tai Kapteeneja ja rottia.

Mitä sanoisin poliitikoista?
Sanoisin, että surkeasti ovat poliitikon asiat, jos hän kuvittelee olevansa syytön siihen, että kansalaiset eivät tykkää aalloista, joita lujaa ajavat rikkaiden laivat saavat aikaan.

Kapteenilta kysytään taitoa ja osaamista vain karikkoisilla vesillä. Sellainen kapteeni ei koskaan voi ohjata laivaansa satamaan, joka etsii ainoastaan syviä ja tyyniä vesiä. Johtajat ja muut rikkaat jotka pakenevat tuulisia kelejä, ovat sellaisia, joita ei olisi koskaan pitänyt päästään ruoriin.

Johtavassa asemassa oleva on yksinkertaisesti typerys, jos hän kuvittelee, ettei hän ole itse aiheuttanut kansaan ristiriitoja, tyytymättömyyttä ja sekasortoa. Jokainen, joka vaatii itselleen palkkaa, on syyllinen kaikkiin kansakuntaa vaivaaviin ongelmiin, koska pitäisi olla täysin selvää, että jos vaatii palkkaa, niin se itsessään saa aikaan elinkustannusten nousua.
Todella, pitää olla täydellinen typerys, jos ei tajua edes sellaista, että korkeat elinkustannukset ovat syynä vaikkapa viinaralliin Virosta, puhumattakaan vaikkapa maahanmuutosta ja etnisten asukkaiden vähäisestä syntyvyydestä tms. Mitä rikkaampi akka ja ukko sitä vähemmän niitä kiinnostaa lisääntyminen ja sitä enemmän niitä kiinnostaa ainoastaan oma napa.

Blogi, 7.2. 2013: Nelos-olut ruokakauppoihin, taloustutkija vastaa
Blogi, 23.1. 2013: Palkkojen lasku, Viina, VR-monopoli hyvinvointivaltio
Blogi, 4.1. 2013: Palkka-alen vastustus raittiiden terroriaEi kommentteja: