maanantai 25. elokuuta 2014

Poliitikoiden moraalittomuus kirkastettu

Onko meillä nyt kaikkien aikojen moraalittomin poliitikko? Kyseinen poliitikko ei tunne tuloeroja(kaan), vaan luulee suunnilleen kaikkien kuuluvan suurituloisiin. Kyseinen poliitikko paljastaa poliitikoiden maan tavan: On aivan normaalia suomalaisen lainsäädännön mukaisesti harjoittaa yksityislääkäritoimintaa tällä tavalla, kommentoi ministeri Räty järjestelyä Ylelle.
AL, 25.8. 2014: Yle: Räty muunsi sivutuloja verottomiksi osingoiksi – "Aivan normaalia"
YLE, 25.8. 2014: Laura Räty muunsi sivutyönsä tuloja verottomiksi osingoiksi

Kyseinen -verovaroilla koulutettu- poliitikko siis sanoo suoraan, että laki on tehty vain heitä varten; että kun he saavat palkkansa verotuloista, niin on täysin normaalia toimia niin, että valtio ja kunnat saisivat niistä mahdollisimman vähän tai ei lainkaan veroja. Havaittavissa selvää vihaa muita koulutettavia kohtaan.

Poliitikoille ei siis tule mieleenkään, että he voisivat muuttaa lain niin, että heidän olisi moraalittomina mahdotonta kiertää veroja. Mutta. Moraaliton ihminen ei tietysti voi mitään muuta kuin toimia moraalittomasti. Moraaliton ihminen ei edes voi ajatella, että hän voisi esittää sellaisen lain kumoamista tai muuttamista, joka tuottaa hyötyä hänelle itselleen. Täten kyseinen poliitikko ei voi ymmärtää, että hänessä itsessään on perustuslaillinen virhe, kun hän  poliitikkona noudattaa veronkiertoon oikeuttavia lakeja voidakseen kiertää juuri niitä valtion tulonlähteitä, joiden niukkuudesta kyseinen poliitikko vollottaa muissa yhteyksissä.

Tosin Suomen valtiolla riittää verovaroista rahaa kouluttaa ihmisiä lääkäreiksi, jotka sittemmin lääkäreinä eivät halua suin surminkaan maksaa veroja, jotta niillä tehtäisiin muutakin hyvää kuin kaatamalla rahaa lääkärien koulutukseen.

Vain yksiselitteinen laki voisi estää moraalitonta ihmistä toimimasta niin kuin tuo kyseinen veronkiertäjälääkäri on tehnyt, joka ei edes tunne suomalaisten palkkatasoa, ja tuskin tuntee mitään muutakaan sellaista, joka voisi toteuttaa kansalaisille hyvää hallintoa.

On täysin varma, ettei Suomen kansalle ole hyväksi sellainen  poliitikko, joka vetoaa lakiin voidakseen jatkaa veronkiertoa. Voin kutsua kyseistä poliitikkoa kyykkypoliitikoksi; Kyykkypoliitikko on saatu sieltä alahyllyltä. Täytyy vaan sanoa, että sellainen kansalainen, joka äänestää kyykkypoliitikkoa, ei ansaitse äänioikeutta.

Kyykkypoliitikoksi on syytä kutsua myös jokaista lakiuskovaista poliitikkoa: Hän noudattaa kuuliaisesti vain niitä lakeja, joista itse hyötyy, mutta halua kyykyttää kaikkia muita luomalla raivotautisesti täysin typeriä lakiesityksiä ja kannattamalla kansalaisten rajoittamista kaikesta poliittisesta typeryydestään:
Politiikka=yhteisten asioiden hoitamista

Esitän uudestaan, että luovutaan mahdollisimman pian yleisestä ja yhtäläisestä äänioikeudesta, koska se on demokratian halveksimista olla kehittämättä äänioikeutta ja koska yleinen ja yhtäläinen äänioikeus johtaa vääjäämättä typerien valtaan. Luen typeryyksiin sekä puoleuskovaiset että uskontouskovaiset, ateisteja poissulkematta, koska typeryys vaatii heitä olemaan välittämättä omaehtoisesta elämästä. Typeryys on julkista silloin, kun ihminen käyttää muita hyväkseen ja se saa typeryyden vallassa olijan haluamaan muiden kyykyttämistä, jotta typerän ei tarvitse itse elää omaehtoista elämää, vaan hän saisi imettyä muilta mahdollisimman paljon itselleen.

Poliitikoille ei muuten kuulu muuta kuin perustulo/minimipalkka. Poliitikko ei voi mitenkään tietää, millä summalla ihminen voi elää onnellista ja hyvää elämää, jos poliitikko itse ei pysty elämään minimituloilla onnellista ja hyvää elämää. Vain sellainen lainsäätäjä pystyy määrittämään minimipalkan, joka itse elää hyvää ja onnellista elämää vaatimattomasti minimipalkalla.

Poliitikoksi ei myöskään koskaan pidä valita sellaista, joka itse haluaa poliitikoksi. Poliitikoksi haluava on aina ahne ja himoitsee kansalaisten kyykyttämistä. Poliitikon toimen kuuluu olla luottamustoimi, johon valittaisiin vain rehellisiä ja vaatimattomia, jotka eivät eläissään ole vaatineet palkankorotusta, jolloin he olisivat jo lähtökohtaisesti korruptiovapaita. Poliitikko ammattina on juuri sitä, että sellainen ammattilainen vollottaa koko ajan palkkansa pienuutta...

Blogi, 25.8. 2014: Kivilinnan rakentajan kiven kestävä moraali

3 kommenttia:

Pekka kirjoitti...

Laura Räty on maksanut veronsa Suomen eduskunnan säätämien lakien mukaan.
Jos lait ovat huonot, muutettakoon niitä.

Kati Sinenmaa kirjoitti...

Joo. Mutta kun sellainen politikko ei edes ajattele sen lain muuttamista, jonka avulla hän itse pystyy kiertämään veroja. Hänhän ihan itse totesi, että on ihan normaalia noudattaa sellaisia lakeja, joista yhteiskunta ei hyödy mitään. Noin oikein tulkittuna.

Jklak kirjoitti...

Poliitikolta vaaditaan korkeaa moraalia. Ja tämä vaade on verrattain paljon enemmän kuin lain ja asetusten noudattaminen. Ministerille ei riitä lain ja asetusten noudattaminen. Varsinkaan jos hän ei ymmärrä moraalia ja yhteiskunnallisia arvoja. Minusta näyttää ikävästi siltä että, ministeri Räty on arvoinvalidi. Toivottavasti olen arviossani hänestä erehtynyt. Vaikka: "vaakkuu kuin ankka, kävelee kuin ankka, jne..."