keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Olut ja kivilinnan rakentaminen

Joku tutkija teki gradun oluesta urheilujuomana.
AL, 4.2. 2015: Historiantutkija puolustaa kiisteltyä gradua:
100 vuotta sitten olut yleinen urheilujuoma


Olut toimii kuulemma vähintään yhtä hyvänä palautusjuomana kuin ne virallisetkin urheilujuomat, mutta on vaan parempaa ja halvempaakin, kuka ties. Itse en kuitenkaan osta halpaa olutta, koska en voisi rakastaa lähimmäistä, jos joisin halpoja litkuja. Mitens Jeesuskin sen sanoo Isossa Kirjassa:
"Rakasta ensin itseäsi jotta voisit rakastaa lähimmäistäsi". Mielestäni ihminen ei rakasta itseään, jos hän ostaa itselleen halvinta, vaikka tykkäisi paremmasta.

Blogi, 4. elokuuta 2014: Luovaa otusta helle ei haittaa
Otan siis Sandelsia, Olvia ja Karjalaa nesteytykseen. Tosin kuvan olutympyrässä kokeilin kuukauden ajan ykkösolutta, Finkbräuta, mutta nykyään olen palautunut takaisin kepparin pariin.

Kivilinnalainen olutympyrä
Ylä-Pasilan kivilinnan tekijän juomana on totta tosiaan olut. Monet ovat ihmetelleet, miten olen jaksanut tehdä kivilinnaa niin suurilla kivillä, niin paljoilla kivimäärillä. Ehkäpä vastaus piilee oluessa, kenties.
Hellepäivinä hyvää ns. keskiolutta kuluu noin kolme litraa, 3 l, mutta maistuu se vielä lokakuun alilämmöilläkin, tosin vain purkin tai parin verran. Kotona loput.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Pahastuisitko jos kopioisin ideasi kivilinnasta ja alkaisin tehdä sellaisesta omaa versiotani savoon?

Olut on hyvää leipää.

Kati Sinenmaa kirjoitti...

Kiitos kommentista. En toki pahastu, jos tai kun teet ikuisista tarveaineista, joita ihmiselle on annettu, oman jälkesi muille nähtäväksi.