perjantai 20. helmikuuta 2015

YLEn Turkin toimittajan harvinaiset kokemukset

Tämä on jatkopötkylä aamuiselle pökäleelle.
Blogi, 20.2. 2015: YLE esitti vihapuhetta islamista

Aamuinen aamuTV klo 7:44 Naisten asema Turkissa aiheutti minussa sen verran ähkyä, että oli pakko pyöräyttää ulos pieni plörö. Siinä paljastin, että YLE ilmeisesti täysin tahattomasti paljasti, miten islam ja uskovaiset saavat kaikkialla aikaan sivistyksen tason merkittävää taantumusta, jopa suorastaan varhaiskeskiaikaista käytöstä tietyssä väestöryhmässä, joka ei välttämättä ole rodullinen ominaisuus, vaikka sekin saattaa olla osana asian kausaalisuutta.

Tässä jatkopökäleessä paljastuu eräs mielenkiintoinen piirre suvaitsevaisista. Nimittäin yksittäistapauksen luonne: Toimittaja kokee turkkilaisten miesten uhkaavaa lähtentelyä ja koskettelua monta kertaa, mutta vähättelee sitä sanoen sen olevan itselleen hyvin harvinaista, jolloin toimittaja tulee vähätelleeksi kaikkien naisten kokemuksia muslimeista, vaikka eikö hän juurikin ollut siellä Turkissa sitä varten, että olisi tuonut esille naisten ahdistuksen?

Antakaas, kun hieman valotan lisää seuraavaa kahden toimittajan tämän aamuista vuoropuhelua:
Kuten alta luette, toimittaja Niklas Wanke kysyy hyvin yksinkertaisen kysymyksen toimittaja Lotta Nuotiolta:
Toimittaja Nicholas Wancke: "uhm.. Mitä, millaisia kokemuksia itselläsi on? Onko sinua ahdisteltu siellä?"

Sitten tuleekin kumma juttu, nimittäin yksi ainoa yksittäistapaus, joka kokee niitä harvinaisen monta. (tässä tapauksessa) Toimittaja Lotta Nuotio kertoo aivan satavarmasti totuutenaan, joka on helppoa meidän muidenkin uskoa, että hänelle yksittäistapauksena on sattunut monta yksittäistapausta, mutta hän pyrkii selvästi yhdistämään ne monet hänelle sattuneet sattumukset yhdeksi väittämällä, että ne ovat harvinaisia:
Toimittaja Lotta Nuotio: "No, onneksi ei millään väkivaltaisella tavalla, jos näin voi sanoa, mutta joskus esimerkiksi no ruuhkabussit ovat sellaisia, että epämiellyttäviä tuntemuksia ollut koska ihmiset tuppautuvat liian lähelle, ja siitähän on helppo tavallaan kosketella asiattomalla tavallakin, ja joskus myös taxikuskien öh puheetkin ovat hyvin vastenmielisiä ja rivoja ja se on tietysti myös uhkaavaa, kun yksin naisena matkustaa taxissa, mutta harvinaista se on todellakin,
että muutamia kertoja."

Ajatella, että yksittäinen nainen menee Turkkiin, jolle kuitenkin sattuu hyvin monta erillistä yksittäistapausta, joita hän kutsuu harvinaisiksi tapahtumiksi. On siinä yksittäistapahtuman yksittäistapahtumaa kerrakseen.
Kilometrin välein bussissa yksittäiset miehet puristelevat häntä milloin mistäkin, niin onhan se varmana harvinaista, koska karvainen koura ei ole koko aikaa pepussa.
Olen sata varma, että jokainen Turkkiin mennyt nainen joutuu samalla tavalla useiden yksittäistapausten uhriksi, jos näin voi sanoa. Toimittaja olisi ollut uskottavampi, jos hän olisi joutunut etsimään haastateltavaksi sellaista naista, joka on joutunut muutaman kerran uhriksi, mutta kun toimittaja saa itse kohdata sitä, mistä menee tekemään juttua, niin jos yhtään olen päässyt perille ihmisen psyykeestä, niin tuo toimittaja oli traumatisoitunut kokemastaan, eikä siksi kyennyt objektiiviseen uutisointiin, vaan vähätteli itselleen tapahtunutta, jolloin hän samalla tuli vähätelleeksi turkkilaisten naisten kokemukset myöskin.
Oliko todella niin, että kyseinen toimittaja kokee Suomessa useammin miesten vastentahtoista koskettelua, koska hän julisti TV:ssä, että hänen Turkissa kokemansa oli hänelle harvinaista -herkkua? Siksikö Lotta Nuotio päästää muutaman naurahduksen, kun kertoo, miten muutama kerta seksististä ahdistelua Turkissa on kovin harvinaista hänelle itselleen? -- Ja siitä hän ikään kuin antaa ymmärtää, että hän itse on yksittäistapaus, eikä häntä saa yleistää turkkilaisiin naisiin -- vaikka hän oli Turkissa tekemässä juttua siitä, miten siellä naisia järjestelmällisesti raiskataan!
Tässä kyseisessä tapauksessa toimittaja meni siis tekemään juttua naisiin kohdistuvasta väkivallasta Turkissa, joten hänelle jos kellä luulisi olevan ymmärrystä siitä, että se, mitä hän joutui kokemaan, on erittäin yleistä Turkissa ja se on lisääntynyt valtavasti sen jälkeen, kun islamilainen puolue pääsi  valtaan. Koska muutoinhan hänen ei olisi tarvinnut mennä tekemään juttua Turkin naisten asemasta.

Mutta siitä huolimatta tuo toimittaja vähätteli itseensä kohdistuvaa seksuaalista häirintää sanomalla, että se on harvinaista, kun hänelle on sitä tapahtunut vain muutamia kertoja. Selvä jälkitraumaattinen tressihäiriö, joka pois sulkee totuuden ymmärtämisen Turkin tilanteesta erikseen ja islamista yleensä.

Toivomus YLElle. Lähettäkää lisää pimuja Turkkiin tekemään hyviä juttuja. Oikeastaan ne saavat olla pikkutuhmiakin, ei sen väliä, koska toimittajien on mahdotonta peittää totuutta, vaikka heidän monet kokemuksensa karvaisista miehistäkin olisikin heille itse kullekin harvinaisia, kun sitä katsoo turkkilaisen naisen kannalta, jotka joutuvat kokemaan sitä joka päivä.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

L Nuotio on muuten asunut Turkissa vuodesta 2008 joten hanta ei oe "lahetetty" minnekaan.