maanantai 1. kesäkuuta 2015

Tampere-Helsinki-Guggenheim-Kivilinna-Hakamäentie

Ajelin uudella sähköpyörälläni Pasilan tutuissa maisemissa. Kävin tarkistamassa myös Hakamäentien sillan kunnon. Huomasin, että puolentoista vuoden ajan suljettuna ollutta siltaa on päästy vihdoin tositoimin purkamaan.

Kaikkihan tietävät, miten hölmöläiset työllistetään? Rakennetaan siltoja ja sitten puretaan ne. Ja kas kummaa? Suomi soistuu.
HS, 7.10. 2014: Ainakin viidessä Helsingin metrosillassa on riskirakenne
Mun varsinainen kotikaupunki on Tampere. Olen täältä Hesasta seurannut Tampereen asioita ja huomannut, että siellä on rohkeutta paljon enemmän kuin muualla Suomessa, Iitä ehkäpä lukuunottamatta.

Olen miettinyt, mikä saa ihmisen rohkeaksi. Ja tullut siihen tulokseen, että ihminen saa elinikäisen rohkeuden, kun hän lapsuudessa tekee jotain omapäistä muista piittaamatta. Tämä sama pätee myös päättäjiin. Tampere teki 1970-luvun alussa erittäin rohkean teon rakennuttamalla Näsinneulan.
Helsingillä ei ole rohkeutta rakentaa mitään WAU-rannetta, koska Helsingin päättäjät ovat nössöjä; Impivaara-pakoisina he eivät ilmeisesti ole edes henkilöinä tehneet mitään omapäistä ja suurta, joten siksi he ovat kyvyttömiä antamaan lupaa mihinkään omaleimaiseen WAU-tyyppiseen juttuun. Ilmiö on sama kuin nollatoleranssilla hillittävä rikottujen ikkunoiden teoria:
  • Yksikin rikkinäinen ikkuna saa  nössö-ihmisille vastustamattoman halun rikkoa lisää ikkunoita.

  • Yksikin WAU-rakennus saa päättäjille aikaan tiedostamattoman halun rakennuttaa lisää WAU-rakenteita.

  • Näsinneula saa sen katsojissa aikaan halua sisältä nousevaan suuruuteen.
Kun impivaaralaiset Tampereen päättäjät saivat aikaan edes Näsinneulan, joten kun nykyiset Tampereen päättäjät näkevät sitä neulaa päivittäin, niin heille syntyy impivaaralainen tiedostamaton tarve luoda jotain suurta -- ja juuri siksi Tampere on paljon dynaamisempi kaupunki kuin muut.

Ei tällaiseen oivaltamiseen tosiaan paljoa tarvita; riittää, että ihminen on itse tehnyt rohkeita tekoja, niin hän oivaltaa maailmasta paljon enemmän kuin leipäpsykologit, leipäpapit ja leipäpäättäjät.
Esihistoriassa on paljon enemmän WAU-rakennuksia kuin mitä nössöt nykyihmiset ovat niitä pystyneet voimakoneidensa kanssa tekemään. Esihistoriassa ihminen pystyi lihasvoimin liikuttamaan niin suuria kiviä, joita ei saada liikkeelle näillä nykykoneilla:
Youtube, 25.3. 2013: Top 10 Ancient Secrets (3/10) Baalbek Megaliths
Sacred sites: Lebadon, Baalbek
Blogi, 12.7. 2014: Baalbekin kadotettu viisaus

Olen yksinkin rakentanut jotain suurempaa kuin mikään guccenheim koskaan voi nössö-hesalaisten päättäjien aikaan saamana olla. Lopettaisivat edes pitämästä Aaltoa jumalanaan ja purkaisivat siltojen sijaan Aallon töllit, joista rumin on se ns. Enson talo. Pelkästään se talo yksin on aiheuttanut päättäjille niin alhaisen mielen, että he pyrkivät säilyttämään vain mataluutta, eikä minkään matalan rakennuksen viereen saa missään tapauksessa tehdä mitään hienoa, koska silloin se mataluus olisi vieläkin matalampaa.

05.4.2014:Miksi Hakamäentie silta ei kiinnosta
17.3.2014:Hakamäentien silta 40v puretaan

Facebook 31.5. 2015: WAU ja WAU

Ehdotus Helsingille: Rakentakaa tänne 666 metriä korkea rakennus, niin sen näköalatasanne vetäisi miljoonia kävijöitä enemmän kuin teidän guggenheimin töllit, joista te joudutte jopa maksamaan royalteja....

Sellaisen rakennuksen näkyminen ympäri kaupunkikuvaa saisi päättäjille vastustamattoman halun rakentaa jotain vieläkin suurenmoisempaa...

IS, 30.5. 2015: Uutistoimisto AFP:n mukaan World Trade Centerin näköalatasanteelle odotetaan vuosittain kolmesta neljään miljoonaa kävijää

Ei kommentteja: