torstai 19. marraskuuta 2015

Dalai ja blogisti--Lopeta Jumalan rukoilu

Löysin hienon jutun: Huffington Post, 17.11. 2015:
Dalai Lama: Humans Created Terrorism, So Stop Praying To God For A Solution

Kirjoitin samana päivä samasta asiasta:
Blogi, 17.11. 2015: Uskonnon kaikkinainen kyseenalaistaminen

Korkeinta henkisyyttä on elää ihmisenä, jalat tukevasti maassa ilman mitään haihattelua. Ns. henkisen työn tekijät ovat niitä, joiden ihmisyys on uinuvaa. Jumalaa ei voi rakastaa henkisesti, jonka totesi aikoinaan jo Jeesus, kun hän kolmasti joutui vastaamaan Pietarin rakkauden tunnustuksiin, että tee jotakin ruumiillista, äläkä hoe turhia.
Jumala ei tarvitse minkäänlaista palvontaa eikä rukoilua. Puoluetoimistoissa istuvat ihmiset ovat yhtä pihalla ihmisenä elämisen haasteista kuin kirkoissa ja moskeijoissaan hallelujaa hoilottavat uskovaisetkin.

Jumalan rukoilemisen lopettaminen ihmiskunnan ongelmien ratkaisuna ei yksin auta, vaan ihmisten tulee lopettaa myös muihin aatteisiin nojaaminen, jos oikeasti haluttaisiin eroon sodista ja tyhmyydestä.
Myös ateismi on pelkkä kainalokeppi, johon nojaavat eivät uskalla elää ihmisen elämää. Sama koskee kaikkia puolueoppejakin: Eivät ne Jumalaa kainalokeppinään pitävät ole yhtään sen ongelmallisempia ihmiskunnalle, vaan voin sanoa, että kaikkein suurin syyllinen ihmiskunnan jatkuviin kriiseihin on poliittiset puolueet, jotka taistelevat jatkuvasti vallasta ja jotka riistävät ihmisiä välittämättä lainkaan muusta. Esimerkki tältä päivältä, miten puolueoppi tuhoaa ihmisiä:
US, 19.11. 2015: Yle paljasti ay-liikkeen rahakoneen
YLE, 18.11. 2015: Ay-liike käärii miljoonia vuokra-asuntoyhtiöstään
 – asumistuet valuvat osinkoina liitoille


Se on ahneuden ja vallan himon synnyttämä puoluepolitiikka, joka on luonut niin Afganistanin talibaanit kuin Syyrian Isisenkin. Jumalan rukoilu ja aatteen palo vain estää ihmisiä ajattelemasta asiaa ja tekemästä asialla jotakin. Jumala tai Puolue ei tule korjaamaan ihmisten rikkomia asioita, eikä ihminen pysty korjaamaan mitään puolueellisilla opeillaan eikä Jumalan sijaisena. Jumala ei ole minkään ideologian/uskonnon puolella, joten Jumalan rukoilu vain pahentaa ihmiskuntaa.

Hihhulien (poliitikkojen ja muiden uskovien) johtama maailma menee koko ajan vain hullummaksi. Ihminen on rohkea vain silloin, kun hänen ajatteluaan ei voi lokeroida; vain lokeroimattomat ajatukset ovat vapaita. Joka latua kulkee se ladun on vanki vapaa on vain umpihanki.

Rohkeus on yksi ihmisaivojen seitsemästä luonnollisesta virtapiiristä. Aivojen geneettiset virtapiirit vaativat koko ajan vahvistusta, että ne voisivat pysyä aktiivisina. Asenteellinen (uskonnollinen ja puolueellinen) ajattelu ei vaadi minkäänlaista rohkeutta, joten ennalta arvattava ja tiettyä latua kulkeva ajattelu sammuttaa ihmisen hermostollisen rohkeuden virtapiirin. Rohkeuden puutteesta kärsii nyt koko maailma.
Blogi, 19.2. 2014: Viisaus nousee virtapiirien harmoniasta
T&T, 13.11. 2012: Tutkija väittää: Ihmisen älykkyys on laskenut jo tuhansien vuosien ajan
Kaupungistuminen on vähentänyt älyn tarvetta, kertoo The Independent.

Mitä valmiimpi on ihmisen aatemaailma sitä tyhmempi ja suvaitsevaisempi hän on.
Aatteiden valmistuminen on vähentänyt älyn tarvetta, kertoo The Sinenmaa
Sinenmaan mukaan Suomi on menestynyt esim PiSa-tutkimuksissa siksi, koska me saatiin viimeisimpinä länsimaina aatteet valmiiksi. Mitä vanhempi sivistyskulttuuri sitä tyhmempiä ihmiset ovat. Maaseuduilla ei tarvita puolueaatteita, joten siellä ihminen voi ajatella suhteellisen vapaasti verrattuna kaupunkilaisiin, joiden pitää elää lokeroissa ja ajatella suvaisevaisesti.

Ideologiaan/uskontoon  uskominen tekee ihmisistä tyhmiä
Ihmiset olivat paljon älykkäämpiä ja viisaampia vielä silloin, kun maailmassa ei ollut valmiita aatteita eikä uskontoja. Se, mitä ihmiskunta nyt juuri tarvitsee kipeästi on siinä, että uskonnon ja ideologian opettaminen kielletään lapsilta tykkänään.
Blogi, 9.2. 2015: Ihmiskunnan tyhmyyskasvu demokratian syy
IS, 1.3. 2012: Tutkimus: Demokratia ei toimi, koska ihmiset ovat liian tyhmiä
Demokratia ei toimi, koska poliitikot ajattelevat vain ideologian mukaisia ajatuksia, jolloin heistä on tullut tyhmiä
YLE, 14.5. 2013: Tutkimus: Ihmiset tyhmentyneet sitten 1800-luvun

Jokaisen ihmisen pitäisi luoda yksi ainoa uskonto ja yksi ainoa aate -- nimittäin vain itseään vrten. Ns. uskontojen perustaja-isät, ideolgioiden, aatteiden ja filosofioiden ajattelijat ovat olleet älykkäimpiä ihmisiä, mutta jokainen, joka lähtee seuraamaan toisen ajatuspolkuja on pelkkä typerys. Jeesuksen, Marxin, Muhammedin, Kantin, Sokrateen, Aristoteleen, Buddhan, Platonin ja muiden vastaavien seuraajat eivät älyllisetsi ole mitenkään verrattavissa noihin suuriin ajattelijoihin, jotka ajattelivat ajatuksensa vain itseään varten.

Ei kommentteja: