perjantai 26. elokuuta 2016

Palkintovirat ja valtion evoluutio

Hasthtag #kipeitäleikkauksiajotkakoskevatkaikkia
Urho Kekkonen

Tämän viikon tapahtumien vuoksi (Proxima B., suurlähettiläät, korruptio, maahanmuuttajat, vähemmän kehittyneiden häikäilemättömyys, ym. ym.) aloitin uudestaan urantia kirjan selaamisen muistellakseni, mitä se sanoo poliittisista virkanimityksistä. Kuten ennenkin olen huomannut, niin näistäkin urantia kertoo jotain samaa, jota olen itsekin ajatellut:
Poliittiset palkinnot kuuluvat olennaisesti valtion kehittymiseen.

IL, 12.7. 2015: Näkökulma: Puoluetoveri on pätevin
"Poliittiset virkanimitykset elävät ja voivat hyvin, kirjoittaa Iltalehden uutispäällikkö Juha Ristamäki."

Tässä evoluution vaiheessa poliitikot eivät voi mitään sille, että he palkitsevat toinen tosiaan. Poliittiset palkintovirat loppuvat vasta sitten, kun valtio on kehittynyt pidemmälle, paljon paljon pidemmälle. Katsotaan, mitä sanottavaa Urantia kirjalla on vaikkapa siitä, että Tarja Halosen puoluetoveri ja neuvonantaja sai diplomaattisen pätevyyden palkintona puolueellisesta ajattelustaan:
Urantia kirja, luku 71 Valtion kehittyminen, kappale 3:
Edistyneissä valtioissa poliittista palvelua pidetään sen kansalaisten korkeimpana uhrautuvaisuutena. Viisaimpien ja jaloimpien kansalaisten suurimpana pyrkimyksenä on saada yhteiskunnallista tunnustusta, tulla valituksi tai nimitetyksi johonkin valtiolliseen luottamustehtävään, ja sellaiset valtiot myöntävät korkeimmat palveluksesta annettavat kunnianosoituksensa hallinto- ja sosiaalivirkailijoilleen.

Seuraavassa vaiheessa kunnianosoituksia myönnetään tässä järjestyksessä: filosofit, opettajat, tiedemiehet, elinkeinoelämän edustajat ja sotilashenkilöt. Vanhemmat saavat asianmukaisen palkinnon lastensa kunnostautumisesta, ja puhtaasti uskonnolliset johtajat — hengellisen valtakunnan lähettiläitä kun ovat — saavat todellisen palkintonsa tuonpuoleisessa maailmassa.
(Lihavointi ja lainatun tekstin kappalejako kirjoittajan.) Kuten huomataan jo otsaluulla, niin vasta sitä seuraavalla valtion edistyksen tasolla poliitikoita ei enää palkita, vaan silloin palkitaan vain niitä, jotka ovat oikeasti antaneet yhteiskunnalle jotain hyvää, arvokasta ja kestävää.

Urantian mukaan Suomi ei vielä kuulu edes edistyneisiin maihin, koska täälläkin poliitikot eivät toimi altruistisesti, jota olen itsekin tolkuttanut: Poliitikot eivät toimi epäitsekkäästi, vaan he vaativat, että heidän pitää kuulua rikkaisiin, tai muutoin heillä ei ole kykyä ajatella pätevästi.

Onhan se selvää, että poliitikot eivät vielä pysty palkitsemaan muita kuin kavereitaan, koska sellainen vaatii epäitsekkyyttä, että joku muu kuin poliitikko saisi tunnustusta.

Daily Mail, 21.8. 2016: The true lunacy of our broken asylum system
Urantia kirja, sivu 804:
"Aidon veljeyden ilmaantuminen on merkkinä sellaisen yhteiskuntajärjestyksen saavuttamisesta, jossa kaikki ihmiset iloitsevat saadessaan kantaa toistensa taakkoja; heillä on elävä halu toteuttaa käytännössä kultaista sääntöä. Mutta tällainen ihanneyhteiskunta ei ole toteutettavissa, kun joko heikot tai häijyt vaanivat tilaisuutta käyttää epäoikeudenmukaisesti ja häikäilemättä hyväkseen niitä, joiden pääasiallisena vaikuttimena on totuuden, kauneuden ja hyvyyden palvelukseen antautuminen.

Tällaisessa tilanteessa on vain yksi järkevä menettelytapa: ”Kultaisen säännön noudattajat” voivat perustaa oman edistyksellisen yhteisönsä (*), jossa he elävät ihanteidensa mukaisesti ja pitävät samalla yllä riittävää puolustuskykyä niitä henkisessä pimeydessä vaeltavia tovereitaan vastaan, jotka saattaisivat yrittää joko käyttää hyväkseen heidän mieltymystään rauhanomaisuuteen tai hävittää heidän edistyvän sivilisaationsa."
*HS, 24.8. 2016: Norja kaavailee aitaa pohjoiselle rajalleen
*HS, 26.8. 2016: Unkari pystyttää rajalleen toisen aidan
– Pääministeri Orbán: ”Rajaa ei puolusteta kukilla ja pehmoleluilla”


SK, 31.8. 2016: Rinne ja Niinistö hurskastelevat Veikkaus-pomon palkalla – Aiemmin liksa oli vielä törkeämpi

IS, 193. 2016: Alkon johtaja tienasi kolme kertaa enemmän kuin pääministeri – tulot yli 36 000 € / kk

IL, 1.9. 2016: IL selvitti valtionyhtiöiden pomojen palkat: Fortumin johtajalle 80 000 euroa kuukaudessa

IL, 30.8. 2016: Sannin ja Juhan 32 000 euron palkkamaltti
US, 30.8. 2016: 32 000 €/kk ihmetyttää – SDP: Juha Sipilän pelisilmä petti

Ei kommentteja: