keskiviikko 23. elokuuta 2017

Poikkeuksetta kaikki uskovaiset ovat harhaoppisia

Järjen valtakunta on rauhan valtakunta.
Uskonnollisuus kieltää järjen käytön, josta heti huomataan, ettei rauhan valtakuntaa voida saavuttaa millään rauhanuskonnolla. On järjen vastaista säätää laki uskonrauhasta, koska silloin sellainen laki vaatii ihmistä olemaan järjetön. Luotan vielä ihmiseen sen verran, että jokainen ihminen pystyisi halutessaan ymmärtämään, miten yhä monimuotoisemmaksi käyvät yhteiskunnat vaativat järkeviä päätöksiä, jotta ihmiset voisivat elää rauhassa.
Mitään uskontoa ei ole tarkoitettu kehittyvän sivilisaation ohjekirjaksi,  manuaaliksi, vaan  jokainen uskonto on pelkästään pelkkä IF-THEN-ohjelmakoodi, miten ihminen voisi elää kivikauden yhtenä ainoana päivänä, jos mitään yllättävää ei tapahtuisi, kuten esimerkiksi sellainen luonnonilmiö, että aivoista pulpahtaisi esille täysin uusi ajatus.

YLE, 23.8. 2017: Turun veitsimies halusi liittyä Isisiin
ja kutsui suomalaisia vääräuskoisiksi


Minusta se on ihan turhaa ja jopa epäloogistaa korostaa terroristien uskonnollisia näkemyksiä suomalaisista tai länsimaalasisista jotenkin poikkeavina tai väärinä. Uskonnollisuuteen nyt vain kuuluu oletusarvoisesti muiden tuomitseminen harhaoppisina.

Onhan selvää, että ihminen ei voi olla uskossa johonkin nimiuskontoon, jollei hän samaan aikaan usko, että kaikki kaikkien muiden uskontojen uskovaiset ovat vääräuskoisia ja joutuvat pahaan paikkaan, jos he eivät käänny ja ala uskomaan ainoaa oikeaa uskontoa.

Ihminen on uskonnon uhri joka kerta, kun hän sanoo jotain uskontoa tai puoluetta muita paremmaksi. Itse asiassa, ihminen ei ainoastaan ole uhri nostaessaan uskontonsa kirjoituksia muiden uskontojen kirjoitettujen uskomuksien yläpuolelle, vaan hän on itsekin asettanut itsensä sellaiselle näköalapaikalle, josta hänen on mahdotonta nähdä mitään todellista, Ihminen ei voi olla toiselle lähimmäinen, jos hän suhtautuu toiseen oikeaoppisena uskovaisena, sillä lähimmäinen on elävänä tavattavissa vain omilla persoonallisilla ajatuksilla.

Käsite "lähimmäinen" todellistuu vain sellaisille, jotka eivät tuomitse toisen ihmisen mielipiteitä.

Jokainen uskovainen on potentiaalinen terroristi ja murhaaja.
Jokainen uskovainen on jo murhannut ihmisen henkisesti, kun hän julistaa oman uskontonsa oikeaoppisuutta, johon kuuluu sekä sanotusti että sanomattomasti se, että hän on jo mielessään tuominnut kaikki muut eriuskovaiset ikuiseen kuolemaan. Uskonrauha on absurdi käsite, koska uskovaiset käyvät mielessään jatkuvaa uskonsotaa kaikkia muita vastaan.

Koska minulla ei mitään jumalallista kykyä tuomita toisia henkisesti, niin siitä seuraa se looginen ja järjellinen päätös, etten voi olla uskossa yhteenkään uskontoon tai puolueeseen, ateismi mukaan lukien.

3 kommenttia:

Kati Sinenmaa kirjoitti...

Uskontojen suojeleminen lailla kuuluu samaan barbaariseen luokkaan kuin asetehtaat.
Mitään hengellistä eroa ei ole uskonnolla ja panssarivaunulla; molempia käytetään ihmiskunnan järjettömään tuhoamiseen.

Kati Sinenmaa kirjoitti...

Kaikki uskonnot vihaavat luovuutta ja henkisyyttä.

Henkisen ihmisen ajatukset eivät ole koskaan yhteensopivia minkään uskonnon oppien kanssa. Järjellinen ihminen tuottaa vain harhaoppisia ajatuksia.
Uskovainen on itse tuomminnut oman uskontonsa silloin ja siinä, kun hän pitää uusia ajatuksia hyvinä.

Veijo Hoikka kirjoitti...

Olen lähes samaa mieltä.
Mutta. Eräissä uskonnoissa on prominoivana muiden uskontojen harjoittajien tuhoaminen. Esim. buddhalaisuudessa ei taideta sellaiseen pyrkiä.
Eli, kun ihmisistä suuri osa haluaa johonkin ylhäältä tulevaan uskoa, niin uskokoon johonkin, joka ei tapa.
En usko: Ylhäältä tulevaan hyvään, on se sitten ministereiltä tuputettua tai ET:ltä, jolle muuten pitäis ostaa Jopo tai Mopo.