lauantai 26. elokuuta 2017

Poliitikoiden jargon on suomalaisuuden tuhoksi

AL, 25.8. 2017: Milla Heikkinen opiskelee japania ja iiriä omaksi ilokseen
  – "Vasta kielen kautta voi ymmärtää kulttuuria"

US, 14.8. 2017: "Palveluammatteihin liittyen Vapaavuorelta kysytään, tarvitseeko ravintolahenkilökunnan osata suomea.
Ei tietenkään tarvitse. Jos asiakkaat eivät pidä henkilökunnan kielitaidosta, he voivat mennä muualle, Vapaavuori sanoo."
Vapaavuoren ja monen muun poliitikon ja poliittista jargonia opiskelevan pyrkyrin mukaan maahanmuuttajien ei tarvitse osata suomea, suomen kieltä, joka merkitsee sitä, ettei heidän tarvitse ymmärtää suomalaisuuttakaan. Poliittiseen jargoniin sisältyy oletuksena käsite, että maan kansalaiset ovat vain rikkaita varten.
OM, 26.8. 2017: Suomalainen professori: Ruotsi suurempi uhka Suomelle kuin Venäjä

Yle, 26.3. 2014: Eikö poliittinen jargon aukea?
IL, 15.6. 2016: Iltalehti käänsi Stubbin poliittisen jargonin suomeksi
Yle Areena, 27.5. 2015: Velipuolikuun poliittista jargonia edistyneille

Vain sellaiset voivat laukoa Suomen ja suomalaisuuden vastaisia julkilausumia, jotka eivät itse puhu suomea; Poliittinen jargon käyttää suomen kielen sanoja, mutta se ei ole suomen kieltä, joten poliitikot ovat yhtä pihalla suomalaisuudesta kuin ovat nämä maahanmuuttaneet ja kieltä osaamattomat rauhanuskovaisetkin, joilta ei siis edes voida vaatia vähäisintäkään suomalaisuuden tuntemusta, koska muutoin poliittisen jargonin käsitteet menettäisivät poliittisen merkityksensä.

Edes ahvenanmaalaiset eivät suomea osaamattomina tunne, mitä on suomalaisuus. Heidän päällikkönsä luultavasti uskovat siihen rikkaiden yleiseen hokemaan, että manner-suomalaisten  pitää antaa rikkaille lisää ja lisää, jotta ylimääräiset muruset valuisivat takaisin Manner-Suomeen.
Tähän mennessä Ahvenanmaa ei ole rikastuttanut Suomea eikä suomalaisuutta, vaan se on ollut samanlainen kivireki ja taakka rehellisille ihmisille, mitä  ovat kaikki muutkin kehitysmaat. Autonominen Ahvenanmaa.

HS, 26.8. 2017: Turun puukkoiskun rinnastaminen kouluampumisiin ontuu pahasti – jihadistit ovat sodassa meitä vastaan, halusimmepa uskoa tätä tai emme
Blogi, 20.8. 2017: Vapaavuori julistaa valkoisten pakoa

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Samaan liittyy mädättäjien pakkomielteenomainen tarve jatkuvasti siirtää maalitolppia ja muuttaa sanojen merkityksiä.Esimerkkinä vaikkapa sana ihmisoikeudet,joka ei nykyään tarkoita ihmisoikeuksia vaan muslimien erityis- ja erikoisoikeuksia tai rasismi joka ei tarkoita rasismia vaan kaikkea mikä edustaa valkoisia tai vääräuskoisia jnejne.Orwellilaista uuskielen lanseerausta siis.