tiistai 22. elokuuta 2017

Valkoposkihanhet dronella takaisin Tundralle

HS, 22.8. 2017: Kanadassa kaupunkien hanhia pelotellaan välkkyvällä kopterilla, joka rääkyy kuin merikotka – Toimisiko se myös Helsingissä?
"SUOMESSA valkoposkihanhien häätämisen tekee ongelmalliseksi se, että EU:n lainsäädännössä laji on suojeltu. Lintujen häirinnälle pitää olla perusteltu ja painava syy, kuten kansanterveydellinen haitta tai lentoliikenteelle aiheutuva haitta, kertoo Suomen ympäristökeskuksen vanhempi tutkija Markku Mikkola-Roos."
Mitenköhän Virossa saa metsästää valkoposkihanhia ihan virallisesti;
Vironjahdit.fi: KAUDEN 2017 HANHIJAHTIMME OVAT TÄYNNÄ !,

mutta Suomessa vedotaan johonkin ulkomaiseen lakiin? YLE, 26.6. 2016:
Korkein oikeus kielsi valkoposkihanhien ampumisen – "Ehkäpä ketut syövät ne"
"Korkein hallinto-oikeus katsoo päätöksessään, ettei kaikkia ratkaisuja hanhien karkottamiseksi ole vielä riittävästi kokeiltu.
– Direktiivin tulkinta tuntuu omavaltaiselta. Meitä on jatkuvasti kehotettu kokeilemaan "muita keinoja", mutta näitä keinoja ei ole mitenkään eritelty, Kahelin kertoo."
Minulla olisi drone, jolla voisin häätää valkoposkihanhet Korkeimman Oikeuden vaatimalla tavalla, soittamalla niille Impivaaralaista musiikkia, joka varmasti toimisi, koska Impivaaran aikaan Suomessa ei ollut tällaistakaan ongelmaa.


1 kommentti:

Kati Sinenmaa kirjoitti...

IL, 22.8. 2017: IL-TV:n livessä presidentti Niinistö linjasi: Suomi ei voi sulkea rajojaan sulkeutumatta itse

Jotain mätää Suomen maalla, kun jopa jotkut EU-maat voivat sallia hanhien metsästyksen, ja sulkea rajojaan passittomilta ja asiattomilta.

Sauli Niinistön mukaan kaikki EU:n ulkopuoliset maat, joilla on oma rajavalvonta, ja jotka voivat itse päättää metsästyslaitkin, ovat itseensä käpertyneitä, täysin sulkeutuneta maita, ja verrattavissa vain Pohjois-Koreaan.