lauantai 4. marraskuuta 2017

Kasvun poliitikot matkivat bakteereita

Helsinki haluaa olla metropoli, johon Suomen kasvu keskittyy:
- HS, 4.11. 2017, Väestöennuste: - Helsingistä ei tule metropolia ilman massiivista maahanmuuttoa – Miten kasvu onnistuu, kun ulkomaalaisten työttömyys on pilvissä jo nyt?
IL, 14.11. 2017: Vakava varoitus ihmiskunnalle - väestönkasvu, kulutuksen lisääntyminen ja ilmastonmuutos uhkaavat syöstä maapallon perikatoon.

Miksi Helsingin pitäisi olla maailmanluokan metropoli?

Ihmiskunnan kriisien suurin syyllinen löydetty.
Tiedemiehet etsivät luonnosta lainalaisuuksia, joita he sitten auliisti julkaisuissaan kertovat insinööreille ja keksijöille, jotka rakentavat luonnon lainalaisuuksilla toimivia laitteita ja vekottimia, kuten pyöriä, raketteja, kännyköitä, kvanttitietokoneita, ydinvoimaloita. Mutta mitä tekevät poliitikot!

Poliitikot ovat ihastuneita kasvuun; Poliitikot haluavat matkia lähinnä bakteereita, jotka lisääntyvät hillittömästi optimaalisissa olosuhteissa. Bakteerit pyrkivät itse luomaan omille joukoilleen optimaalisia olosuhteita esimerkiksi tulehduttamalla monisoluisia eliöitä, jotta ne muuttuisivat bakteerien kasvatusalustoiksi. Jos luonto ei olisi asettanut bakteereille rajoja, niin planeetta olisi kilometrien paksuisen bakteerimaton peitossa

Myös poliiitikot pyrkivät luomaan ihmiskunnan rajattomalle kasvulle optimaaliset olosuhteet tekemällä sellaista politiikkaa, mikä takaa ahneille riittävän työvoimareservin. Jotta ihmiskunta kasvaisi määrättömästi, niin se saadaan aikaan sillä, että poliitikot haluavat asua metropoleissa omilla suojatuilla asuinalueillaan, turvassa niiden ihmisten raivolta, joiden tehtävänä on lisääntyä ja täyttää maa halpatyövoimalla. Politikot onanoivat sitten suojamuuriensa takaa, kun he miettivät, miten monta miljoonaa uutta köyhää sopisi heidän muuriensa taakse.
IL, 8.7. 2016: Väestönkasvu uhkaa maailman vakautta:
-- "Väestönkasvu on unohdettu maailman tärkeimpien ongelmien joukosta."
Blogi, 13.6. 2017: Opi Hallituksen Arvopohja Minuutissa - Immigration by the Numbers -- Off the Charts.

Filofeillakin on ongelma; He eivät koskaan ole kertoneet poliitikoille kaupungin määritelmää, ja siten kaupungin määritelmän puutekin ajaa poliitikot haaveilemaan metropoleista, maailman peittämisestä ihmislihalla:
Blogi, 23.11. 2016: Puolueeton Soumi OY:
"Esitän filosofeille, että kaupungiksi kutsutaan sellaista aluetta, jonka asuttava pinta-ala on tuhat tuhatta hehtaaria, ja jonka suurin asukasmäärä on tuhat tuhatta. Jos tarkasti määritetyn kaupungin asukasmäärä ylittää miljoonan, niin silloin Suomeen on perustettava uusi kaupunki tai sitten ylimääräisten ihmisten on muutettava sellaiseen kaupunkiin, jonka asukasmäärä ei vielä ole miljoonaa."
Poliitikot mielellään ottavat mallia megametropoleista, luonnottomista bakteerikasvustoista, että tuollaisia mekin haluamme olla. Poliitikoiden haluilla megapoliksiin ei ole mitään tekemistä luonnon kanssa; Luonnossa ei esiinny vastaavia megapoleja muualla kuin mätänevissä ruumiissa. Kasvun rajattomuus on kaiken politikoinnin peruspilari. Vaikka tutkijat miten kertoisivat, ettei ihmiskunnan sovi lisääntyä holtittomasti, niin aina löytyy huippupoliitikkoja, jotka vaativat juuri omalle metropolilleen määrättömästi lisää kasvua.

IS 16.1. 2017: Nämä 8 miestä omistavat enemmän kuin ihmiskunnan köyhempi puolikas yhteensä.
Se on politiikka, joka on tehnyt mahdolliseksi sen, että maailman kahdeksaa rikkainta kohtaan pitää olla 4 miljardia köyhää. Maailmassa ei vielä ole sellaista poliittista ideologiaa, jolla pääomien kerääntyminen yhä harvemmille voitaisiin estää. Kun poliitikot vaativat omille valtioilleen ja metropoleilleen lisää ihmisiä, niin juuri siinä on se syy, joka varmuudella takaa pääomien virtaamisen alhaalta ylöspäin, kärsimysten laaksoista ylettömyyksien huipulle.
On jotenkin typerryttävää ymmärtää, että poliitikot haluavat lisätä vain määrää, mutta eivät halua kuullakaan, että laatua pitäisi kasvattaa myös.

Metropolit ovat mätänevän ihmiskunnan tulehduspesäkkeitä.

Ymmärrys siitä, että olemme kaikki samaa populaatiota, ei mene poliitikkojen kaaliin; Kun Helsingistä halutaan miljoonakaupunki, niin ensinnäkin se ei varmasti riitä poliitikoille ja toiseksi; juuri siinä kohtaan poliitikot autuaasti unohtavat kaikki ne ongelmat, joista maailman kaikki megapolit ja koko ihmiskunta kärsii, jonka seurauksena koko planeetta on menettämässä lopullisesti sietokykynsä ihmislajiin.

Miljoonaisen Helsingin poliitikot vaatisivat varmasti Helsingistä 10-miljoonaista - ja sitten satamiljoonaista, kuten tämä kiistattomasti nähdään kaikissa maailman metropoleissa. Mikään luonnoton kasvu ei koskaan riitä yhdellekään poliitikolle, koska poliitikoiden politikoinnin lähtökohta on itsessään luonnoton; luonnon lainalaisuudet eivät merkitse poliitikoille tuon taivaallista.

Kuitenkin, kaikelle luonnottomalle kasvulle löytyy lopulta kasvun rajoittaja; Ihmisen täysin luonnollinen olemus, eli jos ihminen ei pysty järjellään tekemään luonnollista, kasvun rajat huomioon ottavaa politiikkaa, niin siihen tehtävään  on olemassa sama ihminen, joka helposti pystyy primitiivisillä vieteillään tuhoamaan ihmiskunnan sellaiselle tasolle, että se ei satoihin tuhansiin vuosiin nouse uudestaan uhmaamaan luonnon kasvun rajoja.

Blogi, 3.6. 2016: Muovinen planeetta.
IL, 3.11. 2017: Planeetan kuumemittari on ihmisen kädessä - 3 astetta muuttaa kaiken.

1 kommentti:

Nyreä kirjoitti...

Oikeassa olet!
Varallisuuden (ja kaiken muun) keskittäminen harvohin paikkoihin ja samalla harvoihin käsiin tarkoittaa pelkkää köyhyyden levittämistä. Miksi ne Hyvä(osaise)t Ihmiset eivät tajua siinä olevan ylivoimaisesti maailman pahin ihmisoikeuksin loukkaus?

P.s.
"kaupungiksi kutsutaan sellaista aluetta, jonka asuttava pinta-ala on tuhat tuhatta hehtaaria".
Näinollen Suomen kunnista ainoastaan Inari (17 000 km2) ja Sodankylä (12 415 km2) voisivat olla kaupunkeja, ellei niiden alueesta suuri osa olisi suojelualueita ja vesistöä.
Etelä-Suomessa kaupungeiksi pitäisi siten julistaa esimerkiksi Varsinais-Suomi ja Uusimaa. Viimemainitun alueelta joutaisi muuttaa relut 600 tuhatta hemmoa vaikkapa noihin Lapin pitäjiin, ettei miljoonan raja ylittyisi. Eikä SoTe-maakuntia sitten enää tarvittaisi!