torstai 20. joulukuuta 2018

Auktoriteetti on uskovaisuuden seuraus.

HS, 20.12. 2018: Mittava pedofiiliskandaali jälleen Yhdysvaltojen katolisessa kirkossa: Nyt lasten hyväksikäytöstä epäillään 700:aa papiston jäsentä.

Uskonto ilman pappia on mahdotonta. Uskonnollisuus tarvitsee uskonnon johtajia. Johtajilla on aina taipumusta kusta ylöspäin. Ei ole sellaista instituutiota, jonka johtajisto olisin kaikin puolin moitteetonta väkeä. Pelkästään se on rikos ihmisyyttä vastaan, jos johtaja vaatii itselleen suurempaa palkkaa ja suurempaa arvonantoa.

Kun puhutaan kaikkien uskontojen parissa sattuneista lasten hyväksikäytöistä, niin syyllisiä niihin on etsittävä jostain muualta kuin kirkoista, moskeijoista, asrameista, synagoogista jne.

Uskontojen piirissä tapahtuviin rikoksiin syyllisiä ovat kaikki uskovaiset, jotka vaativat itselleen pyhiä kirjoituksia. Joku voi vaatia oikeutta pyhiin kirjoituksiin vain silloin ja siinä, kun hän ei itse ajattele, miten asiat ovat. Maailmassa voi olla pyhiä kirjoituksia vain siten, että uskovaiset ovat ensin antaneet jollekin taholle auktoriteettiaseman pyhittää joku pyhäksi. Eivät ne kirjoitukset itsestään saa pyhyyttä, vaan siihen vaaditaan aina sokeaa uskovaisuutta.

Kun uskovaiset ovat antaneet jollekin henkilölle auktoriteettia, vaikutusvaltaa, niin silloin ja siinä tuollainen henkilö alkaa saamaan kusta päähänsä. Tämä koskee yhtä lailla myös  poliitikoita.
Näin ollen yhdenkään uskovaisen ei tule kauhistella tai syyttää pedofiliapappeja, koska juuri uskovaiset ovat syypäitä siihen, että papeilla on auktoriteettiasema jopa muiden lapsiin nähden.

Maailma ei tule pääsemään eroon rikoksista lapsia kohtaan niin kauan, kun maailmassa on yksikin uskovainen, tai poliitikko, joka vaatii ihmisiä uskomaan siihen, että uskonnot tarvitsevat suojelua.

B, 16.8. 2018: Pappien pedofilia ei ole geenien aiheuttama.
B, 18.8. 2018: Pedofiliasta eheytyneet papit.
B, 19.6. 2017: Maailmasta puuttuu oma Tahto.
B, 17.11. 2015: Uskonnon kaikkinainen kyseenalaistaminen.
B, 20.12,. 2018: Vankilakoe-Pedofiilipapit vanginvartijoina.

Ei kommentteja: