maanantai 18. helmikuuta 2019

Suomalaiset hoitajat kelpaavat muille

Ovat nuo poliitikot aika hassuja. Suomalaiset hoitajat kelpaavat hyvillä palkoille naapurimaihimme, mutta suomalaiset hoitajat eivät kelpaa suomalaisille poliitikoille? Tässä on nyt jotain mätää; joko suomalaiset poliitikot ovat kovakuoriaisten lahkoon kuuluvia, ytimennäivertäjiä, jotka näivertävät Suomen olemassaolon ydinarvoja, tai sitten he yksinkertaisesti ovat vain typeriä.

Eikö Soinillakaan yhtään leikkaa, että Norjassakin on pulaa hoitajista ja koska siellä on paremmat palkat, niin miksi filippiiniläiset eivät menisi sitten suoraan sinne. Vai onko niin, että norjalaiset ja ruotsalaiset haluavat laatua?
Demari, 12.2. 2019: Ruotsissa lähtöpalkka on jopa 1 500 euroa suurempi – ”Kato hoitotyöstä kasvaa entisestään”.

Iltalehti, 16.2. 2019: Halla-aho tyrmää Ylellä Soinin idean filippiiniläishoitajista: ”Hyvin kyseenalaista”.

Suomen poliitikkojen olisi kannattanut ensin pitää hyvää huolta suomalaisten rakentamasta infrasta, eikä myydä sitä pikavoittojen toivossa ulkomaisille rosvoille, niin sekin olisi auttanut suomalaisia, kun raha olisi jäänyt kiertämään omassa maassa. Suomen infra ei voi eikä saa olla mikään vientituote, jolla paikataan poliitikkojen hölmöilyä. Uusiutuvat luonnonvarat kotimaassa hyvin jalostettuina olisivat järkeviä vientituotteita, mutta että itse maaperä ja suomalaisten infra, yhteiskunnan pohjarakenne, olisi vientituote, on kyllä typeryyden huippu. Myös kaivoksista olisi voinut tehdä samanlaisen tulevaisuusrahaston kasvattajan, miten norjalaiset ovat öljyrahoillaan tehneet omalle kansalleen muhkean potin.

Tietysti, kaikkein järkevintä politiikkaa olisi voinut tehdä, kun vain olisi tajunnut, että Suomi ei tarvitse ainuttakaan EU-lakia, koska älykäs poliitikko pystyy tekemään omassa maassaan vähintään yhtä hyviä direktiivejä. Suomi on monessa asiassa joutunut huonontamaan suomalaisten turvallisuutta vain siksi, että Suomi saisi EU:lta suolarahoja, jotta voisi kasvattaa viljaa Kainuussa.

Ei ainoastaan kemiallisten aineiden ja laitteiden vaarallisuus ole lisääntynyt, vaan ihan päivän selvästi kaduilla ja teillä on nyt vaarallisempaa tavalliselle kulkijalle. Ennen vanhaan humalaiset tappelivat keskenään, mutta nyt Kaisanimenpuistossa tavan tallaaja voi törmätä nyrkkiin, ja maanteillä tavan autoilija ulkomaiseen rekkaan tai muuhun hurjastelijaan, jolle on pitänyt EU-direktiivin takia ilmaiseksi antaa ajo-oikeus, kun on vain sanonut joskus savannilla ajaneensa...

B, 7.2. 2010: Suomalaisuuden alasajo.
B, 16.2. 2018: Suomen Suojelluimmat Erityisvähemmistöt.

1 kommentti:

java valkonen kirjoitti...

Jämäkkää järkitekstiä. Kansallinen itsetunto ja rehellinen työ kunniaan!