torstai 23. toukokuuta 2019

Logiikka ja pienet asiat

Pienet asiat ovat tärkeämpiä kuin isot asiat.

THINK LOCALLY -- ACT LOCALLY. 
Onko mahdollista, että ihmisen maailmalla olisi tulevaisuutta, jos poliitikot eivät itse huolehdi pienistä asioista, ja ymmärrä niiden olevan ensisijaisia kaikelle muulle?
Ihminen ei pysty ajattelemaan loogisesti, jos hän ei pysty järjestämään pieniä asioita.
Ihmisen hermosto on sekasorron tilassa, jos hän ulkoistaa pienen pieniltä tuntuvien asioiden hoidon muille (lähinnä halpatyövoimalle), jotka kuuluisivat ihmisen itsensä järjestettäväksi.

Poliitikko ei pysty hoitamaan järkevästi yhteisiä asioita, jos hän ei pysty eikä kykene näyttämään, miten hän hoitaa itse pieniä asioitaan. Otetaan vaikkapa niinkin mitätön asia kuin tupakin tumpin tai jäätelöpaperin laittaminen sinne, minne se kuuluu. Suomessa heitetään luontoon vähintään miljardi tupakin tumppia joka vuosi, eivätkä kaikki "huomaavaiset tupakoitsijat" suinkaan ole Persuja, vaan joukkoon mahtuu suurin osa poliitikoista.

Maailman tilasta me huomataan, että sitä yllä pitävät sellaiset poliitikot, jotka eivät itse pysty ajattelemaan, miten tärkeitä pienet asiat ovat; Pienten asioiden hoidosta poliitikot ovat määränneet pelkän perustulon, kun taasen suurista asioista poliitikot napsivat itselleen ja kavereilleen suurimman osan kansakunnan tuotoista.

Poliitikot eivät edes uskalla pitää itse huolta pienten asioiden järjestyksestä, koska he ovat julistaneet pienet asiat halpatyövoiman kontolle. Maat ja meret ovat täynnään pieniä asioita, jotka eivät sinne joutuisi, jos vain poliitikot osaisivat itse hoitaa omat pienet asiansa.

Mitä pienemmän asian ihminen osaa laittaa järjestykseen sitä järjestyneempi on hänen hermostonsa. Ja päin vastoin; ihminen ei pysty edes näkemään pienten asioiden tärkeyttä silloin, kun hän pitää suuria asoita tärkeimpinä elämässään. Hermostoon ei tule järjestystä siten, että ihminen katsoisi voivansa hoitaa vain suuria asioita, kuten vaikkapa hallitusneuvotteluja tai puolueen puheenjohtajan tointa. Pelkästään se tosiseikka, että poliitikot uskovat sellaiseen (hihasta vedettyyn) palkkataulukkoon, missä pienten asioiden hoitajat ovat vain poliittisen yhteiskunnan marginaalia, todistaa vuoren varmasti, miten suuri on poliitikoiden hermostollinen epäjärjestys.

Suuret asiat järjestyisivät itsestään silloin, kun pienet asiat hoidetaan oikein. Kivilinnakin koostuu sadoista tuhansista pienistä asiosita -oikein järjestettynä. Samalla tavalla yhteiskunnan suuret asiat tulisivat ilmi itsestään, kun vain kaikki järjestäisivät pieniä asioita, jolloin jokaisen ihmisen hermoston synapsit olisivat harmonisessa suhteessa toinen toisiinsa.

Jokainen ihminen on itsessään pieni, mutta ihmisestä tulee ilmi suuruutta silloin, kun hän itse tiedostaa, miten tärtkeitä pienet asiat ovat. Monet luulevat, että he voivat suoraan mennä kuusen latvaan hoitamaan suuria asioita, eikä heidän tarvitse välittää mitään juurakosta, missä miljoonat juurinystyrät tekevät hartioavoimin omia pieniä juttujaan, että latva pysyisi latvassa.

Pienen ihmisen ei tarvitse tehdä mitään muuta kuin järjestää oman ympäristönsä pieniä asioita, niin silloin ihmisen toiminnasta kasvaa suuri ja terve puu, jonka latva yltää verrattomasti korkeammalle kuin yhdenkään sellaisen poliitikon puu, jolla ei itsessään ole mitään juurikasvua, pieniä asioita järjestyksessä.

Maailmassa ei pidä ensinkään olla yhden yhtäkään halpaa ihmistä, kalliista puhumattakaan. Halpatyövoima ja sen jatkuvasti suurentuva tarve todistaa, että poliitikoiden aivot ovat täydellisen sekasorron tilassa. Jos poliitikko kohtaisi vaikka tupakin tumpin kadulla, niin hän ei uskalla edes ajatella, että hänen pitäisi itse nostaa se ja laittaa roskikseen, koska hän ajattelee, että hän on säätänyt lailla, että sellainen työ kuuluu halpatyövoimalle.

Poliitikot pelkäävät omia aivojaan ja niiden plastisuutta; Jopa poliitikon aivoista voisi saada tehoja miljoona kertaa enemmän irti niinkin yksinkertaisella tavalla kuin hoitamalla ihan itse oman lähiympäristönsä pienet asiat järjestykseen.

Ihminen ei heitä silloin mitään luontoon, kun hänen hermostonsa synapsit ovat järjestyksessä. Olisi väärin ihmisiä kohtaan julistaa, miten viisaita he ovat, kun he eivät osaa edes niinkään yksinkertaista asiaa kuin karkkipaperin laittaminen roskikseen.

Poliitikot elävät suuruuden pullossaan; Heidän mukaansa suuret asiat ovat omassa pullossaan ja pienet asiat omassa pullossaan, eikä niitä voi koplata toisiinsa, eikä pienistä asioista voi syntyä suuria juttuja, kuten pisaroita ei tarvita valtameren luomiseen.

2 kommenttia:

Brainleak kirjoitti...

Jos poliitikot eivät pysty poistamaan edes miljardia tupakin tumppia suomalaisesta luonnosta vuosittain, niin miten kummassa he pystyivät mihinkään muuhun planeetan kannalta elintärkeään juttuun.

Veijo Hoikka kirjoitti...

Ongelma ei liene se, että poliitikot eivät hoida pieniä asioita, vaan se, että he hoitavat suuria asioita.