maanantai 13. tammikuuta 2014

Helsingin Guccenheim

Turhaa rahan tuhlausta alkaa enää suunnittelemaan ja pykäämään Wau-museo-rakennusta, koska sellainen on jo olemassa.

Kuvasta voi saada vain aavistuksen, miten monta Wauta on jo kuultu Helsingissä, nimittäin Helsingin Pohjois-Pasilassa, jonne olen käsin rakentanut Wau-kivilinnan, huolella valituista kivistä.

Mielestäni on todella typerää tehdä WAU-rakennuksia jonkun sisällön mukaan, koska maailmalla on sadoittain upeita rakennuksia, joita ihmiset menevät katselemaan ilman, että niiden sisällä olisi jotain erinomaista. Otetaan vaikka Kanadassa oleva CN-Tower.
Kyseisessä tornissa käy vuosittain 2 miljoonaa ihmistä, vaikka sen seinillä ei riipu mitään katsottavaa!

Otetaan vaikka Bilbaon muuan rakennus, jota kutsutaan Guccenheim-musoksi. Väitän, että turistit eivät ensisijaisesti mene sinne  museon vuoksi, vaan katsomaan itse rakennusta. Ihmiset nimittäin tykkäävät erityisen paljon juuri rakennuksista.

Ammoisista ajoista asti ihmiset ovat ihastelleet suuria rakennuksia. Otetaan vaikka Jeesuksen opetuslapset, jotka sanoivat Jerusalemin muurit nähtyään: WAU, WAU ja vielä kerran WAU. Jeesus tosin hieman toppuutteli apostoleitaan, mutta se ei muuta sitä tosiasia, että jopa juutalaiset menivät Jerusalemiin vain itse rakennusta tiiraillakseen ja siellä harjoitettavat muotomenot olivat vain toisisijaista sijaistoimintaa. Esimerkiksi Luukas 21:5: "Kun jotkut ihastelivat temppeliä, sen kauniita kiviä -- ja näkyville pantuja lahjoja..."

Ehdotankin, että Suomessa aletaan rakentamaan wau-rakennuksia ihan muuten vain. Helsinki saisi vähintäin 10 kertaa enemmän turisteja pelkällä n. 500 metriä korkealla näköalatornilla kuin Guccenheim-museolla. Uskallan väittää, että jopa Pasilan kivilinnasta tulee suurempi nähtävyys kuin mistään kapitalismikuukkelista konsanaan, jos vain Luoja suo.

Kukkeni-museo tulee maksamaan vähintäin 200 miljoonaa euroa. Sillä summalla saisi  800 metriä korkean näköalatornin maailman vakaimmalle kalliopohjalle. Ajatelkaa näitä ennen kuin alatte suoltamaan rahaa sikakapitalisteille

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Pitäisi hesalaisten seurata aikaansa. Muuttoliike vahvistaa seutua, ja uusille kansalaisillemme tulee järjestää sopivat kotoisat olot.
Näin ollen tuo tontti tulee varata Euroopan suurimmalle, neliminareettiselle MOSKEIJALLE. (Vrt Casablanca.) Ja tulisi todella halvaksi: saudit ostavat tontin käypään ylihintaan, maksavat rakennuksen ja ylläpidon. Ja ajatelkaapa, kun kaikki eurooppalaiset muslimit tekevät pyhiinvaelluksen tänne omalla kustannuksellaan. Kyllä siinä halal-kebabia menee tonnikaupalla. Eikä pidä unohtaa erikois-ramadania, jolloin voisi olla videoyhteys Mekkaan: Mekan korvike siis Hesaan.
Varmastikin turistivirrat olisivat Guggikseen nähden useampikymmenkertaiset!

Kati Sinenmaa kirjoitti...

Saaban musta monoliitto on todistettu pelkäksi mustaksi kivilajiksi; mitään muuta yhteyttä sillä ei ole avaruteen kuin se, että itse Maakin lilluu avaruudessa. Siksi suosittelen musuille Kurun mustaa graniittia, joka on kuin tehty kosketeltavaksi.

Tosin, itse tein viimekesänä Mustan Monoliitin Pasilan kuuluisaan kivilinnaan, jota kelpaa myös hipelöidä:
Pasilan Musta Monoliitto