torstai 27. kesäkuuta 2019

Vasemmisto luo uusia ongelmia

Voihan Pyhä Lehmä, Sitra !
- YLE, 16.5. 2019: Sitra: Punainen liha pannaan ja omat autot vapaa-ajalla kotiin – ilman ennennäkemättömän kovia tekoja ilmastotavoite karkaa Suomessa.

Jos vihervasemmisto todella saa lihan kiellon läpi, niin on silloin syytäkin kieltää autoilu, koska muutoin autoilijoita kohtaa maanteille uusi vaara: LEHMÄKOLARI!

Jos lehmiä ei enää saisi kasvattaa ruuaksi, niin pitäisikö ne sitten tappaa sukupuuttoon, koska muutoinhan naudat lisääntyisivät ja tuottaisivat entistä enemmän pieruja vihervasemmiston haisteltaviksi. Miten kävisi Suomen laitumien ja niiden ekosysteemien? Suomen luonto köyhtyisi entisestään, jos laiduntavat eläimet hävitettäisiin.

Mutta ei niin pahaa, ettei jotain hyvääkin: Kun nautoja ei enää saisi teurastaa ruuaksi, niin sitten niitä pitäisi metsästää ruuaksi samoin kun hirviäkin, koska muutoin kaikki metsät olisivat täynnään lehmiä ja ihmisten päälle käyviä vihaisia sonneja.

On siinä viherpiipertäjillä ihmettelemistä,
miten päin heidän pitäisi olla, kun pitäisi säätää laki,
miten monta nautaa pitäisi kunakin vuonna metsästää,
että lehmäkolarit pysyisivät siedettävällä tasolla.

Entä ovatko viherpiipertäjät miettineet, että naudat pitäisi silti pitää suurnavetoissa, jotta ne eivät villiintyisi ja täyttäisi Suomen metsiä? Olisihan se eläinrääkkäystä päästää naudat villiintymään ympäristöön, joka ei ole niille suotuisa! Ja kuka niitä lehmiä siellä metsässä kävisi lypsämässä?

Metsissä vaeltavia villejä nautoja varten tarvittaisiin paljon enemmän lainsäädäntää. Sitten pitäisi ratkaista sekin, kuka on vastuussa  siitä, kun villit sonnit tappavat ihmisiä muutoinkin kuin hyökkimällä autojen päälle.

Entä tuo pärjäämisongelma? Ovatko viherpiipertäjät jo miettineet, miten lehmät ja sonnit pärjäävät 30 asteen pakkasessa? Pitäisikö perustaa neuletehtaita, jotta lehmille saataisiin talveksi villanuttu?

Mutta. Viherpiipertäjät ovat jo päästäneet Suomen metsiin tänne kuulumattomia lajeja, jotka pitävät huolen siitä, ettei täällä ole liikaa lintuja syömässä itikoita, joten eipä järki paljoa taida pakottaa vihervasemmistoa.

Maaseudun Tulevaisuus, 26.6. 2019: Viljelijä avautui pellollaan ilmastonmuutoksesta ja sai jättiyleisön: "Ihmiset alkavat saada kyllikseen tyylistä, millä punaisesta lihasta puhutaan".

Ehdotan, että Sitra keskittäisi varojaan johonkin hyödyllisempään kuin maaseudun tuhoamiseen. Sitra voisi esimerkiksi antaa varojaan suomalaisen natriumakun kehittäjille, niin valtion ei tarvitsisi perustaa ympäristölle tuhoisia ja verokeitaita hyödyttäviä litiumkaivoksia:
HS, 13.6. 2019: Ilmastonmuutos on maailmansodan veroinen uhka, jonka Suomi voi ratkaista, kirjoittaa Risto Isomäki uudessa kirjassaan.

3 kommenttia:

Brainleak kirjoitti...

Kannatan ehdottomasti Sitran esitystä lihan kiellosta, koska siten pääsisin metsästämään lehmiä. Kyllä villilehmän liha olisi paljoan maukkaampaa kuin kesylehmän liha. Se ei olisi niin punaistakaan.

Otaksun, että metsästäjillekin kelpaisi lähteä joka syksy lehmämetsälle.

Yksi Turkkulaanen kirjoitti...

Vihreät voisivat kyllä huomauttaa että siinä vaiheessa yksityisautoilukin on kiellettyä elinkautisen uhalla. Lehmäkolareista tulee siis reilusti harvinaisempia. Vihreitten 'kansanedustajat' matkustavat limusiineissaan poliisisaattueessa, jotka voivat huudattaa sireeneitään (jotka ehkä muutetaan soittamaan nauhoitettua rukouskutsua?) edellä, niin että tielle ryntäävistä lehmistä ja hirvistä ei ole vaaraa.

Veijo Hoikka kirjoitti...

Suuri ajattelija, John Cleese totesi: Jos Jumala ei tarkoittanut meidän syövän eläimiä, miksi hän teki ne lihasta?
Hieno mies, toki käveli hivenen hassulla tavalla.