torstai 15. kesäkuuta 2017

Hallitus hajotti persut suorassa teatteriesityksessä

On ollut opettavaista havaita, miten kiireellisiä ministerit ovat silloin, kun on kyse hallituksen olemassaolosta ja ministerien palleista, mutta esimerkiksi SOTE-neuvotteluihin ei ole vielä tarvinnut lähteä omalla jetillä, suihkarilla.

On suomalaisten onni, ettei ministerit kovinkaan lujaa aja kansalaisten asiaa, koska muutoin meiltä puuttuisi vatulointi-käsite.

AL, 16.6. 2017: Perussuomalaisten jakoon valmistauduttiin toukokuun alkupuolelta lähtien – näin tapahtumat etenivät
Yle, AamuTV, 15.6. 2017: Hallituskriisin käänteet etukäteen uutisoinut toimittaja: "Pääministeri antaa väärää kuvaa, että tämä olisi ollut improvisoitu asia"
NS, 15.6. 2017: Poliittinen teatteri paljastuu – Sipilä väittää polttaneensa presidentille tarkoitetun hallituksen erokirjeen
HS, 14.6. 2017: Kuka olisi arvannut, mitä tapahtuu perussuomalaisille? Toimittaja Lauri Nurmi tiesi ja nyt hän kertoo miksi
Demokraatti, 18.6. 2017: Harkimo avautuu rajusti blogissaan, Orpokin saa kuulla kunniansa: ”Kuuluu diiliin, minulle sanottiin”

Että kylläpä ovat Suomen asiat tolallaan, kun ministeri lähtee omalla suihkarillaan hajoittamaan toista hallituspuoluetta, ja kun presidentti Niinistö oli jo etukäteen siunannut sellaisen teon, joka lienee ennen kuulumatonta muualla maailmassa Pohjois-Koreaa lukuunottamatta.

Toivottavasti Valtion Konttori maksaa Sipilälle lentopetroolit, kun selvästikin pendolino olisi ollut aivan liian hidas kuluväline, jotta ministeri olisi ehtinyt ajoissa esittämään teatteriaan suomalaisille.
Tai oliko se niin, että se suihkukone kuului nimenomaan teatteriesityksen lavastuksiin, jolloin valtion tietysti kuuluu maksaa sen koneen käyttökustannukset ja kuoletukset.

Blogi, 14.6. 2017: Opi Hallituksen Arvopohja Minuutissa

Maarika Mauryn tutkimuksen mukaan yritysjohtajista vain 13 prosenttia tuntee yrityksensä stategian: SS, 13.4. 2016: Selvitys: Suurin osa ylimmästä johdostakaan ei muista oman yrityksensä strategiaa

Jos ajatellaan, että hallitusohjelma on synonyymi yritysstategialle, silloin joutuu kysymään, että eikö Sipilä ja Orpo olleet selvillä, mikä on hallituksen strategia, kun heille ei kelvannut Halla-ahon selvä lupaus noudattaa hallituksen strategiaa?

PS. Sipilälle ja Orvolle tiedoksi, että Uusi Vaihto-puolue voi olla nimensä veroinen vain, jos se kääntää takkinsa myös huomenna, ylihuomenna ja niin edelleen. En yhtään ihmettele, että Sipilälle loikkarien ryhmän nimi oli se suurin yllätys, koska itsekin olisin odottanut vastaavassa tilanteessa Soinilta hieman luovempaa otetta nimipolitiikkaan.

Muutenhan tuo viikonloppu sujui täysin suunnitelmien mukaan, mutta kun käsikirjoittaja unohti siitä suunnitelmasta sen nimen pois, niin olihan se varmaan melkoinen shokki kuulla, että hallituksella onkin nyt Uusi Vaihtoehto, eikä vanha strategia enää kelpaa, kun kaukaa Brysselistä tulee niitä käskyjä, miten Suomea pitää johtaa.

Blogi, 5.6. 2017: MOT-Poliitikoiden piilobonukset

2 kommenttia:

Kati Sinenmaa kirjoitti...

Älkää uskoko sellaisen hallituksen ilmastopolitiikkaakaan, jonka ministerit ajalevat suihkareilla, bisnesluokissaan ja takapenkeillä.

Kati Sinenmaa kirjoitti...

Impivaaran aikaan hallituksia ja puolueita ei voitu hajottaa, koska ministereillä ei ollut käytössä suihkoneita.