torstai 30. elokuuta 2007

Kuka on köyhä?

Tervetuloa. Oletko koskaan ajatellut maailmaa ilman oravanpyörää? Mitä olisit maailmassa, missä saisit olla sitä, mitä luonnostaan olet, eli hyvä ja kaikin puolin viisas? Sellaisessa maailmassa et edes tarvitsisi lakeja, koska viisaana ymmärtäisit luonnostaan, miten elää hyvää ja rauhallista elämää.

Jokainen ihminen on hyvä jossakin asiassa. Kukaan ihminen ei ole syntynyt maailmaan elämään tyhmää elämää, missä ihmisen kuvitellaan olevan hyvä vain silloin, kun hän tottelee jonkun toisen ihmisen käskytyksiä, joiden korkeimpana motiivina on pelkästään muiden alistaminen, jotta käskyttäjät itse voisivat uskoa olevansa muita arvokkaampia siksi, koska heidän systeeminsä tuottaa maallista "hyvää" vain heille.

Ei ole olemassa hyvää elämää ilman omaa tahtoa. Eikä ole omaa tahtoa, jos ihminen tottelee lakia sen sijaan, että hän toimisi sisäsyntyisesti oikein.

On selvästi nähtävissä, että oravanpyörämaailma -rahan ja sen ahnehtimisen maailma- ei toimi ihmisen hyväksi. Miten on selitettävissä, että vaikka hallinto paisuu, psykologeja koulutetaan lisää, ihmisille tuputetaan nippelitietoa ja ihmisiltä vaaditaan työelämän pituista kouluttautumista rahan kerääjiksi, niin siitä huolimatta lapset senkun vaan yhä enenevässä määrin ovat huonovointisia ja aikuiset tulevat jatkuvasti yhä vain lapsellisimmiksi, joiden korkein elämäntarkoitus on elämä idoleissa, jotka mäiskivät toisiaan?

On olemassa vain yhdenlaista köyhyyttä -- älyllistä köyhyyttä! Älyllisesti köyhät luulevat, että kaikki ne ovat köyhiä, joilla ei ole niin paljon ja niin kiiltävää materiaa kuin heillä. Älyllisesti köyhät luulevat olevansa älykkäitä siksi, että he käyttävät systeemiä ja sen väkivaltakoneistoa hankkiakseen itselleen materiaa, jonka eteen he eivät ole itse sormeaan liikuttaneet.

Kun ihminen on oikeesti älykäs, niin hän ei tarvitse halpatyövoimaa elämisen tarpeitaan varten. Vain älyllisesti köyhät tarvitsevat aineellisesti köyhiä ihmisiä, eli köyhyys on rikkaille absoluuttinen välttämättömyys.
Rikkaiden on mahdotonta elää sellaista elämää, missä he olisivat vapaita heistä, joita he kutsuvat köyhiksi --rikkaat eivät pysty edes periaatteessa elämään sellaista elämää, mikä toisi ilmi heidän luonnollisen älykkyyden, koska ihminen voi toteuttaa luonnollista, ansaitsematonta älyään vain siten, että hän ei millään muotoa aseta itseään kenenkään toisen ihmisen yläpuolelle.

Kun ihminen elää vapaana rahan himosta, niin silloin hänen on mahdotonta olla olematta älykäs. Älykkäät ihmiset ymmärtävät, että rahan kerääminen ei ole osoitus älykkyydestä, vaan se on vain ahneutta. Älyllisesti köyhät eivät kuitenkaan ymmärrä totuuksia, koska rikkaiden mukaan rahan ahnehtiminen on osoitus korkeammasta älystä kuin mitä on liukuhihnan äärelle sidotun kiinalaisen älykkyys. Ahneus ja äly ovat toisensa poissulkevia. Ahneus on tunnetila, kun taasen äly on vapautta tunteilusta.

Aineellinen rikkaus ei ole mitään sen rinnalla, että omaa älyn, jolla voi koska tahansa tuottaa sen mitä tarvitsee. Älykkään ihmisen ei siksi juuri tarvitse kerätä rahaa, pääomaa ja aineellisuutta, koska hän pystyy tuottamaan itse sen, mitä kulloinkin tarvitaan. Onhan se vallan tyhmää raahata mukanaan tavaraa, jos sen saman tavaran voi aina tuottaa tarveaineista, joita ympärillään näkee. Elää ikään kuin McGyver... Älykkään ihmisen ei tarvitse huolestua, jos tulitikut unohtuivat, koska hän pystyy tuottamaan tulen itsestään....

Huomataan siis selvästi, että rikkaiden äly on jotain muuta kuin sitä älyä, jolla ihminen pärjää omillaan. Koska jos rikkaiden äly antaisi rikkaille kyvyn pärjätä ilman halpatyövoimaa, niin silloin tietysti me kaikki olisimme vapaita oravanpyörästä, mutta koska totuus on se, että äly ei ole ahneuden synonyymi, niin siksi voidaan todeta, että rikkaat eivät tosielämässä pärjää älyllään. Älykkäät ihmiset eivät tarvitse köyhyyttä -- eivätkä palkkavaatimuksia.

Ei kommentteja: