lauantai 17. toukokuuta 2008

Hallitusvalta presidentille

Täällä kansakunnan aivojen oikea ryppy, päivää. Tässä ryppyillään hallitukselle, josko sillekin muodostuisi ryppyjä, joita ei tarvitse silotella. Presidentin vallan silottelu vähentäisi huomattavasti kansakunnan älykkyyttä, joka johtaisi siihen, että siloposkinen hallitus olisi jatkuvasti silottelemassa ryppyjä, eli tyhmentämässä ja tyhjentämässä kansakuntaa.

Eri puolueista koottu hallitus ei voi koskaan korvata presidentin valtaa. Ensinnäkin siksi, että esimerkiksi ympäristöministerillä ei välttämättä ole sama näkemys maakuntien kehittämisestä ja lautasten määrästä kuin rikkaita palvovalla pääministerillä, joka johtaisi siihen, että vain pääministerillä olisi presidentillistä valtaa, presidentiltä pois otettua valtaa.

Asuntoministeri Jan Vapaavuori ei voisi kokea saaneensa itselleen presidentiltä varastettua valtaa, koska pääministeri ei suostu kompromisseihin, vaikka hän niin julkisesti esittäisikin, että Vihtiin rakennettava Ideapark on ministerien yhteinen kompromissi!

Toiseksi tulee se ajankohtainen huomio, että poliitikoiksi valitaan useimmiten eniten vaalirahaa saaneita, joten huippupoliitikoiksi tulee valituiksi vain sellaisia, jotka ovat eniten saaneet sidosryhmiltään tukea. Pääministeriksi valittu on aina jotenkin kiitollisuuden velassa heille, joilta sitä rahaa on tullut.

Sitä vastoin presidentin valinta ei ole niin kovasti rahasta kiinni,
A) koska kyseessä on henkilövaali, missä koko kansakunta äänestää, ja
B) koska presidenttiehdokkaiden on henkilökohtaisesti pärjättävä kansan edessä televisiokeskusteluissa.

Ei ole nähtävillä keinoa, jolla rahan valta voisi parantaa presidenttiehdokkainen älykkyyttä ja tietoa suorassa TV-väittelyssä. Sitä vastoin kansanedustajien ei tarvitse esittää persoonallista kyvykkyyttään, vaan heille riittää, että suuren rahan mainostajat tekevät heistä lipeviä kuvia mediaan, ja se riittää vaikka pääministeriksi asti.

On siis tyhmää väittää, että presidentin valta voitaisiin siirtää hallitukselle, koska ilmiselvästi hallituksessa olisi tasan yksi ministeri, joka sitä käyttäisi. Ja koska tuo kyseinen ministeri olisi vaalirahoituksen kautta omaa etujaan ajavien ostama, niin siksi kansakunta jäisi lopullisesti vaille valtaa, jota sillä vielä on tähän asti ollut presidentinvaaleissa.

Pääministeri tuskin alkaa keskustelemaan muun hallituksen kanssa siitä, miten presidentiltä anastettua valtaa voi käyttää. Joten jos presidentti riisutaan vallasta, niin se valta ei sen jälkeen ole kansanvaltaa, vaan rikkaiden ahneutta pyrkiä vieläkin suurempiin ja äkkinäisempiin voittoihin, missä kaikkinaiset luontoarvot eivät ole mitään rahan rinnalla, kuten huomataan vaikkapa Ideaparkin tapauksessa.
Rahan kautta valtaan päässyt pääministeri ei koskaan ole kansanvallan puolella. Kansanvalta edellyttäisi, että myöskin kansalle kaikki olisi mahdollisimman edullista. Muistetaan vaikkapa Paavo Lipposen kehuskelut, kun hän sanoi, miten hän pystyy parin vuoden tienisteillä ostamaan itselleen asunnon. Monet haluavat kaikki mahdollisimman halvalla, mutta vain rikkaille kaikki on ilmaista --niin kauan, kun kansakunta pysyy tyhmänä

Lisäksi on sekin pieni asia, että mistä pääministeri saisi vuorokauteen lisää tunteja, joiden aikana tutustuisi vaikkapa nimitysasioihin. Tietty; kun vain pääministerin palkkaa nostetaan, niin kaikki työt sujuvat kuin... ja aikaa jää kunnanvaltuustossa käymiseen ja kymmenen yrityksen hallintoneuvostopaikkoihin --ja sen lisäksi voi koko ajan tehdä vaalityötäkin, jolla varmistaa vaalirahoituksen seuraaviin vaaleihin.

Vain tyhmät voivat puhua presidentin vallan siirtämisestä hallitukselle, koska vain tyhmät luulevat, että joku asuntoministeri saisi presidentin valtaa itselleen. Kyllä se on kuulkaas niin, että te ette voi siirtää presidentin valta millekään ryhmälle.

Jos viisaita haluatte olla, niin ottakaa pääministeriltä pois valtaa ja antakaa se kansan ,ei-rahan, valitsemalla henkilölle, koska tekin olette henkilöitä. Vai luuletteko, että pääministeri ei ole henkilö; etteikö hallitusvalta ole pääministerin valtaa? Tyhmää siirtää henkilövaltaa toiselle henkilölle, joka kaiken lisäksi ei ole vastuussa kansalle!

Blogi Jukka Hankamäki: Suomalainen korruptio
MONIARVOISTEN PUOLUEJOHTAJIEN VALTA

Ei kommentteja: