tiistai 16. toukokuuta 2017

Vapaa ajatus on ihmiskunnan pelastus

Ihminen on sitä älykkäämpi mitä pidempiä ovat hänen ajatuksensa.
Nerokkuus edellyttää päättymätöntä ajatusta;

Nerokkuus on vapaan ajattelun sivutuote, eikä mikään tavoiteltava asia. Kuka tahansa voisi saada neron leiman, kunhan vain tykkänään lopettaisi uskomasta oppeihin.

Tässä on pienen pieni osa tämän aamun ajatussaldostani, jonka tuotti Jumalan antama ajatteluelimeni, jotka kirjoitin ilman sen syvällisempää pohdintaa Facebookiin. On ilman muuta selvää, että itse syvällinen Jumala olisi varmasti pystynyt artikuloimaan alla olevien ajatusten ideat mukavampaan, eli suussa sulavaan muotoon, mutta itse en enää tykkää pullamössöstä, joten annan tällä kertaa ruisleipää, jotta myös vatsalla olisi töitä (Tämän lukeminen kannattaisi aloittaa pohjalta, jotta huomaisi ikuisten ajatusten syventymisen ajan funktiona.):

FB, 16.5. 2017, klo 8:54:
Uskovaiset näyttävät ilmiselvästi luulevan, että ainoan oikean elämän perusedellytys on heidän uskomuksensa. Esimerkiksi ateistit väittävät, että tiedemiehen pitää olla ateisti, jotta hän pystyisi ajattelemaan.
Samoin muslimit, kristityt ja muut hihhulit pitävät omia uskomuksiaan kaiken elämän perustana, ja ottavat kunnian milloin minkäkin edesmenneen tiedemiehen töistä.
Esimerkiksi sekä ateistit että muut hihhulit ottavat kunnian Einsteinin suhteellisuusteoreettisesta ajattelusta: Että ilman ateismia tai muuta hihhuliuskontoa Einstein ei olisi pystynyt ajattelemaan.
Silti on hyvin outoa, että ateistit ja muut hihhulit eivät itse pysty ajattelemaan, että kehityksen ainoa edellytys ja universumin perusta on vapaa ajattelu -- ilman vapaa-ajattelijoita.
Ilman ajatusta meillä ei olisi edes planeettaa, jolla elämämme.
Ajattelu on annettu ihmisille sitä varten, ettei tarvitse olla hihhuli.


FB, 16.5. 2017, klo 7:59:
Ilman vapaasti polveilevaa loogista, päättymätöntä ajattelua ihminen ei eroaisi eläimistä missään suhteessa.
Ihminen päättyy siihen, mihin hänen ajattelunsa, ja sen jälkeen ihminen on pelkkä pelosta tärisevä eläin, joka hokee pyhiä lorujaan työmiesten rakentamissa asrameissaan voittaakseen pelkonsa vapaata ajattelua kohtaan.
Ihmisen ainoa pelastus on täysin vapaa ajattelu; siis kaikki semmoinen, joka on kaikissa uskonnoissa ja ideologioissa syntiä.
Kommentti 1
Kaikkein typerimpiä uskovaisia ateistien, juutalaisten, muslimien ja kristittyjen lisäksi ovat hindut ja buddhalaiset, jotka opettavat, että kaikki olisi ihan hyvin, kun vain ihmiset lopettaisivat ajattelun. Kuitenkin, jopa heidän pitäisi ajatella, että heidän pyhät helminauhansa, mitä he hypistelevät, ovat jonkun väärinajattelijan luomuksia, ja heidän asraminsa on jonkun raadollisen työmiehen rakentamia.
Kommentti 2
Jeesus kertoi, että mitä himputtia; uhriko on muka pyhempi kuin se uhrin alustana oleva alttari, jonka työmies on rakentanut. ---
Lukekaa hihhulit kirjoituksianne oikein ja valikoiden, jotta olisitten otollisia Jumalalle, joka valikoi maailmasta vain kaikkein vapaamielisemmät, eli älykkäimmät sillä usko ei mitään hyödytä.

FB, 16.5. 2017, klo 7:00:
Uskomatonta, että uskovaiset eivät pidä ajattelua ihmeenä, vaan ottavat tiedemiesten ja insinöörien luomat asiat itsestäänselvyyksinä?
Itse pidän selviönä, että ajallisuudessa ajattelu on ihme, koska ajattelu on ikuisen Jumalan ominaisuus, joten siksi en tarvitse uskontoa enkä antiuskontoa yhtään mihinkään, sillä kun ajattelen, tiedän, että se on jo ihmeellisempää kuin kävely vetten päällä.
Vaaditaan erinomaisen typerää uskovaista uskomaan, että ihmisen ominaisuudet eivät ole Jumalan ominaisuuksia, josta johtuen uskovaiset vaativat kaikkia ajattelemaan samalla tavalla, jotta kukaan ei tekisi ajattelulla mitään ihmeitä, kuten kärrynpyörän.
Ihmiselle riittää, että hän tuntee kaikki Jumalan ominaisuudet :-)
Kommentti 1
Uskovaiset ottavat Jumalan ominaisuudet annettuina, joten siksi he eivät pysty ajattelemaan ihmisen ominaisuuksia ihmeinä sinänsä.

FB, 16.5. 2017, klo 6:55:
Il, 15.5. 2017: Pastori yritti näyttää seurakunnalle miten Jeesus käveli vetten päällä - krokotiilit söivät Hengenmies oli saarnannut uskon vahvuudesta ja halusi osoittaa sen käytännössä.

Tuokin yllä oleva uutinen todistaa, että uskovaisille (kuten ateisteille ja muille hihhuleille) ei pitäisi antaa mitään asemaa yhteisten asioiden hoidossa. Ihmeisiin tarvitaan aina loogista ajattelua ja tiedemiestä: Se on tiede, joka on tehnyt ihmeitä, kuten pyörän, talon, ruudin, klosetin, lasin, sähkön, kännykän, ....
Uskolla ei pystyttäisi keksimään edes ruutia, vaan jossakin puun alla kuoleman pelosta jäykkänä hoettaisiin pyhiä loruja, jotta voisi haaveilla paremmasta maailmasta.
Ajatelkaas sitä, että pappi, imaami tai rappi tarvitsee aina työmiestä voidakseen asua paremmin kuin työmiehet. Tuokin pappi oli varmaan kylänsä rikkain, mutta ei itse ollut tehnyt mitään perustarpeidensa vuoksi.
Kommentti 1
Kummallista, että mitä primitiivisempi uskonto sitä enemmän sen noudattajat himoitsevat tieteen luomuksia, paitsi lestikset ja muut amissit, jotka eivät laita tikkua ristiin ihmiskunnan, eli tieteen kehittämiseksi, kun heidän kaikki aikansa menee sivulta ladattavan pesukoneen tuomitsemiseen nussiessaan maailmaan lisää älylliseti laiskoja pyhimyksiään.

FB, 16.5. 2017, klo 6:50:
Yle aamuTV:ssä puhutaan juuri antibiooottiresistenssistä. Tulevaisuudessa ihmiset joutuvat itse kehittämään immuniteettiaan, kun lääkkeet eivät enää tepsi :-)
Tässä käy samalla tavalla kuin Keskiajan Mustan surman tapauksessa, jossa puolet eurooppalaisista sai perimäänsä vastustuskyvyn ruttoa vastaan: Meidän on kiittäminen ruton vastustuskyvystämme kaikkia niitä sukukypsiä heteroja, jotka selvisivät rutosta.
Muusukupuolisia ei tarvitse kiittää yhtään mistään.

FB, 16.5. 2017, klo 6:30:
Digi Today, 15.5. 2017: "Microsoftilta todellinen yllätys: Linuxin saa Windowsin osaksi".
Open Source-yhteisöltä suuryllätys:
"Windowsiin on saanut Linuxin osaksi jo vuosikymmeniä."

3 kommenttia:

Kati Sinenmaa kirjoitti...

Uskovaiset suojelevat opillista ajattelua ja kivittävät jokaista, joka ajattelee eri tavalla. Uskovaiset jopa laittavat vankilaan ja tappavat laillisesti sellaisia, jotka ovat vain esittäneet vapaata ajattelua.
Suosittelen, että ihminen jo vihdoinkin lopettaisi pyhien kirjojen suojelun ja sen sijaan sijaan suojelisi vapaata ajattelua kaikesta sydämestään ja koko mielellään.

Jumalanpilkkalait olisivat ymmärrettäviä vain siinä tapauksessa, että uskonto tuottaisi ihmiskunnalle keksintöjä, kuten paperin, jolle voidaan kirjoittaa niinkin typeriä lauseita kuten uskonrauhan rikkominen.

Kati Sinenmaa kirjoitti...

Miksi muuten poliitikot eivät ole laatineet tiederauhalakia, jolla tuomittaisiin jokainen, joka ei usko tieteeseen?

Se ehkäpä johtuu siitä, että heikkomieliset haluavat suojella kaikkea heikkoutta:
Uskonto, joka vaatii lakiuskovaisia kivittämään uskonrauhan rikkojan, on äärimmäisen halveksittava ja täydellisen elinkelvoton, joka voi elää vain siksi, että heikkomieliset kivittävät jokaisen väärinajattelijan.

Kati Sinenmaa kirjoitti...

Tänään, jos Jumala suo, on meidän Herramme ja Vapahtajamme armorikas arkipäivä;

ja julistetaan siis täten yleinen ajatusrauha kehoittamalla kaikkia tätä ajatusta asiaankuuluvalla hartaudella ajattelemaan sekä muutoin hiljaisesti ja rauhallisesti käyttäytymään,

sillä se, joka tämän rauhan rikkoo ja vapaata ajatusta jollakin laittomalla taikka sopimattomalla käytöksellä häiritsee, on raskauttavien asianhaarain vallitessa syypää siihen rangaistukseen, jonka kohtalon laki kustakin rikoksesta ja rikkomuksesta erikseen tuottavat.

Lopuksi toivotetaan Urantian kaikille asukkaille riemullista arkea.