tiistai 30. kesäkuuta 2015

Kreikan sotilasjuntta tulee

Alexis Tsipras on hehkuttanut Kreikkaa demokratian kehtona ja uikuttaa, että muu Eurooppa toimii diktatoorisesti vaatiessaan Kreikkaa noudattamaan demokraattisia pelisääntöjä.

MTV, 26.1. 2015: Tsiprasin ilmeinen yhtälö: Demokratia + ihmisarvo = naapuri maksaa velat
IL, 1.7. 2015: Näkökulma: Kreikan diplomaattien Rolexit
IS, 1.7. 2015: Suomalaisprofessori listaa Kreikan kriisin syitä: Veronkierto, harmaa talous ja korruptio
IS, 9.7. 2015: Parlamentaarikko ryöpytti Tsiprasta urakalla: ”Olen vihainen!” – videosta jättihitti
IS, 14.4. 2015: ”Kreikka pysyy pystyssä vain teeskentelemällä”

On kuitenkin totuus, että Kreikalla ei ole demokraattista perinnettä, vaan se on koko olemassaolonsa ajan ollut diktatuuri. Alexis Tsipras toimii maansa diktatorian perinteen mukaisesti.
Kreikka sai yleisen ja yhtäläisen äänioikeuden toiseksi viimeisimpänä Euroopan maana, vuonna 1952. Vain Sveitsissä yleinen ja yhtäläinen äänioikeus tuli myöhemmin voimaan, vuonna 1971:
EDU.FI: Yleinen ja yhtäläinen äänioikeus yleistyy

Kreikan ongelmana on juuri se, että se ei ole vieläkään  päässyt eroon dikatorisista perinteistään, joka nykyisin toteutuu puoluediktatuurina. Tietysti kaikkien maiden hallinnot ovat puoluediktatooreja, mutta joissakin maissa se on sitä enemmän kuin toisissa.
Alexis Tsiprasin vaatimus kansanäänestyksestä ei suinkaan ole demokratiaa, vaan se on diktaattorin käyttöönottama ase muita valtioita vastaan, jota todistaa sekin, miten Tsipras uhkailee. Diktaattoreilla ei Lännessä ole oikein mahdollisuus käyttää ruutiaseita, joten he ovat huomanneet, että demokraattinen ele toimii myös aseena...
Raimo Ilaskivi, 27.6. 2015: Mekö hyväntahtoisia hölmöjä?
HISTORIA: Oliko Ateenan demokratia demokraattista?
Blogi, 29.6. 2015: Muistatko kreikkalaisten etuisuudet

Ei olisi mikään uutinen, jos Ateenan kaduille tulisivat panssarit. On hyvin luultavaa, että Kreikan asevoimien korkein johto on jo suunnitellut valmiiksi tulevan poikkeustilan.

Ei kommentteja: